Pommefrites
© iStock

Bliv bare ved med at spise løs af McDonalds sprøde fritter – for det er faktisk sundt!

Hvem skal du (straks) invitere med på den gyldne måge?

7. februar 2018 af Helene Hyldgaard-Jensen

Fritter er fantastiske, og vi er ikke blege for at sige, at McDonalds har en evne til at gøre dem ekstra crispy og lækre. Men lige pludselig er den salte, friturestegte kartoffel nærmest blevet et lægemiddel... for hårtab! Oh yes, du hørte rigtigt. 

Et magisk produkt

I Japan har de på Yokohama National University fundet frem til, at fritterne godt kunne gå hen at blive den næste store behandling inden for hårtab. Selve kartoflen er ikke et magisk produkt, men magien kommer faktisk af kemikaliet dimethylpolysiloxane (en smule svært at udtale...) Kemikaliet er tilføjet i fritureolien, og det er dens skyld, at fritterne ikke bliver kedelige. 

Længe leve fritter

Nu har vi endelig en god grund til ikke at have dårlig samvittighed (okay, det har vi faktisk ikke alligevel). Gad vide om det er underligt at gå ned og bestille 400 fritter... I hvert fald bør du nok ikke dyppe håret ned i en balje med fritureolie (endnu) for dette er kun testet på dyr indtil videre. Men måske det bliver en kæmpe udvikling og en lys fremtid for folk, der lider af hårtab?

Så lad os fejre det med en tur på maccen senere! 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori