Jul på Vesterbro sange
Titelsangen Jul på Vesterbro må være en af Anders Matthesens mest spillede!© Easy Film, ArtPeople

5 klassikere fra Jul på Vesterbro, som vi skal høre på repeat hele julen

Har vi din favorit med på listen?

30. oktober 2019 af Simone Overgaard Aaberg

Der er nu intet så godt som en klassisk julekalender, når vi rammer december (eller november, for den sags skyld), og selvom der er mange at vælge imellem, så er der bare nogle, der står os lidt nærmere end andre – en af dem er Jul på Vesterbro

Lige siden vi for første gang stiftede bekendtskab med den lettere alkoholiserede Stewart, Danny, Arne og alle de andre fra ‘byen over alle byer’, har vi været kæmpe fans! 

Jul på Vesterbro-sange

Ja, Jul på Vesterbro er efterhånden en sand klassiker, når det kommer til julekalendere for voksne (bevares, vi var selv børn, da vi så den første gang), og det er med god grund. For Anders Matthesen gør det fremragende i samtlige 16-ish roller, som han spiller, og selvom kalenderen og dens sange ikke er sådan heeelt julet, så er den bare lige i øjet.

Derfor glæder vi os hvert år til, at vi med god samvittighed kan skråle med på alle de gode sange fra Jul på Vesterbro – og vi har samlet de bedste af dem til dig lige her. 

1. Jul på Vesterbro – sangen over dem alle

Okay, der kan vist ikke være tvivl om, at den absolutte 1'er på listen over sange fra Jul på Vesterbro, er sangen med samme navn som serien! Selv hvis du ikke skulle have set julekalenderen før, så vil sangen Jul på Vesterbro med garanti ringe en klokke...

Titelsangen handler egentlig om, hvor hårdt og dårligt stakkels Stewart har det her i juletiden. Men trods den lidt negative klang, så er det en sand ørehænger!  

2. Skal Du Ha' Den I Fregatten? fra Jul på Vesterbro

Endnu en klassiker fra Jul på Vesterbro er denne sang, der er mere humoristisk, end den er julet (faktisk er det muligvis en af de mindst julede sange fra julekalenderen). Det gør dog ikke spor, for den er stadig sjov, og det er jo pointen med samtlige sange fra Jul på Vesterbro.  

3. Hjerternes Fest fra Jul på Vesterbro

Sangen Hjerternes fest er også højt på vores liste over de bedste sange fra Jul på Vesterbro – den er nemlig ret sød (på den der Jul på Vesterbro-agtige måde, vel at mærke). 

Teksten handler om alle de mindre gode ting, som tiden kunne være blevet brugt på, men som tilsidesættes, for nu er det jul – og julen er hjerternes fest.

4. Halli Halløj fra Jul på Vesterbro

Okay, Skal Du Ha' Den i Fregatten er ikke den eneste sang, der egentlig ikke har noget med julen at gøre. Det samme gør sig nemlig gældende for Halli Halløj, der handler om en mand i dametøj... Fred være med det, vi hører dem på repeat alligevel!

5. Luk Drømmene Ind fra Jul på Vesterbro

Så blev der lige lavet et skift i melodien og sangstemmen fra de ovenstående sange fra Jul på Vesterbro (indholdet er selvfølgelig stadig lige så skørt!). Ikke desto mindre så er Luk Drømmene Ind fantastisk på sin helt egen måde – og det er til trods for, at julemanden kaldes klam allerede i første sætning...

Men intet “Slår den følelse man får, når det' december”, og det er budskabet i sidste sang på listen over de bedste af slagsen fra Jul på Vesterbro

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.