Kvinde hopper af glæde
© iStock

Schweiziske forskere har gjort det! Nu kommer der en ny chokoladesmag

Og den skulle være rimelig intens...

7. september 2017 af Anne-Mette Søndergaard

Den første nye chokoladetype i 80 år

Den sidste type chokolade, der kom ud på markedet, var den hvide chokolade, og det var i 1930'erne – bevares, den er lækker, men så er det da også på tide, at der sker noget nyt på chokoladefronten.

Det syntes den schweisiske chokolade-gigant Barry Callebaut også. Og for at forny chokolademarkedet har de brugt en speciel kakao-bønne, der hedder Ruby (rubin). Bønnen skulle eftersigende give chokoladen en mere intens og frugtagtig smag, gøre konsistensen lækker og blød, og sidst (men helt sikkert ikke mindst) så giver bønnen en karakteristisk lyserød farve til chokoladen – indtil videre lyder det perfekt. 

Barry Callebaut præsenterede deres Ruby Chocolate til en eksklusiv event i Shanghai 5. september.

Det bliver smukt

Med den karakteristiske lyserøde farve, håber chokolade-giganten på, at den vil blive et hit blandt alle chokoladeelskereTænk engang, en lyserød chokolade-milkshake, lyserød chokoladepynt til kager, lyserød, varm kakao og lyserød chokolademousse. Det lyder så smukt, at vi næsten får tårer i øjnene! 

Desuden er smagen jo også frugt-agtig, så du vil faktisk føle dig sund, mens du spiser store mængder chokolade – det lyder måske en smule farligt, men sikke en dejlig aften på sofaen, det kunne blive. Det betyder også, at du kan spise meget mere, fordi den ikke har en så tung smag, som de andre typer chokolade – den bliver helt sikket et hit her på Woman-redaktionen!


Her kan du se, hvordan kakao-bønnen og chokoladen ser ud. 

Ruby kakao-bønne og ruby chokolade
© Barry Callebaut

Vi ved ikke endnu, hvornår chokoladen kommer til Danmark, men vi håber at det bliver snart!


Kilder: Barry-callebaut.com, Independent.co.uk

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.