Greys Hvide Verden
Greys Hvide Verden kan lige nu streames på Viaplay.© Viaplay

20 interessante ting, vi ikke vidste om Greys Hvide Verden

Alex Karev er redigeret ind med digitale effekter i næsten hele pilot episoden, da han slet ikke skulle have været med i serien

6. november 2021 af Zenia Andine Kehlet

1. Greys Hvide Verden skiftede navn hele tre gange, inden de bestemte sig for titlen, den har nu. Den skulle både have heddet Doctors, Surgeons og Complications. 

2. Bohkee er faktisk kirurgisk sygeplejerske i virkeligheden. Hun siger ikke så meget, men alligevel holder vi så meget af hende. 

3. Shonda var så vild med Kate Walsh, at hun lavede en spin-off serie af Greys Hvide Verden. Nemlig Private Practice, hvor vi følger Dereks ekskone Addison og hendes liv i Los Angeles. 

4. Men serien har faktisk ikke kun én, men to spin-off serier. Den anden foregår i de nyere sæsoner og hedder Station 19. Her følger vi i stedet Mirandas mand Ben, efter han skifter karriere. 

5. Jesse Williams, som spiller Jackson Avery, var oprindeligt skolelærer. Godt for os, at han skiftede til skuespil. Vi ville nok heller ikke kunne koncentrere os i hans undervisning. 

6. Sandra Oh, som spiller Cristina Yang, gik til audition med henblik på rollen som Miranda Bailey. Det kan vi slet ikke forestille os.

7. Det var også meningen, at Miranda Bailey skulle være lyshåret med krøller. Indtil Chandra Wilson gik til audition, så havde det ingen betydning alligevel (og det forstår vi godt).

Greys Hvide Verden
Det kan være svært at følge med i, hvem der er kærester med hvem...© Viaplay

8. Der var derimod ingen tvivl om Richard Webber. James Pickens Jr. fik tilbudt rollen få minutter efter, han havde været til audition. 

9. Ellen Pompeo vidste ikke, at Derek var gift før første sæsonafslutning. Så da Addison dukkede op, var det faktisk ikke kun til Merediths store overraskelse, men også Ellens. Selv Derek fandt først ud af det halvvejs i sæson et.

10. Miranda Bailey er baseret en smule på Shonda Rhimes egen mor. Så kan vi jo tænke over det, når hun har valgt at kalde hende for “The Nazi”.

11. Skuespiller Kevin Mckidd, som spiller Owen Hunt, er faktisk fra Skotland. Hvilket vi slet ikke kan høre i serien. 

12. Da April Kepner blev gravid i serien i slutningen af sæson 10, gik der kun et par måneder, før skuespilleren Sarah Drew kunne annoncere, at hun også var gravid i virkeligheden. Så slap de for at skjule det på kamera. 

13. Alex Karev blev redigeret ind i den allerførste episode. Det var slet ikke meningen, at han skulle have været med i Greys Hvide Verden. Så han kom først med, da episoden var optaget.

Greys Hvide Verden
Vi elsker, at serien bare fortsætter med flere sæsoner!© Viaplay

14. Selvom serien skal foregå i Seattle, er det meste filmet i Los Angeles. Faktisk er det kun Merediths barndomshjem, der ligger i Seattle. 

15. Det tog 10 timer at filme fødslen af April og Jacksons første barn. Og ikke mere end 10 timer senere gik Sarah Drew også i fødsel i virkeligheden. 

16. Katherine Heigl blev en smule upopulær hos Shonda, efter hun trak sig som nomineret til en Emmy Award. Hun havde vundet den året før, men følte ikke, at hun i 2008 var blevet givet det materiale, der gjorde hende værdig til at vinde. 

17. Shonda elsker at genbruge sine skuespillere. Hvilket også kan ses, da nogle af de samme fra Greys Hvide Verden bliver brugt i spin-off serien Private Practice med andre roller. Ikke helt gennemtænkt, Shonda...

18. Camilla Luddington er i virkeligheden britisk. Hvilket vi heller ikke havde lagt mærke til. De kan bare noget med de accenter. 

19. Alle episoder, undtagen én, er navngivet efter en sang. For eksempel er der en episode i sæson fire som hedder Kung Fu Fighting, og en episode i sæson syv som hedder I Will Survive. Sjovt!

20. Alle organer, som vises under operationerne, er faktisk fra dyr. Mere specifikt fra køer. Det har vi seriøst aldrig tænkt over...

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide