© iStock

Pinligt: Det er ikke min mor!

Og du troede, dine forældre var de pinligste i verden ...

19. juni 2021 af Karoline Sandborg

1. Det uheldige spørgsmål

“Jeg skulle flytte, og mine veninder og mine forældre var kommet for at hjælpe. En af veninderne er lidt buttet og netop blevet gravid. ‘Neeej, du må være lige oppe over?’ siger min mor til hende. Hvortil min stakkels veninde svarer: ‘Nej, det er først om syv måneder’. Ja, man kan jo ikke gætte rigtigt hver gang ...”

Søs, 30 år

2. Dirty dancing

“Min mor er en af den slags mødre, som nægter at blive gammel. Hun elsker at feste, og da jeg stadig boede hjemme og holdt fest med vennerne, kunne hun snildt finde på at dukke op med en flaske vin. Følgende fest scorer højest på pinlighedsskalaen: Jeg holdt kandidatfest i kælderen i mine forældres hus og havde lige været oppe i køkkenet for at snakke med nogle veninder. Da jeg kommer ned i festlokalet igen, møder følgende blik mig: Min mor danser meget udfordrende til Dirty – et rent pornohit af Christina Aguilera – sammen med en af mine venner. Folk stod i en rundkreds og klappede, mens jeg stille afgik ved døden af flovhed.”

Pia, 23 år

Læs også: Pinligt: I kanen med svigerfar

3. Containerklunser

“Der var flyttet en toplækker mand ind i min opgang. Intet var sket, men flirten var bygget godt op. Et par uger senere faldt mine forældres besøg hos mig sammen med andelsforeningens årlige arbejdsweekend. Der bliver altid bestilt en container, hvor folk kan smide storskrald i. Og det var simpelthen for godt til, at mine forældre kunne holde sig tilbage: De kravlede rundt i affaldet for at score henholdsvis ildfaste fade, en kontorstol og en kommode. Alt imens mr. Nice Guy så til. Hulk!”

Lisbeth, 28 år

Læs også: Pinligt: Uheldigt møde med svigerfamilien

4. Så dæmp jer dog!

“Jeg havde listet min kæreste ind på mit værelse en nat til lidt hyggelig lagengymnastik. Næste morgen blev hyggen brat afbrudt, da vi blev vækket af mine forældres dårlige forsøg på at have stille sex. Det dunkede i væggen, og vi kunne høre nogle mystiske klap. ‘Pisk mig hårdere,’ blev der hvisket fra deres soveværelse, og mens min kæreste fik vejrtrækningsproblemer mellem grineanfaldene, gemte jeg mig under dynen i håbet om aldrig at skulle vise mit tomatrøde ansigt igen.”

Berit, 28 år

5. Nøgen mor møder mand

“Min mor vinterbadede hver morgen og gik altid nøgen ned til bryggerset, som lå lige over for mit værelse, og nøgen tilbage igen. Det havde jeg så ikke tænkt over, da jeg en nat tog en lækker mand med hjem, som selvfølgelig skulle ud at tisse om morgenen. Og bang, så støder de ind i hinanden! Han var ved at tisse i bukserne af skræk, da han ikke lige havde regnet med, at hans første møde med svigermor skulle være, når hun ikke havde en trevl på kroppen. Det gjorde det selvfølgelig heller ikke bedre, at der praktisk talt stod ‘Jeg har lige bollet din datter’ i panden på den stakkels mand!”

Sofie, 26 år

Læs også: Pinligt: Sikke noget tis

6. Da mor pruttede om prisen

“Min mor og jeg står ved billetlugen på et kunstmuseum. Hun er ikke bleg for at snyde billetprisen i bund, så hun går i gang med den store argumentation. Desværre får hun afslag på at få rabat, da hun ikke kan fremvise bevis for, at hun er gymnasielærer i billedkunst (hvilket hun i øvrigt heller ikke er, men det kan damen jo ikke vide!). Surmulende betaler hun fuld pris, og vi bevæger os hen mod udstillingsrummet. Pludselig udbryder hun: ‘Jeg kan få pensionistrabat‘ og iler tilbage mod billetdamen og begynder at forklare. Da er det, at jeg må gribe ind: Min kære mutti har jo netop argumenteret for, at hun er gymnasielærer, og så er hun jo ikke pensionist!”

