Små spil at have med på farten
Savner du et lille spil, du hurtigt kan tage med i tasken? © Spilcompagniet.dk, Bog-ide.dk, Fotex.dk, Pluus.dk

13 sjove spil, der er små og lette at slæbe med i tasken

Kender du spillet, hvor I skal kaste bløde burritoer efter hinanden?

29. april 2021 af Henny Müller Dahl

Elsker du også at få testet dine vinderevner i et sjovt spil? Det gør vi i hvert fald (især, når vi rent faktisk vinder).

En hyggelig hjemmeaften med veninderne eller en eftermiddag med studiekammeraterne i parken bliver tit meget mere underholdende, når der er et eller andet spil involveret – hvad enten det er morsomme selskabslege, udfordrende drukspil eller strategiske brætspil.

Men ofte kan især brætspil være ret tunge og besværlige at slæbe rundt på – og derfor har vi her samlet et overblik over 13 små spil, der er lette at slæbe med i tasken, næste gang hele vennegruppen skal tæskes! 

1. Dobble 

Dobble er et lille, sjovt spil, der kan spilles på hele fem forskellige måder. På hvert af spillets runde kort er der forskellige symboler, der matcher med mindst et symbol på alle de andre kort. 

Reglerne er forskellige alt efter, hvilken måde I spiller spillet på, men fælles for alle måderne er, at I som gruppe får sat jeres observationsevner gevaldigt på prøve. 

Køb spillet her for 129 kroner. 

Dobble spil
Dobble er et sjovt lille spil, du kan have med på farten. © Bog-ide.dk

2. Ligretto 

Ligretto er et underholdende og mildest talt lidt stressende (men på en god måde) kortspil. Her gælder det om at være super hurtig og at være den første til at råbe “Ligretto!” – men det kræver, at du også er den første til at komme af med dine kort. Og det kræver gode reflekser! 

Ligretto kan købes for 99 kroner her.

Ligretto spil
I Ligretto handler det om at være hurtig og at have gode reflekser. © Fotex.dk

3. Sig Det Samme 

Sig Det Samme er endnu et lille spil, der ikke fylder meget i tasken. Æsken indeholder en række kort med spørgsmål på, og her skal alle spillere forsøge at svare det, som de tror, at de andre også vil svare. Spillet er både sjovt og ikke mindst hurtigt og nemt at lære! 

Køb spillet for 149 kroner her.

Sig Det Samme spil
I Sig Det Samme handler det om at komme med så ens svar som muligt. © Bog-ide.dk

4. Venner Trivia Quiz 

Venner er stadig en af vores yndlingsserier, selvom serien efterhånden har en hel del år på bagen. Det holder os ikke fra at se den igen og igen! Hvis du også har set Venner en hel del gange, vil du nok kunne svare rigtig på mange spørgsmål i dette lille Trivia Quiz-spil. 

Du kan købe spillet her. Det koster 100 kroner. 

Friends trivia spil
Er du kæmpe Venner-fan? Så er dette spil sikkert lige noget for dig. © imusic.dk

5. A Fake Artist Goes to New York 

Et spil, hvor det gælder om at tegne, er ofte ret sjovt – især, hvis hele gruppen bare er elendig til at tegne! 

I A Fake Artist Goes to New York skal en spiller vælge en kategori og derefter skrive ord inden for den kategori på små whiteboards. Men én spiller får kun skrevet et “X” på sit kort, og denne person er så den falske kunstner. Alle spillere må kun tegne en linje ad gangen af det tildelte ord – og den falske kunstner skal forsøge at blende ind i mængden uden at vide, hvad der skal tegnes. 

Du kan købe spillet for 99 kroner her

A Fake Artist Goes To New York spil
A Fake Artist Goes To New York er et sjovt lille tegnespil. © Pluus.dk

6. PlayProp 

PlayProp er et sjovt selskabsspil, der er super let at forstå. Alle undtagen én spiller får hver sin prop med snor, som skal stilles på midten af den overflade, I spiller på. 

Den af jer, der ikke har en prop, skal kaste terninger, og når der opstår særlige kombinationer med terningerne, skal personen forsøge at fange så mange propper som muligt, inden de andre spillere trækker sine propper væk fra midten. Det gælder om at være hurtig! 

Køb spillet her for 195 kroner. 

