Ny Fifty Shades-bog bliver svinet til

Av, av, av – anmelderne er ikke begejstrede for den nye bog, ‘Grey’, som er skrevet fra Christians vinkel

29. juni 2015 af Sara Møller Christensen

Forfatteren bag de storsælgende ‘Fifty Shades of Grey’-bøger har sendt en ny bog på gaden. Historien er egentlig den samme, men denne gang hører vi den fra Christian Greys vinkel, hvorfor bogen har fået titlen ‘Grey’.

Og helt som forventet, sælger bogen sin spankede røv ud af bukserne. Den ligger nummer 1 i den amerikanske webshop Amazon.com – men betyder det også, at den er populær hos anmelderne? Not so much...

Hvis du syntes, at anmelderne var hårde mod de første bøger (og filmen, for den sags skyld – som vi eller gav en fin anmeldelse), så skal du læse anmeldelserne af denne bog. Yikes! De er lige så ubarmhjertige som de slag, Christian giver Anastasia i slutningen af filmen.

New York Times skriver blandt andet om forfatteren E.L. James, at ‘hendes fans skriver bedre bøger om Christian Grey, end hun gør’, og at bogen er et tegn på desperation. Og de fortsætter:

“Hun opfandt ikke ligefrem disse karakterer til at begynde med. Hun var en ‘Twilight’-fan, som tilpassede dem, twistede dem lidt og gjorde dem mega-salgbare i en periode.”

Vi ville have ondt af stakkels E.L. James, hvis ikke det var, fordi at hendes fans tilsyneladende er ligeglade med, hvad anmelderne skriver. Jo flere tæsk, bogen får, jo højere elsker de den – ikke helt ulig Christians forhold til Anastasia...

Asløring: Derfor fik Fifty Shades-filmen dårlige anmeldelser

 

Læs også: Fifty Shades 2 og 3 har fået premieredatoer