Amalie, 31 år

7. Solstole-nazi

“Min far er en mand af rutiner, og han er på sammenbruddets rand, hvis de ikke bliver overholdt. Hvert år plejer min familie at tage på ferie til Gran Canaria, og hvert år er min fars morgenrutine den samme: Han står op klokken fem for at sikre sig vores faste liggestole. En morgen blev vi vækket af et sandt ramaskrig fra poolområdet. Det var min spinkle far, som sloges med en sur tysker, der havde været tidligt ude og lagt et håndklæde på en af ‘vores’ stole. Min far råbte og skreg, så en af hotellets vagter til sidst stødte til og kastede ham til jorden, mens flere hotelgæster fulgte optøjet fra balkonerne. Jeg gik en lang bue uden om optøjerne og tilbragte den dag på stranden i stedet.”

Anne-Katrine, 15 år 

Læs også: Pinligt: "Min dildo? Nej, det er... Øh..."

8. Menstruation for første gang

“‘Tillykke med din menstruation’, råbte min mutter til mig ved morgenbordet foran min far og to ældre brødre. Det er lige det, man ønsker sig allerhøjst som 14-årig – især når hun fortsætter: ‘Så skal vi snart have fundet dig nogle p-piller ...’. Tak, mor!”

Sif, 24 år

9. Hysterisk mormor

”Jeg havde netop født og lå stadig på sygehuset med barnet. Min mor havde været på forretningsrejse, da fødslen begyndte, og jeg var faktisk fint tilfreds med at slippe for hende, mens den stod på. Hun har nemlig let ved at blive hysterisk ved store begivenheder. Nu var min mor imidlertid på vej hjem i fuld fart for at se den nyfødte, og jeg vidste, at hun var ankommet, da en sygeplejerske kunne fortælle: ‘Der er en lidt forstyrret dame nede ved receptionen, som står og tuder og råber, at hun er blevet mormor. Hun bliver holdt tilbage af vagterne indtil videre, men hun hævder at være din mor – at hun er kommet for at besøge dig. Kan det passe?’. Jeg havde ikke brug for at få beskrevet, hvordan personen så ud, for da vidste jeg med sikkerhed, at det måtte være min følelsesladede mor ...”

Danielle, 32 år

Læs også: Pinligt: “Det gjorde jeg bare ikke i min brandert”

10. Hårrejsende flirt

“En nytårsaften havde jeg en åbenlys flirt kørende med en af de lokale helte fra min hjemegn. Efter at raketterne var sendt af sted, blev vi siddende i haven og så på stjerner i vores champagne-brandert. Jeg læner mig over for at få et kys, og det bliver hurtigt til nogle meget grådige tungeslaskere. Pludselig mærker jeg, at noget rykker i mit hår. Jeg vender mig rundt og ser direkte ind i min fars rødglødende ansigt. Jeg havde glemt, at han skulle hente mig fra festen, og nu var min far definitivt klar til at tage af sted. ‘Nu går vi hjem, din tøs’, hvæsede han og hev mig med i armen. Da vi kørte derfra i bilen, rullede han vinduet ned og skød en sidste salve efter ham, jeg havde snavet med: ‘Og dig, din horebuk. Jeg ved, hvem din far er!’. Er der noget at sige til, at mit nytårsforsæt det år blev, at jeg aldrig skulle aftale med min far, at han skulle hente mig efter en fest igen?”

Line, 27 år

Artiklen er tidligere bragt i magasinet Woman.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.