Standup shows på TV2 Play
Har du set alle disse danske standup shows? © TV 2, Morten Rygaard / TV 2

13 danske standup-shows på TV2 Play, der vil give dig mavekramper af grin

Trænger du til et godt grin? Så giv dig i kast med et (eller flere) af disse shows

23. december 2020 af Henny Müller Dahl

Her på redaktionen er vi ret glade for standup comedy – og især den danske af slagsen! Vi har både en forkærlighed for mange af de største og mest kendte komikerkometer, men vi holder i den grad også af at finde nye, sjove komikere at grine både ad og med. 

Hvis du ligesom os godt kunne trænge til noget at grine af, har vi her samlet 13 danske standup-shows, som med stor sandsynlighed vil give dig en hel del grineflip og mavekramper (af den gode slags). Læs om de forskellige shows herunder. 

1. Mick Øgendahl: SPAS 

Mick Øgendahl har gennem mange år været en af Danmarks mest kendte komikere. Og det er bestemt ikke uden grund – for den gode herre er nemlig fyldt med spas.

SPAS er meget passende også titlen på Mick Øgendahls femte one man show, som blev set af mere end 80.000 publikummer, dengang showet kunne opleves på tværs af landet i 2012.

Har du allerede set dette morsomme show, finder du på TV2 Play også mange flere shows af komikeren. Blandt andet UNDSKYLD!, Tåfræser, Propaganda og Micks første one man show, Micktrix. 

Mick Øgendahl SPAS
Mick Øgendahls show SPAS er fyldt med spas. © ArtPeople/TV 2

2. Ruben Søltoft: Ting fra min mund

Vi er ret vilde med Ruben Søltoft, og vi kan slet ikke lade være med at grine ad hans sjove jokes. I Ting fra min mund fra 2019 møder vi Ruben Søltoft i topform, og her deler han ud af egne livserfaringer og pinlige oplevelser i et virkelig grineflipsfremkaldende format.

Hver gang vi nu hører ABBAs Mamma Mia kan vi ikke lade være med at grine over sammensætningen mellem ordene “I've been cheated by you” og den glade melodi. Tak, Ruben! 

3. Simon Talbot: Danish Invasion - Corona Special

Simon Talbot har efterhånden også været en del af det danske comedy miljø i en hel del år, og mange har sikkert set hans tidligere shows som Damp og Talle alene i verden.

Komikeren har gennem de seneste par år også gjort sig bemærket i udlandet og har optrådt en del på engelsk. Danish Invasion er et engelsksproget standup-show, som Hr. Talbot i starten af 2020 drog på verdensturné med. Men så kom corona, og hvis vi skal nævne én lille men god ting, der er kommet ud af den verdensomspændende pandemi, så er det denne Danish Invasion - Corona Special, som er optaget i Odense og som helt bestemt er et kig værd. 

4. Conrad Molden: Danglish

Conrad Moldens show Danglish fra 2019 er endnu et engelsksproget show, som vi synes, at alle bør se. Den britiske komiker bor i Danmark og har gennem de seneste par år optrådt en hel del gange her i landet. I Danglish udtrykker han sin store kærlighed til Danmark men kommer uundgåeligt også ind på mange af de danske traditioner og oplevelser, han undrer sig over.

Se dette show, hvis du vil have en (meget sjov) britisk komikers blik på alt det, der er dansk – såsom den verdenskendte, danske hyggekultur, som vi alle elsker. 

Conrad Molden Danglish stand up show
Få en britisk komikers blik på Danmark i showet Danglish. © TV 2

5. Annika Aakjær: ENEBARN - musik og menstruation 

Seje Annika Aakjær er kendt for at optræde med en blanding af musik og comedy. Og vi er mildest talt mega vilde med denne unikke kombination! 

ENEBARN fra 2019 er Annikas første rigtige one woman show, hvor vi oplever hende helt alene på scenen – kun akkompagneret af en mikrofon og diverse musikinstrumenter. 

I showet tager hun udgangspunkt i sit eget liv som blandt andet enebarn, hvor hun kommer med en række sjove bemærkninger, som kun os, der faktisk er enebørn, kan nikke genkendende til. For eksempel problematikken med ikke at kende sin plads i søskendeflokken (fordi der ingen søskendeflok er) og om at lære at være social et andet sted end i hjemme (fordi der, igen, ikke er så forfærdelig mange at være social sammen med). 

6. Thomas Warberg: Perfektion, overskud og andre lorteord

I dette sjove one man show fra 2019 reflekterer Thomas Warberg over, hvorfor de fleste af os går så højt op i, at alting skal være så perfekt som muligt. Komikeren kommer ind på, hvor træt han er af denne belastende tendens, og han joker med sociale mediers forskruede billede af perfektion. 

Generelt er dette et show fyldt med en masse mega relevante emner, som er meget oppe i tiden, og som mange af os kender alt for godt. Men Thomas Warberg formår at reflektere over nutidens problematikker på en virkelig sjov måde, og det kan vi vildt godt lide. 

7. Anders Matthesen: Anden 25

Anders Matthesen er endnu en af de allerstørste danske komikerkometer, og gennem årene har den sjove herre produceret alt fra one man shows og film til bøger og musik. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at den kendte komiker er en mand af mange talenter.

