Sara siger: "Bare gør det!"

Nu er jeg jo fra Thy, og deroppe er vi ikke såååå vilde med forandringer – specielt ikke, hvis de indebærer, at vi skal ændre os selv. De fleste mænd i min familie er cirka lige så bøjelige i holdninger og per- sonlighed som et hold dørprædikanter fra Jehovas Vidner. På gode dage bilder jeg mig selv ind, at jeg er anderledes.

Jeg er jo flyttet til København, for pokker. Jeg er leder i mediebranchen, som konstant forandrer sig. Jeg farver mit hår. Godt nok altid i samme nuance, men alligevel!

Men der er også dage, hvor jeg kan mærke, at min hjerne bliver styret af en stædig (jysk) djævel. Den nægter at give sig, nægter at forandre sig og afslutter alle samtaler med et ‘sådan er det bare’. Djævelen kan tage over i alt fra prøverum (‘det kan godt være, den klæder mig, men det er ikke min stil!’) til biografen (‘jeg nægter at se film på fransk!’). Det værste, der sker ved det, er dog, at jeg har ladet et par gode kjoler hænge i butikken, og at jeg som den eneste i verden var lige ved at misse De urørlige. Langt værre er det, at djævelen også får lov at styre mit følelsesliv.

 

Stod der virkelig det? 

Jeg har en indbygget trang til at undertrykke følelser. Ikke de glade haha-følelser, men alle dem, der gør mig sårbar. I min blå bog fra gymnasiet står der endda, at ‘Sara kan ikke lide mennesker med følelser. Svage mennesker, som hun kalder dem’. Dengang syntes jeg, det var sjovt, men når jeg læser det i dag, er jeg knap så stolt. Hende Sara lyder ærligt talt ret usympatisk – og ret usikker på sig selv.

Det er let for mig at lave den analyse udefra, men svært at ændre på min adfærd indefra. Nogle gange, når djævelen sidder og trækker i trådene, har jeg bare lyst til at sige ‘fuck det, jeg bliver aldrig anderledes’. Men andre gange tror jeg virkelig på, det kan lade sig gøre!

 

- Sara, chefredaktør

Sara siger

Sara er 32 år og tidligere chefredaktør på Woman. Hun er i et livslangt forhold med Cola Zero, men er ellers single. Her deler hun sine tanker om alt fra tøjstørrelser til tv-serier og Tinder – og du kan også læse hendes seneste ledere fra magasinet.