© iStock

Pinligt: Læsernes køkken katastrofer

Har du brug for en røgmaske, når du hiver stegen ud af ovnen? Og har Falck også slået vejen forbi dit køkken for at slukke en brand? Bare rolig, husmor. Du er ikke alene

4. april 2015 af Louise Gade Sig

En sovset mousse
“Da jeg skulle møde min svigerfamilie for første gang, ville jeg imponere selskabet ved at lave en fabelagtig chokolademousse. Desværre var jeg for gavmild med kakaopulveret, og det endte med et blive en tynd, flydende... sovs! Min svigerinde havde så ondt af mig, at hun kørte på tanken for at købe literis, som vi kunne nyde med min skønne chokoladesovs. Damn, det var pinligt.”
Lotte, 25 år

Kattens til hund
“Min kæreste og jeg var dovne og havde bestilt to pizzaer en aften. Vi lod bakkerne stå på komfuret, og mens vi sad og smovsede i stuen, fornemmede jeg nogle flammer i tv-skærmens spejlbillede. Vores hund havde fået tændt for en kogeplade, der var gået voldsom ild i pizzabakkerne, og flammerne havde fået fat i vores brødrister. I panik begynder jeg at stortude og skubber til brødristeren, men den varme plastik smelter fast i min hånd. Min kæreste får slukket ilden med et tæppe og tager mig og min forbrændte hånd på skadestuen.”
Camilla, 30 år

LÆS OGSÅ Pinligt: Fra sexet til kikset

Shake ‘n Bake - husk låget
“En dag jeg kom hjem fra skole, ville jeg forkæle mig selv med vafler. Shake ’n Bake-vafler. Jeg hældte mælk ned til pulveret i bøtten og rystede. Da jeg hældte dejen ud på vaffeljernet, var det klumpet, så jeg moslede det tilbage i bøtten, hældte mere mælk i og rystede det bedste, jeg har lært. Fuck! Jeg havde glemt alt om låget, og vaffeldejen dækkede nu hele mit køkken - fra øverste skabslåge til gulvpanelerne. Øv! Jeg fik ingen vafler den eftermiddag.”
Louise, 25 år

Ud af vinduet med det!
“Jeg skulle lave mad og hældte olie i en gryde, som stod på en varm kogeplade. Så vendte jeg ryggen til og begyndte at snitte grøntsager. Efter lidt tid lugtede der underligt i køkkenet, så jeg vendte mig om og så, at der stod flammer op af gryden. Argh! Så ingen anden udvej end at smække vinduet op og kyle gryden ud - lige ned i min mors elskede blomsterbed. Jeg endte med brandsår på hænderne, og mit hår var delvist svitset.”
Camilla, 23 år

LÆS OGSÅ Pinligt: "Neeej, lige hvad jeg ikke ønskede mig"

Culottesteg med ... sivkurv
“Min daværende kæreste og jeg havde besluttet os for at have en rigtig hyggeaften med culottesteg. Så jeg smed stegen i ovnen og gik ind i stuen for at se tv. Da jeg kom tilbage for at kigge til den, lugtede der temmelig røget, men stegen så okay ud. Jeg tjekkede stegen tre-fire gange, og køkkenet blev mere og mere røget. Den sidste gang, jeg kom derud, sved mine øjne så forfærdeligt, at jeg åbnede alle vinduer. Jeg fattede ingenting og tog stegen ud. Ups! Inderst i ovnen lå en sveden sivkurv!”
Maria, 24 år

Falck kom til fødselsdag
“Jeg skulle lave middag til min ekskærestes fødselsdag. Hele familien og en del af hans venner kom. Jeg havde stået i køkkenet det meste af dagen og lavet alt fra forret til dessert. Da gæsterne begyndte at komme, ville jeg lige lave sovsen og satte min elkedel til at koge. I stedet kom jeg til at tænde for det blus, el-kedlen stod på. Hele huset blev fyldt med giftig plastikrøg, der var flammer i køkkenet, og vi måtte evakuere alle gæsterne. Maden var ødelagt, og brandvæsnet kom og slukkede ilden. Puha, det var pinligt. Græmmer mig stadig!”
Anne-Mette, 28 år

LÆS OGSÅ Pinligt: Læsernes første møde med svigermekanikken

Én stor pebernød
“Nogle veninder og jeg aftalte i december, at vi skulle julehygge. Så selvfølgelig skulle der bages pebernødder. Vi rullede nogle små, fine og faste kugler, satte dem på en plade og skubbede den ind i ovnen. Da de havde fået, hvad de skulle have, tog vi pladen ud og fandt ét stort stykke pebernød. Ups, måske skal de ikke ligge så tæt på bagepladen en anden gang!”
Maria, 18 år

Ups, ovnen smeltede
“En lørdag nat kom jeg stangstiv hjem fra byen og tænkte, at jeg ville lune to rundstykker, som jeg kunne smovse, inden jeg faldt omkuld i sengen. Jeg lagde mig på sofaen og ventede på, at brødet var lunet. Næste formiddag vågnede jeg i en fæl tåge og en stank af skorsten. Jeg stavrede hen til ovnen og opdagede, at de to rundstykker var skrumpet ind til to stykker kul. Dele
af den sodede ovn var smeltet, så jeg var tilsyneladende sovet fra en enorm ildebrand, som lykkeligvis slukkede af sig selv. Puha, det var en lærestreg.”
Mathilde, 24 år

LÆS OGSÅ Pinligt:Læsernes Facebook-brølere

Mad som mor laver det
“Min kæreste elsker sin mors mad og spurgte en dag, om jeg ikke ville lave frikadeller og opbagt persillesovs som hans mors. Jeg ville ikke skuffe ham og gik straks i krig. Da jeg var i gang med den opbagte sovs, opdagede jeg til min gru, at jeg ikke havde noget piskeris, så jeg pressede den klumpede masse gennem en si for at få en sovset konsistens. Det gik også helt galt med frikadellerne, så min kæreste tog i Brugsen og købte to minutfrikadeller.”
Pernille, 24 år

Sikke et fedt hvidløg
“For et år siden var jeg ung pige i huset hos en familie. En aften, kort efter jeg var begyndt, fik familien gæster, og jeg skulle lave en lammekølle. I opskriften stod der ‘1 fed hvidløg’, og dengang anede jeg ikke, hvad det betød. Så jeg fandt et ‘fedt’ (som i stort og tykt) hvidløg i køleskabet og kom samtlige ni-ti fed i retten. Det kunne smages! Jeg var bestemt ikke populær, og familien havde hvidløgsånde flere dage efter.”
Bodil, 22 år

Bragt første gang i Woman nr. 144