Startcastet til Paradise
Læs Paradise-deltagernes dækhistorier!© Viaplay/Janus Nielsen

6 Paradise-deltagere fortæller: Dette var vores dækhistorier, da vi skulle optage programmet

“Jeg opfandt mit eget reality-program”

12. juli 2022 af Ida Hagsholm Jonassen

Har du også undret dig over, hvad deltagerne i Paradise fortæller til deres familie, venner og kollegaer, når de rejser afsted til Mexico for at deltage i realityprogrammet? For det har vi! 

Derfor har vi spurgt seks af dette års Paradise-deltagere om, hvilke dækhistorier de fortalte til deres nærmeste omgangskreds, og om historierne var så gode, at ingen fattede mistanke om, at de faktisk var rejst til Mexico for at være med i Paradise

Læs deres dækhistorier her. 

“Jeg fortalte, at jeg var rejst til Mexico på en grupperejse”

26-årige Sidsel, som er med i første sæson af det nye Paradise fortæller, at hun bildte sine kollegaer og venner ind, at hun skulle på en grupperejse til Mexico (og det var jo faktisk ikke helt løgn). 

Sidsel fortæller, at det var en kæmpestor udfordring at holde sin dækhistorie, og at hun blev helt udmattet bare ved tanken om, at hun skulle opfinde historier om jungleture, hvaler og andre ting hun havde oplevet på sin grupperejse. 

Og der gik ikke længe, før hendes kollegaer havde lugtet lunten om, at hun var en af deltagerne i det nye Paradise. De havde nemlig fulgt med på Paradise-værten Olivia Salo's Instagram-profil og set, at optagelserne til realityprogrammet fandt sted på akkurat samme tidspunkt, som Sidsels ‘grupperejse til Mexico’. 

For Sidsel var det faktisk en kæmpe forløsning, at hendes kollegaer havde bustet hende, for så var det nemlig slut med at finde på fantasi-fortællinger, og hun kunne i stedet sige, at hun intet måtte fortælle om programmet. 

Da deltagerne i Paradise ikke har kontakt med omverdenen under optagelserne og dermed ikke mulighed for at skrive hjem til deres nære omgangskreds, fik Sidsel sin søster til at styre hendes telefon i tiden, hun var væk. 

Sidsels søster forsøgte at kopiere Sidsels måde at skrive på, så vennerne derhjemme ikke gennemskuede hende. Derudover fortalte Sidsel, at hendes kamera var gået i stykker, så hun ikke kunne tage billeder fra grupperejsen. Snedigt!

Sidsel fra dette års Paradise
Kunne du holde på en dækhistorie?© Viaplay/Janus Nielsen

“Jeg bildte mine klassekammarater ind, at jeg var blevet skoletræt”

21-årige Damien var midt i skoleåret, da han valgte at tage en pause fra skolebænken for at deltage i første sæson af Paradise

Han fortalte til sine klassekammarater, at han var blevet skoletræt og havde brug for en pause, hvor han arbejdede fremfor at læse lektier (og man kan vel også godt kalde Paradise for et arbejde, da det trods alt er et spil om overlevelse!). 

Til andre fortalte Damien, at han skulle ud på en rejse for at være lidt sig selv, og at han muligvis skulle være væk længe. Flere lugtede lunten og spurgte ham ind til, om han skulle være med i Paradise, hvortil han svarede nej, og at han ikke var typen, der ville være med i sådan nogle programmer — ellers var hans taktik bare benægt, benægt, benægt. 

Og vi må sige, at vi er meget imponerede over, at han kunne holde sin deltagelse i Paradise hemmelig! 

Damian fra Paradise
Hvad ville din dækhistorie være?© Viaplay/Janus Nielsen

“Jeg opfandt mit eget reality-program”

Zilas på 20 år fra dette års Paradise havde forskellige dækhistorier, som han fortalte til sin omgangskreds for at dække over sin medvirken i Paradise

Til sine venner fortalte han, at han skulle på en længere rejse for at finde sig selv og koble helt af. Det er en historie, som går igen hos flere af Paradise-deltagerne, og det forstår vi godt, for den virker også som en perfekt historie, mange vil tro på!

Zilas' forældre fik dog en anden historie. Han vidste nemlig, at hans forældrene ville blive meget bekymrede, hvis han fortalte dem, at han skulle rejse alene rundt uden telefon. Dog havde han heller ikke lyst til at fortælle dem sandheden, da han vidste, at de havde en vis skepsis overfor Paradise

Derfor valgte han en tredje løsning, som var at opdigte sit helt eget reality-program og lade som om, at det var det, han skulle deltage i. 

Zilas' opfundne program gik ud på, at en gruppe af LGBT-mennesker skulle rejse rundt i Sydamerika og opleve LGBT-miljøet forskellige steder. Som en del af konceptet måtte deltagerne ikke bruge deres telefoner, hvorfor Zilas ikke kunne ringe og skrive hjem i den tid, han var afsted. 