På TV2 Play finder du en masse af Anders “Anden” Matthesens fede one man shows, såsom Anders Matthesen: Vender tilbage, SHHH!, Anden på coke og altså også det store 25 års jubilæumsshow Anden 25, som komikeren turnerede med i 2018. 

Anders Matthesen Anden 25 show
Anden 25 er Anders Matthesens 25 års jubilæumsshow. © Morten Rygaard / TV 2

8. Ane Høgsberg: Døden har en årsag 

Sjove Ane Høgsberg tager i sit andet one woman show fra 2019 udgangspunkt i et af de mest svære emner, nemlig døden. Dog formår hun at tage hånd om emnet på en virkelig sjov og jordnær måde, hvilket gør det hele lidt mindre farligt at snakke om. Ane kommer blandt andet ind på, hvem det er, der bestemmer, hvilket dyr folk genfødes som (hvis altså sådan noget virkelig er en ting), og om hendes lyst til engang at få en fed begravelse. 

Har du trang til endnu mere sjov med Ane Høgsberg, finder du også hendes ligeså morsomme show Dårlig Feminist på TV2 Play. 

9. Natascha Brock: Psyclus

Natascha Brocks one woman show Psyclus, der bærer undertitlen Menstruation - hvor længe skal vi finde os i det?!, handler om... Ja, du har gættet det. Menstruation. I showet fra 2019 snakker hun om både de spøjse og mindre sjove ting, som alle os, der menstruerer, kender til.

Fokus er på at finde ud af, hvad der sker med psyken under menstruation, men Natascha joker blandt andet også med, hvordan det i gamle dage var muligt at gå til lægen for at blive behandlet for hysteri og om gynækologiske undersøgelser hos lægen. Et virkelig fedt show om ting, der ofte føles lidt mindre fede. 

10. Christian Fuhlendorff: For at gøre en kort historie lang

For at gøre en kort historie lang er blot et af mange shows, du kan finde med Christian Fuhlendorff på TV2 Play.

I showet fra 2014 reflekterer komikeren over sit liv, og om hvorvidt han i virkeligheden er lykkelig. Selv kommer han i showet ind på, at han har alle forudsætninger for en lykkelig tilværelse – en kæreste, datter, hus, bil og hund, men at der ved alle disse ting også medfølger nogle mindre sjove virkeligheder.

Det morsomme show rammer derfor plet i forhold til spørgsmålet om, hvornår vi egentlig er lykkelige, og om det er okay i stedet bare at være okay. 

Christian Fuhlendorff stand up show
Christian Fuhlendorff reflekterer over lykke i showet For at gøre en lang historie kort. © FBI/TV 2 Zulu

11. Frank Hvam: Upassende 

Her på Woman elsker vi Klovn, og vi griner stadig højt over de mange Klovn-citater, som vi har stiftet bekendskab med gennem alle årene. Og en af de bedste ting ved netop Klovn er uden tvivl Frank Hvam. 

Derfor kan vi heller ikke lade være med at elske komikerens mange one man shows, som for eksempel Upassende fra 2015. Her optræder Frank på samme måde, som vi kender ham bedst – sjov men også upassende, og samtidig kommer han ind på mange af de ting, som flere af os tænker men aldrig siger højt. 

12. Jonatan Spang: Typisk 

Dette show fra 2019 er det første med Jonatan Spang i hele fire år. Efter en lang pause væk fra one man-scenen vendte komikeren tilbage med Typisk, og vi må indrømme, at vi synes, at det er en af hans bedste shows til dato. Det er i hvert fald en Jonatan i topform, som optræder på scenen, og med sig har han en masse af de gode satiriske bemærkninger, som vi elsker han for. 

Du kan også gense en masse andre, ældre shows med Jonatan Spang på TV2 Play. For eksempel Familie eller Damer. 

13. Linda P: Rommen er en tøjte

Linda P er uden tvivl en af Danmarks største, kvindelige komikere, og hun er efterhånden en af dem, der har været i gamet i længst tid. På TV2 Play finder du hendes show Rommen er en tøjte fra 2009, hvor hun blandt andet gør grin med sig selv, sin fortid og sin fremtid. 

Vidste du, at Rommen er en tøjte er Linda Ps første onemanshow? Her blev Heino Hansen i sine spæde komiker-år fast opvarmer, da de var på tour i sommeren 2009.

Du kan også vælge at se eller gense lidt nyere shows som Normal? fra 2017 eller Lindas P's hovedpine fra 2014. 

Linda P Rommen er en tøjte show
Linda P's Rommen er en tøjte er en af komikerens mest kendte shows. © TV 2

13. Lasse Rimmer: Færre end 3

Hvis du er fan af Lasse Rimmer, har du sikkert allerede set Færre end 3 fra 2019, hvor komikeren joker med en masse forskellige ting – blandt andet aldersforskellen på ham og kæresten Line, og hvordan lige netop aldersforskellen egentlig er en fordel i forhold til at være en god far. 

Meget af showet handler om almindelige parforholdproblematikker, men der tages også hånd om de lidt mere tunge og alvorlige emner, som dog føles alt andet end tunge og alvorlige, når de kommer ud af Lasses mund. 

Du kan også se andre shows med Lasse Rimmer, såsom Komiker, Nævnenyttig eller Selvtilfreds. 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.