Taylor Swift
Taylor Swift i sit es. Her til Victoria Secret fashion Show 2014 og American Music Awards 2018. © Wenn

20 ting, du ikke vidste om Taylor Swift

Hun er lige så meget fan af Venner, som vi er!

18. februar 2020 af Helene Desirée Jørgensen

Sol, sommer og Roskilde Festival nærmer sig, og vi kan ikke få armene ned over, at selveste Taylor Swift, aka Queen Tay Tay, med sit overvældende liveshow giver sin allerførste koncert i Danmark.

Selvom du måske kender hendes sangtekster, er der sandsynligvis et par ting, du ikke vidste om Taylor – men frygt ej! Vi har nemlig samlet en liste med facts om kvinden bag de store hits Shake it off, You Belong With Me og alle de andre danseværdige sange.

1. Hendes fulde navn er Taylor Alison Swift.

2. Hun er født 13. december 1989. Hun kunne for nyligt holde 30-års fødselsdag. 

3. Hun har en lillebror – Austin Swift – på 25 år. Han arbejder som fotograf og skuespiller. 

4. Taylor er en ægte kattedame. Hun har adopteret tre styks, og de er alle opkaldt efter kendte tv-karakterer: Meredith Grey, Olivia Benson og Benjamin Button.

5. Faktisk er hun så glad for katte, at hendes opskrift på en vild fredag aften består af hygge under dynen med Titanic-filmen og kattene.

6. Inden for musikken har Taylor sat en masse rekorder. Hun blev den første artist til at have en sang, der blev nummer et på både Billboard's pop og country-musikliste – selvfølgelig med hittet Lovestory.

7. Derudover blev hun den første og eneste person i historien, der vandt både Best Pop Album og Best Country Album med albumet 1989 – sejt! 

8. Hun voksede op i staten Pennsylvania på en juletræsfarm. Derfor elsker hun alt ved julen og de andre højtider.

9. Hun skriver umiddelbart selv sine sange, men til tider arbejder hun også sammen med en anden sangskriver. Hun har skrevet alle sangene til albummet Speak Now selv.

10. Hun var konkurrencerytter, da hun var lille. Men hendes yndlingshobby var at finde på eventyr eller at synge sine favorit Disney-sange.

11. Hun datede Joe Jonas fra Jonas Brothers fra juli til november 2008. Derefter slog han op med hende over telefonen – avs.

12. Men derfor er det godt, at hun har sine besties til at muntre hende op. Hendes tætteste vennegruppe består blandt andre af Selena Gomez, Shawn Mendes og Karlie Kloss.

13. Hendes lykketal er 13.

14. Nogle af hendes sangtekster er baseret på sms-beskeder, hun ville have sendt til folk fra sit liv. Gad vide, hvem Style, Back to December og Mine er baseret på?

15. For at koble af efter en koncert elsker hun at gå hjem og holde Venner-maraton.

16. Derfor må det have været helt specielt for hende, da hun delte scenen med selveste Phoebe (Lisa Kudrow), da de optrådte med sangen Smelly Cat.

17. Hun vil ikke poste sexede billeder af sig selv på Instagram . Hun går hellere efter et klassisk look med inspiration fra Audrey Hepburn med rød læbestift og flydende eyeliner.

18. Hun har været med i et afsnit af CSI i 2009.

19. Hun elsker dyr. Hendes spirit animal er en ræv.

20. Hun er ikke bange for at te sig åndssvagt og fjolle rundt som et barn. Det er derfor, at hun elsker at feste og danse til de famøse award shows – også selvom hun til tider er den eneste.

Swifties, vi ses på Orange Scene! 

Kilder: Billboard.com, Buzzfeed.com,  Insider.com, People.com, Rollingstones.com, Roskildefestival.dk &  Teenvouge.com.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.