8 sange, vi hørte på teenageværelset, når vi følte os som oprørske teenagere – Avril Lavigne og Tokio Hotel
Har du også hørt Avril Lavigne på repeat?© Getty Images

8 sange, vi hørte på teenageværelset, når vi følte os som oprørske teenagere

Sig ikke, at du ikke har grædt, lagt kulsort eyeliner eller følt hele verden var imod dig til minimum en af de her bangers

26. august 2021 af Ida Storm Frøslev Hansen

“Der er bare INGEN, der FORSTÅR mig!” skreg vi ud ad døren til vores forældre, der netop havde lavet aftensmad til os, vasket vores tøj og spurgt om vi havde lyst til dessert.... Nej okay, måske var vores vredesudbrud ikke altid lige berettiget, men ikke desto mindre føltes det (ret tit), som om hele vores verden brød sammen, voksne var åndssvage, og måske der bare ikke fandtes nogle i verden, der havde det ligesom os (spoiler alert: Jo,15-årige mig, der var masser, der havde det præcis som dig).

Og hvad satte 15-årige os på boomboxen eller iPad Nanoen, når hele verden var dum, tarvelig og ondskabsfuld? Selvfølgelig de her bangers! Sig ikke, at du ikke har følt hele verden var imod dig, lagt kulsort eyeliner eller bare følt dig som en vaskeægte rebel til minimum en af de her numre. 

1. Avril Lavigne - Sk8ter boy

“Nårh mig? Nej, jeg er ikke som andre piger. Jeg er mest venner med drengene, fordi jeg hader drama, og der er bare aaaltid så meget drama med piger”. 

Følte du også, at du var helt anderledes end de andre piger, fordi du ikke brugte Gosh-deodorant og ikke farvelagde dine læber med Dream Matte Mousse? Så har du sikkert hørt den her på repeat og prøvet at lægge en vild og voldsom eyeliner ligesom Avril Lavigne. 

2. Evanescence – Bring Me To Life

“Wake me up inside (save me), Call my name and save me from the dark (wake me up), Bid my blood to run” – Okay, set i bakspejlet er den her sang jo riiimelig uhyggelig og creepy? Men ikke desto mindre følte vi dengang, at sangen perfekt indkapslede vores smerte. Og hvad sker der lige for den der agressive stemme, der bare råber: “Wake me up!” i omkvædet? Uhyggeligt.... 

3. Tokio Hotel – Monsoon

Var du også en af de utallige piger, der var obsessed med Kaulitz-tvillingerne i 00'erne? Nørdede tyske tv-kanaler, plagede dine forældre om at komme på ferie i Tyskland, læste mærkelig fanfiction og drømte om at komme til at hedde Josephine Kaulitz? Så er du ikke alene! Wow, vi var mange, der var obsessed med de emotionelle, tyske teenagere dengang og nærmest ikke hørte andet end denne banger

4. Simple Plan – Welcome To My Life

“Do you ever want to run away?” Jep, “Do you lock yourself in your room?” Hele tiden! “With the radio on turned up so loud, that no one hears you screaming”. Seriøst, ingen formåede jo at beskrive vores følelser som Simple Plan! Intet under, at vores forældre på et tidspunkt spurgte, om vi ikke nok kunne høre en anden sang, bare engang imellem....

5. My Chemical Romance – Welcome To The Black Parade

Denne sang gav os lyst til kun at gå i Dr. Martens støvler, optrævlede strømpebumser, købe et års forbrug af sort eyeliner og, hvis vi var virkelig vilde, et sort nittebælte. Desuden er vi 100 procent skyldige i at have grædt en lille tåre eller to til dette hit. 

6. t.A.T.u. – All The Things She Said

Pyh, hvis vi i forvejen syntes, at det med kærlighed, kys og sex var lidt kompliceret, men også ret spændende, eksploderede det da virkelig, da musikvideoen til denne sang kom ud! Riiimeligt mange af os fandt nok ud af, at drenge ikke var det eneste køn, der kunne være lidt spændende at kysse med efter at have set denne musikvideo på repeat sådan cirka en milliard gange.  

7. The Veronicas – Untouched

Endnu en sang, der vækkede vores indre emo til live og bekræftede os i, at hele verden også bare var dum og træls. Desuden en musikvideo, der virkelig inspirerede os til at farve vores hår helt sort! Pyh, godt damen nede i Matas udspurgte os, om vi nu var sikre på, at det var en god idé at gå fra blond til blå-sort med en hjemmefarve, som vores veninde baaare liiige skulle smide i vores lokker hjemme på badeværelset. 

8. Paramore – Decode

Har du set Twilight flere gange, end du kan tælle på to hænder? Kigget efter glitter på din hud, når du stod i den helt perfekte solstråle? Eller bare udviklet en Paramore-obsession på grund af de populære teenagefilm, som selvsamme band lavede en sang til? Så er du ikke alene. Wow, hvor har vores anlæg afspillet Paramore en gang eller to!