Som danskere er vi ret glade for at holde os til vores traditioner, især hvis de indeholder øl, fest og hygge. Vi har en masse traditioner i Danmark, som føles ganske naturlige (og nødvendige) for os (behøver vi at sige J-dag?), men andre kan nok have ret svært ved at forstå dem.
Vi har her samlet otte skøre danske traditioner, som ingen andre forstår – og med god grund!
1. Studenterkørsel
Vi danskere mener jo, at dette er den bedste tradition i verden. Masser af alkohol og gratis mad, hvor end du kommer hen – ja, tak! En dejlig, dansk tradition, men for andre er det altså en flok unge, ofte fulde, hue-bærende danskere, som hænger ude over siderne på en åben lastbil med hvide bannere, bøgegrene og råber af deres lungers fulde kraft af fremmede mennesker.
2. Gækkebreve
Gækkebreve er en hyggelig, dansk tradition – vi klippe-klistrer, skriver breve til dem, vi holder af, og hvis vi er heldige, får vi et chokolade-påskeæg ud af det. Men set udefra så sender vi danskere breve rundt til hinanden, som er klippet fuldstændig i stykker med et digt og underskrevet med et navn i prikker – og hvis du ikke gætter, hvem det er, så skylder DU noget til senderen? Hvem fandt dog på det?
3. Kanel på 25 års fødselsdag
Som dansker ved du, hvad klokken er slået, hvis du er ugift, når du runder de 25 år – kanel i lange baner! Det er jo vennernes pligt at give den ugifte kanel, uanset om det er kanelgifler eller ren kanel.
Det er en sjov, dansk tradition – når vi ikke selv er offeret. Men for udefrakommende bindes den stakkels, kæreste-løse fødselar fast til en lygtepæl og blæses med (i mange tilfælde) flere kilo ren kanel – ikke en særlig god fødselsdag og faktisk også farligt.

4. Pebersvend og pebermø
Når du fylder 30 år og er ugift, står den ifølge dansk tradition i peberens tegn. Du får en skulptur, som ofte ligner en peberkværn, og du får bogstavelig talt også peber (alle vegne og gerne flere kilo!). Og helst efter at du er blevet dækket til i sirup eller æg. Vi tror ikke, vi behøver at forklare, hvorfor ingen andre end danskere forstår denne tradition…
5. J-dag
Ifølge dansk tradition er det på J-dag, at vi begynder julesæsonen med velkomsten af Tuborgs gode gamle julebryg. ‘Sneen falder’ altid den første fredag i november præcis klokken 20.59. Hvis du er heldig at være i Danmark på denne specielle dag, og der ikke har været corona-nedlukning, vil du finde gaderne svøbt i blå og hvid julepynt og masser af nisser og julemænd i gaderne. Ordene på alles læber er bare “Glædelig jul og godt Tub’år!” – faktisk lidt kult-agtigt, nu vi tænker over det...
6. Vi hopper ind i det nye år
Når klokken er lidt i 00 nytårsaften, står de fleste danskere og balancerer på en stol eller sofa med kransekage i hånden og venter på at hoppe ind i det nye år.
Denne danske tradition symboliserer, at lige meget hvilke udfordringer det nye år bringer, vil vi overvinde dem. Men for udefrakommende kan det nok godt være lidt mærkeligt, at vi halvfulde beder dem om at kravle op på et møbel og hoppe ned, lige præcis når rådhusklokkerne slår 00.

7. Blå mandag
Mange lande har den kristne tradition med at blive konfirmeret og træde ind i de voksnes rækker ved at sige ja til kirken, men en tradition, de fleste andre lande nok ikke har, er blå mandag. Vi husker vel alle blå mandag, hvor vi ikke skulle i skole (!) og kunne forlænge festlighederne med en tur i Tivoli, shoppe og spise lækker mad. Det var gode tider.
8. Gommen får hul i sokkerne
Der findes mange bryllupstraditioner, og én af dem er, at brudgommen ved danske bryllupper får klippet hul i sine sokker efter brudevalsen. Så kan han ifølge traditionen ikke længere gøre kur til andre kvinder og imponere dem med flotte sokker. Vi tror gerne på, at denne tradition kun findes i Danmark – det er virkelig kun os, som kan blive imponeret over flotte sokker…