Sara siger: "Smuk? Mig?!?"

Helt u-jantelovsagtigt tror jeg, jeg er noget. Jeg tror, jeg er både sjov, klog, stærk, loyal og charmerende – og jeg tror, at det er okay at sige det højt. Ja, jeg synes faktisk næsten, det er vores pligt at elske os selv. Det gør det så meget nemmere for andre at gøre det samme. Men uanset hvor selvsikker jeg er, og hvor mange gode sider jeg synes, jeg har, så er der ét ord, jeg aldrig har brugt om mig selv. Ét ord, jeg ikke rigtigt synes passer. Jeg tror ikke, jeg er smuk.

Du må ikke misforstå mig. Det her er ikke en historie om, at jeg hader mit udseende og kun kan få øje på deller og dobbelthager, når jeg ser mig selv i spejlet. Jeg synes, det kører ret godt for min krop, jeg elsker mit hår, og mit ansigt er heller ikke dumt. Men helheden – den kan jeg ikke få mig selv til at kalde smuk, uanset hvor meget hårlak, lipgloss og mærketøj, jeg pakker den ind i.

 

Stop nu!

For et stykke tid siden skete der det sjældne, at jeg tog en kjole på på job. Det var en stram sag, hvilket er endnu en sjældenhed, men jeg havde bare en af de dage, hvor jeg syntes, jeg kunne bære det. På et tidspunkt stod jeg ved vandautomaten, da en af mine kvindelige kolleger stoppede op: “Wauw, Sara – sådan noget tøj går du da aldrig i. Hvor er du flot!” Det hørte min mandlige kollega, som stemte i og bekræftede hende i, at jeg så virkelig godt ud.

Det er noget af det mest ubehagelige, jeg længe har prøvet! Jeg følte mig så selvbevidst og utilpas. Fordi jeg har så svært ved at se mig selv som smuk, har jeg også ufatteligt svært ved at rumme, at andre siger det. Jeg er overbevist om, at de bare siger det, fordi de synes, de skal. Af samme grund bryder jeg mig ikke om at have pæne profilbilleder på Facebook – jeg får det simpelthen dårligt over at læse alle ‘smuksak’- og ‘piiiift’- kommentarerne, for jeg er sikker på, at alle andre sidder og tænker: ‘Hvad snakker de om? Hun er jo for helvede da ikke Gisele Bündchen! Tror hun selv, hun er lækker, eller hvad?’

Og nej, det er jo lige det, der er problemet – det tror jeg ikke, jeg er. Og det er sgu da egentlig lidt sørgeligt!

 

Tre små ord

Jeg ville ønske, at jeg bare kunne tage ordene ‘jeg er smuk’ i min mund. For objektivt set kan jeg jo godt se, at der er mange gode ting ved mit udseende, og resten kan man vel køre hjem på charmen. Men jeg er der bare ikke helt endnu. Jeg glæder mig, til det bliver mig.

 

- Sara, chefredaktør

Sara siger

Sara er 32 år og tidligere chefredaktør på Woman. Hun er i et livslangt forhold med Cola Zero, men er ellers single. Her deler hun sine tanker om alt fra tøjstørrelser til tv-serier og Tinder – og du kan også læse hendes seneste ledere fra magasinet.