PlayProp
PlayProp er et super enkelt spil, der ikke kræver særlig meget. © Hyggeonkel.dk

7. Set 

Set er et kortspil, hvor det gælder om at finde et sæt bestående af tre kort. Hvert kort har et, to eller tre symboler i forskellige farver og former, og hver spiller skal enten finde et sæt, der er helt ens, eller modsat helt forskelligt på alle områder. I starten placeres 12 kort på bordet, og den, der først finder et sæt blandt kortene, råber “set!” og får kortene, hvorefter nye trækkes, indtil bunken er tom. 

Spillet koster 130 kroner og kan købes her.

Set brætspil
I Set handler det om at være hurtig til at finde et sæt bestående af tre kort. © Bog-ide.dk

8. Colorfox

I Colorfox skal spillerne placere kort med farvede tændstikker ved siden af hinanden. Spillet er både sjovt og drilsk, for det gælder om at placere kortene, så farverne passer sammen. Og du kan kun vinde, hvis du både er taktisk og heldig! 

Spillet koster 96 kroner og kan købes her.

Colorfux brætspil
Colorbox går ud på at placere farvede tændstikker rigtig. © Proshop.dk

9. Sushi Go

Kombinér den næste venindeaften, hvor I planlægger at lave hjemmelavet sushi, med en omgang af dette søde sushi-spil. 

Sushi Go er et ret charmerende lille kortspil, der i sin enkelthed går ud på at fange de bedste sushiretter og optjene flest point. For eksempel får du point, hvis du har flest maki-ruller, eller hvis du har dyppet din nigiri i wasabi. Vi kan kun sige, at det lyder sjovt og enormt lækkert på samme tid! 

Spillet kan købes for 99 kroner her.

Sushi Go kortspil
Har du en svaghed for sushi? Så vil du sikkert kunne lide dette spil. © Føtex.dk

10. Game of Phones 

Til dette sjove selskabsspil skal I alle bruge jeres telefoner til at imponere rundens dommer, der skal vælge, hvem der løser en opgave bedst. 

Æsken indeholder forskellige kort med diverse situationer, og I kan for eksempel blive bedt om at skynde jer til at finde den sang, I sidst har lyttet til på jeres telefon eller den ældste selfie, I har liggende. I må derfor ikke være alt for bange for at vise andre, hvilke sager I har liggende. 

I kan også lave Game of Phones om til et drukspil, hvor I kan straffe hinanden med hjemmelavet snaps, hvis I nægter at gøre, hvad kortet siger. 

Køb spillet for 129 kroner her

Game of Phones spil
I Game of Phones skal I bruge jeres telefoner som en del af spillet. © Spilselskabet.dk

11. New Phone, Who Dis?

Et andet festligt spil, der også har telefoner som en slags tema, er New Phone, Who Dis? 

Dog skal I ikke benytte jeres egne telefoner her. I stedet skal alle aflevere deres sjoveste svarkort til rundens dommer, der afgør, hvilket svar giver den sjoveste kombination til det kort, dommeren har trukket forinden – ligesom i det velkendte spil Det Dårlige Selskab. 

Spillet kan købes her for 169 kroner. 

New Phone, Who Dis? Spil
New Phone, Who Dis? er et spil, der minder om Det Dårlige Selskab. © Spilcompagniet.dk

12. Throw Throw Burrito 

Dette skøre spil egner sig bedst til at blive spillet enten udenfor eller i en stue uden alt for meget pynt. For før I ved af det, er I midt i en hæsblæsende burrito-kamp! 

Throw Throw Burrito er egentlig et kortspil, hvor der skal samles point ved at samle et sæt af tre ens kort – og når et sæt er samlet, skal der kastes bløde burritos efter modspillerne. Den, der rammes, får et minus point. Virkelig mærkeligt men også virkelig sjovt! 

Du kan købe spillet for 299 kroner her

Throw Throw Burrito spil
Throw Throw Burrito er et skørt men sjovt spil, hvor I skal kaste burritoer efter hinanden!© Nordiskspil.dk

13. Kluster 

I Kluster gælder det om at være den første til at komme af med alle sine magnetiske sten. I starten af spillet lægges en snor på den overflade, I spiller på, og alle spillere skiftes herefter til at lægge en sten indenfor snoren. 

Selvom der i starten er god plads, bliver spillet sværere og sværere, når flere magnestiske sten er lagt ned. For de må ikke sætte sig sammen! 

Spillet kan købes her for 127 kroner. 

Kluster spil
Kluster er et spil med magnetiske sten, der ikke må sætte sig sammen. © Pluus.dk

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide