Sara ser: Anmeldelse af 'Insurgent'

Womans chef og filmnørd var ret vild med Divergent. Nu har hun tjekket opfølgeren ud - se, om den levede op til hendes forventninger

18. marts 2015 af Sara Møller Christensen

Jeg kan simpelthen ikke tage hul på en decideret anmeldelse af filmen, før jeg får det her ud af verden: What the fuck is going on med det der hår?!? Altså Shailene Woodleys? Jeg ved godt, det skal se ud, som om hun selv har klippet det, men alligevel. Der er boyband-sangere fra 90'erne, der ville skamme sig, hvis der fandtes billeder af dem med den frits!

Se flere stjerner med uheldige frisurer her

Ahh, så fik jeg luft. Meget kan man sige om Insurgent, men de har ikke gjort sig umage med at lave en film, hvor heltinden er urealistisk smuk og groomet, uanset hvilke strabadser hun kommer ud for. Og hvis jeg skal tage mine anmelderbriller på i stedet for mine ‘hvem fanden har klippet hende?’-briller, så er det faktisk noget af det bedste ved Divergent-serien: Hovedpersonen, Tris, er ret let at relatere til.

Nuvel, i denne film er hun blevet usædvanligt hårdfør og hårdtslående af en pige af hendes størrelse at være, men hun har også været udsat for meget siden sidst. Begge hendes forældre er døde, der er erklæret undtagelsestilstand, og hun er jaget vildt som en ‘divergent‘ - en afviger.

Hun og hendes (dødlækre) kæreste Four har med andre ord alle odds imod sig, da de tager kampen op mod den onde overmagt - glimrende personificeret af Kate Winslet, der spiller Erudite-lederen, Jeanine. Seriøst, hvis hun havde virket lige så ond i Titanic, ville jeg have mistænkt hende for at synke båden selv bare for at få halskæden!

Godkendt 2'er

Min favorit i filmen er dog Miles Teller (som for nyligt havde stor succes i Oscar-filmen Whiplash). Han er et (tiltrængt) humoristisk lyspunkt og skifter mellem at være god og ond, hurtigere end Tris' frisure skifter mellem at være kedelig og katastrofal.

Ligesom ham tager selve plottet nogle gevaldige drejninger undervejs, så jeg var underholdt fra start til slut. Var jeg helt blæst bagover? Desværre ikke. De sørgelige scener var ikke helt sørgerlige nok, og afslutningen ikke helt afslutningsagtig nok. Det må være 2'erens evige forbandelse...

Til gengæld er jeg fan af alt andet ved serien - og ja, fan er det helt rigtige ord i denne sammenhæng, for det er virkelig en serie, der henvender sig til folk, der ikke bare elsker filmen, men hele universet. Og det gør jeg!

4 stjerner

4 NYTTIGE SVAR PÅ DINE SPØRGSMÅL

Skal jeg have set 1'eren? Jep, desværre. Men den er god, så jeg har ikke rigtigt ondt af dig.

Kommer der en 3'er? Yes, men bare rolig - Insurgent slutter ikke med en alt for irriterende cliffhanger. Den har en reel afslutning.

Skal jeg se den i 3D? Det gjorde jeg, og det var fint, men ikke et must.

Skal jeg tage veninden eller kæresten med? Selv om vores mandekompas peger i retning af, at han sagtens kan tåle at se den, må vi gå med veninden. Den indeholder det måske sikreste tegn af alle på, at den mest er lavet til kvinder: Den mandlige hovedperson er lækrere end den kvindelige...