Dækhistorien fungerede godt, og begge hans forældre troede på den. Dog opstod der problemer, da de begyndte at spørge ind til corona-forbehold og restriktioner i forbindele med programmet, som Zilas havde svært ved at svare på, da historien jo var løgn. 

Det endte derfor med, at Zilas måtte afsløre sandheden for dem, hvortil de blev meget lettede og grinede af hele situationen. 

Vi er helt vilde med Zilas' opfindsomme dækhistorie, også selvom den ikke helt fungerede! 

Zilas fra Paradise
Hvilken dækhistorie ville du fortælle?© Viaplay/Janus Nielsen

“Jeg tog til Los Angeles for at besøge mine onkler”

Melichiya på 23 år fra dette års Paradise havde også to forskellige dækhistorier, som hun fortalte til kollegaer, venner og familie for at holde sin deltagelse hemmelig. 

Den ene halvdel fik at vide, at hun ville tage på en rejse alene for at finde sig selv. Melichiya fortæller selv, at hun er meget dårlig til geografi og derfor kom til at fortælle, at hendes rejsedestination var Ayia Napa, som er en festby på Cypern.

Hendes bekendte blev derfor meget forundrede over, at hun tog til en destination fyldt med fest, farver og druk, når hun jo havde fortalt, at hun havde brug for at heale sig selv. Den var svær for Melichiya at forklare sig ud af (og det forstår vi godt!). 

Til den anden halvdel fortalte Melichiya, at hun skulle besøge sine onkler i Los Angeles. Mens hun var væk, sørgede hendes veninde for at passe Melichiyas Snapchat for at vække mindre mistanke. 

Veninden lavede hjemmelavede Los Angeles-filtreSnapchat, som hun sendte til Melichiyas venner. Hun tog billeder af mad fra 7-eleven, for det var de blevet enige om, at man spiste meget i Los Angeles. Og når vennerne spurgte om billeder af omgivelserne, fik de et billede af venindens fødder — det er altså en god veninde Melichiya har! 

Melichiya fra Paradise
Melichiyas sjove dækhistorie!© Viaplay/Janus Nielsen

“Jeg fortalte, at jeg droppede alle sociale medier for en stund”

Da 24-årige Sejr rejste til Mexico for at optage Paradise, fortalte han folk, at han havde brug for at droppe alle sociale medier for at kunne stresse af. Til sin nærmeste omgangskreds fortalte han dog sandheden om, at han skulle deltage i årets Paradise. 

Mens Sejr var i Mexico, var der nogle enkelte, som skrev til ham på trods af, at han “havde droppet alle sociale medier”. Heldigvis havde han givet sin mobil til sine venner, inden han rejste, så de kunne svare på eventuelle beskeder for ikke at vække mistanke. 

Vennerne, der lod som om, at de var Sejr, svarede, at han havde brug for lidt alenetid, hvilken var grunden til, at han var “forsvundet” fra de sociale medier. Det er altså en ret snedig (og let) dækhistorie!

Sejr fra Paradise
Ville du tro på denne dækhistorie?© Viaplay/Janus Nielsen

“Jeg skulle til Mexico for at besøge mine venner fra udveksling”

Titania på 22 år fra dette års Paradise fortalte ligesom Sidsel, at hun skulle rejse til Mexico. Formålet med hendes rejse var at besøge sine venner, som hun havde mødt på udveksling i gymnasiet. 

Titania fortæller selv, at hun er utrolig dårlig til at lyve og derfor måtte finde på en dækhistorie, som mindede en smule om sandheden, hvorfor hun valgte destinationen Mexico, som også er der, hvor Paradise blev optaget. 

På trods af, at Titania er dårlig til at lyve, fortalte hun sin dækhistorie til ALLE pånær sine forældre, hvilket vi synes er ret godt gået!

Da Titania er meget aktiv på de sociale medier, var det straks sværere at holde løgnen hemmelig, fordi folk måske ville fatte mistanke, hvis hun pludselig “forsvandt” online. Dog havde hun et arbejde, hvor hun skulle have sin mobil på sig 24/7, og derfor fortalte hun, at hun lod sin telefon blive hjemme, så hun kunne slappe af og ikke tænke på at arbejde – hvilket giver god mening. 

Selvom det var en nøje planlagt dækhistorie, fattede folk dog mistanke, da de så, at Paradise blev optaget på samme tidspunkt, som Titania selv var i Mexico. 

Den lille løgn om, hvorfor hun ikke postede på de sociale medier var heller ikke nok til at holde på hemmeligheden, og da hun kom hjem, havde de fleste gættet, at hun nok var med i denne sæson af Paradise, selvom hun prøvede at benægte. 

Titania fra Paradise
Er du god til at holde en løgn?© Viaplay/Janus Nielsen