Podcast og lydbøger true crime
Find din næste podcast eller lydbog her. © Getty Images

Her er 11 nye podcasts og lydbøger til dig, der elsker true crime

Gør efteråret (u)hyggeligt med uopklarede mord, rå kriminalitet og romaner, der får pulsen til at stige!

17. oktober 2022 af Ida Hagsholm Jonassen

Efteråret er godt i gang, og for mange betyder det lange gåture i skoven og sofahygge under tæppet – gerne med en god lydbog eller podcast i ørerne. 

Streamingtjenesten Podimo har lavet en anbefalingsliste til efteråret med 11 podcasts og lydbøger indenfor genren True Crime

Netop True Crime passer helt perfekt til efteråret, da det jo også er den (u)hyggeligste årstid med Halloween lige om hjørnet. 

Tjek listen ud her og lyt med (hvis du tør). 

1. Podcast: Protesemageren

True Crime-podcasten Protesemageren handler om 18-årige Rebecca, der mister sit ene øje til en sjælden øjensygdom og kommer i sit livs krise, da hun får fremstillet sin første øjenprotese. 

En dag opdager hun andre unge med øjenproteser på Instagram, som inspirerer hende. De får fremstillet specielle øjenproteser, der skiller sig ud og giver positiv opmærksomhed. Og det inspirerer Rebecca til at tage et valg, der skal vise sig at blive skæbnesvangert.

Det fører hende nemlig til en protesemager i Danmark, der gang på gang overskrider hendes grænser – og snart står hun i hans private hjem med en pisk i hånden, mens han tager billeder af hende.

Sagen har ikke kun store personlige omkostninger for Rebecca og hendes liv – sagen afslører også massive huller i den lovgivning, der efterlader flere kvinder i samme lovløse situation som Rebecca.

Protesemageren havde premiere på Podimo den 10. oktober, og der er i skrivende stund udkommet to episoder. 

True crime podcasts og lydbøger, Protesemageren
Hør den spritnye podcast. © Podimo

2. Podcast: Panser

Podcasten Panser er et ugentligt kriminalmagasin med tidligere narkobetjent René Dahl Andersen og journalist Peter Graae som værter. 

Hver uge vender de aktuelle kriminalsager og bidrager med skarpe og personlige perspektiver og analyser på alt fra bandestof til narkokriminalitet. 

Sammen med skiftende kilder fra det kriminelle miljø forsøger værterne at blive klogere på det panser, som må tages i brug som både kriminel, politibetjent og kriminalreporter.

Lyt til podcasten Panser på Podimo. 

True crime podcasts og lydbøger, Panser
Tør du lytte med?© Podimo

3. Podcast: Mord i nord

Mord i nord er en True Crime-serie om nordiske mordsager. Den fortæller historierne om nogle af de mest opsigtsvækkende, hårrejsende og spektakulære drabssager i Skandinavien.

Du kan blandt andet høre historierne om en kvinde, der forsvinder på mystisk vis en uge før sit bryllup. To teenagere, der planlægger et mord over sms. Og et kærestepar, der flygter fra politiet fra Finland til Danmark. 

Der ligger hele 122 episoder af Mord i nord på Podimo, som du kan give dig i kast med at lytte til dette efterår. 

True crime podcasts og lydbøger, Mord i nord
Elsker du også True Crime?© Podimo

4. Podcast: Lovløs

Lovløs er en True Crime-podcast, hvor vi følger en række skæbnefortællinger fra den kriminelle underverden i Danmark.

Der ligger fem sæsoner på Podimo, så hvis du endnu ikke er bekendt med Lovløs, har du en masse at lytte til. 

Sæson fem handler om tidligere børnelæge Elisabeth Wæver, der blev dømt for tredobbelt drab på en kvinde og to børn i sensommeren 1995 – en sag, der stadig hjemsøger lokalbefolkningen på Bornholm. Selv siger hun, at hun er uskyldigt dømt... 

Lovløs er kommet i besiddelse af et unikt interview med den drabsdømte kvinde. Det er det eneste interview, hun har lavet, og det er første gang, at offentligheden får det fulde indblik i optagelserne.

True crime podcasts og lydbøger, Lovløs
Skal denne være din nye go-to podcast?© Podimo

5. Podcast: Partners in crime

Jim Latrache-Qvortrup har været cokepusher, kriminel og har i fire år spillet rollen som Mr. James i Mads Brüggers film Muldvarpen som undercoveragent i Nordkorea. 

Hans hustru Nicoline Latrache-Qvortrup har gennem 14 år været hans livsvidne - en slags partner in crime. Men da Nicoline bliver gravid med Jims barn, opdager hun, at hans fortid er langt mere farverig, end hun nogensinde havde turde forestille sig.

I podcasten Partners in crime konfronterer Nicoline sin mand Jim med en række spørgsmål, som hun aldrig har fået stillet ham, som åbner op for en verden fuld af fester, kokain, kriminalitet og hemmeligheder... 

Lyt til 10 episoder af Partners in crime på Podimo. 

True crime podcasts og lydbøger, Partners in crime
Hør Nicoline og Jims fortælling. © Podimo

6. Podcast: Heksene fra nord

Podcast-serien Heksene fra nord er fortællinger baseret på virkelige begivenheder, der fandt sted i Norden i 1600-tallet. 

Hver episode fortæller et individs historie i en tid, hvor forfølgelse, tortur og henrettelse af uskyldige mennesker var en almindelig måde at holde frygten for djævelen og hans hjælpere fra døren.

Heksene fra nord har premiere på Podimo den 28. oktober. 

True crime podcasts og lydbøger, Heksene fra nord
Rejs tilbage i tiden med Heksene fra nord. © Podimo

7. Krimilydbog: Ekspert i mord af Elly Griffiths

Da 90-årige Peggy Smith bliver fundet død i sit hjem, vækker det først ingen mistanke hos vicekriminalkommissær Harbinder Kaur, da alt tyder på en naturlig død. 

Men snart viser sig en anden sandhed. I mange år har Peggy haft en sidegesjæft som mordekspert for en række populære krimiforfattere, og da en række af netop disse krimiforfattere kort efter Peggys dødsfald begynder at dø på stribe, får Harbinder mistanke om, at Peggys død trods alt ikke var helt så naturlig, som hun først antog... 

Ekspert i mord er andet selvstændige bind i Elly Griffiths’ serie om vicekriminalkommissær Harbinder Kaur. 

Lyt til krimilydbogen nu på Podimo. 

True crime podcasts og lydbøger, Ekspert i mord
Lyt til den nervepirrende krimilydbog på Podimo. © Podimo

8. Krimilydbog: Knuste knogler af Angela Marsons

Krimilydbogen Knuste knogler handler om mordet på en ung prostitueret og fundet af et efterladt spædbarn på den samme vinteraften, der indleder en urovækkende efterforskning for kommissær Kim Stone. 

Da endnu tre sexarbejdere i Black Country bliver myrdet hurtigt efter hinanden, forstår Kim og hendes hold, at det første drab ikke var noget enkeltstående overfald udført i raseri – en forskruet seriemorder går målrettet efter de svageste. 

På samme tid begynder eftersøgningen efter kvinden, der forlod sit lille barn på politistationen. Men det, der ved første øjekast ligner en tragisk historie om et forladt barn, tager snart en mere dyster drejning, da endnu en ung kvinde forsvinder. 

De to efterforskninger fører holdet ind i en skræmmende, skjult verden, og den endelige konfrontation bringer Kims liv i fare, da hemmeligheder fra hendes fortid kommer frem i lyset. 

Lyt til krimilydbogen Knuste knogler på Podimo. 

True crime podcasts og lydbøger, Knuste knogler
Find inspiration til din nye lydbog her. © Podimo

9. Krimilydbog: Den nat hun forsvandt af Lisa Jewell

En sommernat forsvinder 19-årige Tallulah og hendes kæreste sporløst efter en bytur. Hjemme venter Tallulahs mor, Kim, forgæves på livstegn fra sin datter. 

Det viser sig, at det unge kærestepar sidst blev set til en fest på en stor, gammel landejendom ude i skoven, som af de lokale bliver kaldt for Dark Place

To år senere er mysteriet om det unge pars forsvinden endnu uopklaret, men da en krimiforfatter flytter til byen og gør et bemærkelsesværdigt fund i sin baghave, dukker nye spor op til overfladen. Kan Tallulah stadig være i live?

Denne psykologiske spændingsromanen er en thriller, der både bevæger og får pulsen til at stige. Du kan lytte til den nu på Podimo. 

True crime podcasts og lydbøger, Den nat hun forsvandt
Få pulsen op med Podimo. © Podimo

10. Krimilydbog: Tørst af Jo Nesbø

I krimilydbogen Tørst bliver en kvinde fundet myrdet i sin lejlighed, efter hun har været på Tinder-date. Medierne og politiets ledelse presser hårdt på for at få en hurtig opklaring og politiet ved, at der kun er én mand, der kan løse opgaven: Harry Hole.

Harry Hole, der nu underviser på Politiskolen, har de seneste tre år levet et fredsommeligt liv, og han har intet ønske om at vende tilbage til det sted, der tog næsten alt fra ham. Men da endnu et offer bliver fundet, er han nødt til at sætte alt til side for endelig at få fat i den morder, det aldrig lykkedes ham at fange. 

Tørst er den 11. roman om Harry Hole – lyt til den på Podimo. 

True crime podcasts og lydbøger, Tørst
Hør romanen om Harry Hole. © Podimo

11. Krimilydbog: Skrevet i blod af Chris Carter

I Los Angeles den fjerde december, tre uger før første juledag, er den erfarne lommetyv Angela Wood netop blevet færdig med dagens arbejde. Seks hundrede syvogfirs dollars

Hun fejrer sin indbringende dag med en drink, og en af barens gæster fanger hendes opmærksomhed, da han er ubehøvlet over for en ældre mand. Angela beslutter sig derfor for at give ham en lærestreg og stjæler hans dyre lædertaske, men der er hverken penge eller bærbar computer i den.

Der er kun en sort, læderindbundet bog, som er overraskende tung. Da hun kommer hjem til sin lejlighed, bladrer hun af ren og skær nysgerrighed i bogen. Og så begynder hendes livs værste mareridt, for det er ikke nogen helt almindelig bog. Læs den på eget ansvar... 

Krimilydbogen Skrevet i blod kan lyttes til på Podimo. 

True crime podcasts og lydbøger, Skrevet i blod
Gør efteråret (u)hyggeligt med en krimilydbog! © Podimo