Veninder til babyshower
Skal du arrangere en babyshower? © Getty Images

9 sjove baby shower-lege, som vil underholde både gæster og den kommende mor

En sjov leg kan være en god icebreaker!

13. april 2022 af Henny Müller Dahl

Har du en god veninde, en søster eller måske en kusine, der er gravid og snart skal føde en lille guldklump? Og er du næsten lige så spændt på at møde den lille ny, som forældrene selv er? (Hvis det altså overhovedet er muligt).

Mens du og resten af omgangskredsen venter, kan det være en sjov idé at arrangere en babyshower for den kommende mor (eller far for den sags skyld). Babyshowers er en amerikansk tradition, som i hvert fald på film og tv ofte kan se lidt overdrevet ud. 

Heldigvis er der mange måder at gøre det hele lidt mere nedtonet og hyggeligt – for eksempel ved hjælp af sjove lege! Herunder har vi samlet 9 lege, som med garanti vil underholde hele selskabet. 

Det er altid en god idé at tage højde for, hvem der deltager i babyshoweren, og om det, der planlægges, masser til den kommende mors egen humor, energiniveau og lignende. På den måde bliver dagen en rar og god oplevelse for alle! 

Lege, der kan fungere som icebreakers 

Til en babyshower, hvor alle gæsterne ikke kender hinanden, eller hvor forskellige familiemedlemmer og vennegrupper blandes, kan det være lidt sjovt med nogle lege, der involverer alle i selskabet og som får jer til at lære hinanden lidt bedre at kende: 

  • 1. Hvem er på billedet? Få alle gæster til at medbringe et baby- eller børnebillede af sig selv – enten i fysisk format eller på telefonen. Alle gæsterne kan herefter skrive ned, hvem de tror, der er hvem, og den med flest rigtige svar vinder. 
  • 2. Sjove facts fra fortiden: Få alle gæster til at nedskrive et eller flere sjove facts eller mærkelige oplevelser fra deres barndomstid og lad selskabet gætte, hvem der har oplevet hvad. 

Kvinder til babyshower
En babyshower bør altid tage højde for den kommende mor. © Getty Images

Lege med rekvisitter 

Disse lege kræver lidt mere forberedelse, da de afhænger af, at en eller flere af de deltagende har ansvar for at medbringe diverse ting: 

  • 3. “Gravid” Twister: Her skal I bruge et klassisk Twister-spil og et par balloner, som sættes ind under trøjen, og så er det bare at sætte gang i de mærkeligste bevægelser, mens I hver især forsøger at sætte venstre hånd på blå eller højre fod på gul. Imens kan den af jer, der rent faktisk er ægte gravid, få sig en pause og uddele henholdsvis pluspoint for de vildeste bevægelser eller minuspoint for hver ødelagt ballon. 
  • 4. Skift en ble: Her gælder det om at have medbragt en dukke, et babytæppe, nogle bleer og en pakke vådservietter. Del jer op i to eller flere hold og stil jer på række, mens I en efter en pakker dukken ud af tæppet, vasker den, skifter ble, pakker den ind igen og sender den videre til næste person i rækken. Det hurtigste hold vinder! 

  • 5. Hvad gemmer sig i bleen? Medbring omkring ti bleer og det samme antal babyting, såsom en sut, en bidering og andet. Send bleerne rundt om bordet og få alle til at mærke efter og gætte, hvad de tror, der gemmer sig inde i bleen. Bliver tingene viklet ind i flere bleer, er det endnu sværere at gætte rigtigt! Skriv ned, hvem der får flest rigtige svar. 
Kvinder fejrer gravid veninde til babyshower
En babyshower er en hyggelig måde at fejre den kommende mor! © Getty Images

Gættelege

Hvem elsker ikke en sjov gætteleg, hvor det for eksempel gælder om at svare rigtigt på forskellige spørgsmål? 

  • 6. Gæt en børnesang: Lav en playliste med velkendte børnesange og så er det ellers bare at trykke play! Få alle gæsterne til at råbe sangens rigtige navn og skriv ned, hvem der først gættede rigtigt. Personen med flest rigtige svar vinder. 
  • 7. Hvor godt kender du den kommende mor? Få den af jer, der kender den kommende mor allerbedst, til at lave nogle sjove spørgsmål om the mom to be, som de andre gæster skal forsøge at svare rigtigt på. Det kan enten være spørgsmål fra hendes voksenliv eller fra hendes barndom – såsom hvad hendes første kæledyr hed, hvilken folkeskole hun har gået på, hvor gammel hun var, da hun fik sit første kys og lignende. Den med flest rigtige svar vinder!

  • 8. Gæt en berømt mor: Alle gæster skriver en kendismor, en mor fra en berømt tv-serie eller lignende på små stykker papir. Herefter får hver gæst en andens stykke papir, og den gæst “er” så den person, som står skrevet på papiret. Hver gæst får så mulighed for at stille ja- og nej-spørgsmål, indtil han eller hun endelig formår at gætte, hvilket navn der står på papiret. Får personen et ja til et spørgsmål, må der stilles et nyt, mens turen går videre til næste person, når der svares nej. 
  • 9. Gæt det rigtige babyord: Find på en række ord, der normalt forbindes med babyer og graviditet, såsom ammeindlæg, vugge, barnevogn og lignende. Skriv dem ned på en måde, så de ikke længere giver mening – hvor ammeindlæg for eksempel bliver til naglædimem. Del jer ind i hold, hvor det hold, der svarer først, vinder et point i hver runde.