Udgået slik, slik vi savner
Hvilket udgået slik savner du?© Patyking.dk, Candynavia.dk, Hverdag.dk, Usacandyfactory.com, Onlinesupplies.dk, Ikiosk.dk

8 stykker slik fra vores barndom, vi savner!

Får du også helt lyst til alle disse sliktyper nu?

23. januar 2023 af Ida Storm Frøslev Hansen

Da vi var børn bugnede slikhylderne af BonBons “Store Babser”-vingummier, Lange Jan-karameller, tyggegummi-cigaretter og lækre Dipper-stænger. Men langsomt har nogle af de lækre sager forladt hylderne, og helt ærligt ikk'? Så savner vi dem hammer meget!

Herunder kan du se otte lækre ting, vi gladeligt proppede i os som børn, som er svære at få fingrene i i dag. 

1. Tyggegummi-cigaretter

Er vi de eneste, der har siddet og babbet på en tyggegummi-cigaret indtil papiret omkring den blev helt vådt og ulækkert? Nej, vel? Det var så fedt lige at kunne snuppe en af sine tyggegummi-smøger, når bedstemor skulle tænde for en af sine rigtige cigaretter. 

Helt ærligt, kan vi godt forstå, de er ikke længere er på hylderne i alle supermarkeder. De er måske ikke heeelt politisk korrekte. Men holder det os fra at savne, vi lod, som om vi røg tyggegummi? Hell no!

Slik vi savner – Tyggegummicigaretter
De ligner altså overraskende godt!© Patyking.dk

2. Slik-muslinger

Hvem husker ikke kampen for at få det lille bolche vristet ud af den hårde plastik musling, og der gav os utallige rifter og sår i munden?

Med tiden fandt de kloge hoveder åbenbart ud af, at det ikke er jordens bedste idé at lade børn gå rundt og sutte på plastik, for de findes ikke så mange steder i dag.... Ups...

Slik vi savner – slik-muslinger
Det tog en krig at få bolsjet ud af skallen. © Candynavia.dk

3. Campino-bolcherne

Vi tilgiver aldrig dem, der tog campino-bolcherne fra os! Bolcherne var en perfekt blanding af hård- og blødhed. Bolcherne smagte nemlig af frisk fløde og jordbær og var seriøst de absolut lækreste bolcher!

Åh, vi savner dem... 

Slik vi savner – campinobolcher
Det perfekte bolche!© Ubuy.com.eg

4. Milky Way Magic Stars

Denne chokolade var vores absolutte favorit som børn, og vores mor måtte lægge ører til så meget tiggeri omkring disse stjerner, når vi var ude at handle: “Jamen, jeg er så suuuulten! Jeg SKAL have stjerne-chokolade”.

Rygtet siger dog, at de kan findes i nogle Normal-butikker! Vi må på jagt!

Slik vi savner – Milky way magic stars
Vores tænder løber i vand bare af at se billedet. © ikiosk.dk

5. Big Baby Pop

Slik du kan dyppe i noget andet slik? Vidunderligt!

Vi kan dog helt ærligt ikke huske, om de smagte godt, eller om de bare så seje og sjove ud? Under alle omstændigheder ville vi elske at smage dem igen!

Slik vi savner – Big Baby Pop
Kan du også huske titelmedlodien i hovedet? Biiig baby POP! © Hverdag.dk

6. Hubba Bubba Bubble Tape

Til gengæld kan vi godt huske den tørre fornemmelse, vi fik i munden, når vi havde onduleret en hel pakke af de her banditter. 

De var jo helt ærligt ikke særlig lækre, men vi synes bare selv, vi så SÅ seje ud, når vi havde en kæmpe, lyserød klat tyggegummi i munden – jo større, jo bedre!

Slik vi savner – Hubba Bubba tyggegummi
Alt med Hubba Bubba var så sejt, da vi var små. © Usacandyfactory.com

7. Pez

Slik kombineret med legetøj? Ge-ni-alt!

Særligt, hvis vi kunne finde en Pez med vores yndlings Disney-prinsesse eller favorit Pokémon. Så var det faktisk lidt ligegyldigt, at de der små pastiller, der var indeni, ikke rigtigt smagte af noget.. 

Vi savner, at vores legetøj kan spises! Eller... I ved, hvad vi mener!

Slik vi savner – Pez
Pez med Pokémons var så sejt. © candywarehouse.com

7. Dipper

Endnu en lille, lækker sag, der var objekt for massiv plagning, når vi var nede at handle med vores forældre. Måske derfor, den ikke længere kan findes på hylderne i vores lokale supermarked? Hmm...

Slik vi savner – Dipper
En lille, lækker Dipper. Wow, vi savner dem!© Ikiosk.dk

8. Dumle-slikkepinden

For ikke så længe siden så det hele meget sort ud, for der fik vi nemlig nyheden om, at den klassiske Dumle-slikkepind ville udgå – simpelthen fordi maskinen, der producerede dem, havde nået sin ende. Men i 2022 blev det besluttet, at den populære slikkepind skulle vende tilbage. Vi husker, hvordan vores tænder tæt på knækkede, når vi tog en bid af den stenhårde slikkepind til samtlige børnefødselsdage, vi var til i folkeskolen. 

Slik vi savner – Dumle slikkepind
Farvel og tak til den stenhårde slikkepind.© Onlinesupplies.dk