Komiker og standup'er Melvin Kakooza
Er du også vild med alt, som Melvin Kakooza er med i? For det er vi nemlig! © Mikkel Tjellesen

Alt, som Danmarks komiktalent Melvin Kakooza har været med i

Vidste du, at Melvin vandt DM i stand-up efter kun 11 måneder i branchen?

16. december 2020 af Amalie Remmer Kildebro

På Woman-redaktionen kan vi ikke få nok af Melvin Kakooza. 

Melvin er vanvittigt sjov, og så er han et forholdsvist nyt ansigt i branchen – han startede i 2016, men han har allerede et imponerende CV, fordi han både medvirker i tv-programmer, tv-serier og shows. Ja, you name it! Og det er et CV, som vokser med lynets hast.

Hvis du er lige så vild med Melvin Kakooza, som vi er, har vi her samlet en liste over alle de shows, tv-serier og programmer, som han medvirker i. Vores lille gave til dig. Selv tak! 


Standup'eren Melvin Kakkoza med i DR-programmet Gæsten og Hesten.
Melvin Kakooza i selskab med Christine Feldthaus i DR-programme Gæsten og Hesten. Programmet kan streames på DRTV.© Danmarks Radio
 

Om Melvin Kakooza 

Melvin Kakooza er døbt Melvina Matthewa Kakooza og flyttede fra Uganda til Fredericia med sin familie i 1992, da han kun var to år gammel. I april rykkede Melvin dog de jyske telt-pløkker op og bosatte sig i København, hvor meget af hans arbejde foregår. 

Melvin er født den 12. oktober 1991, og det gør ham til en yderst likeable og sympatisk Vægt i stjernetegn – det giver mening! 

I 2017 vandt Melvin Kakooza DM i stand-up – kun 11 måneder efter han for første gang havde optrådt med sin komik. (Hvor vildt er det ikke lige?). En titel, som tidligere er vundet af komikere som Jonatan Spang og Ruben Søltoft. 

Før Melvin greb drømmen om stand-up, gik han på læreruddannelsen på VIA i Aarhus. Vi er sikre på, at han var blevet en fantastisk lærer, men vi er nu ret glade for, at han valgte at gøre vores verden lidt sjovere i stedet for!

Standup'eren Melvin Kakkoza med i DR-programmet Gæsten og Hesten.
Melvin Kakooza i selskab med Christine Feldthaus i DR-programme Gæsten og Hesten. Programmet kan streames på DRTV. © Danmarks Radio
 

Stand-up, tv-serier og shows med Melvin Kakooza

 • Opvarming for Tobias Dybvad i 2017 – Melvin Kakooza var på sin karrieres første turné som opvarmning for Tobias Dybvad, som var så imponeret over Melvins præstation i danmarksmesterskaberne i stand-up, at han inviterede ham med på sin danmarksturné. Who could blame him? Ikke os i hvert fald – vi havde nok gjort det samme.  
 • Perfekte Steder fra 2017 – I den danske serie Perfekte Steder gør Melvin en kort gæsteoptræden i episoden Vi skal på safari, og lad os bare lige sige, at det jo bare gjorde episoden endnu bedre (og mere komisk).     
 • Early Late Night Show fra 2019 – Et seriøst hyggeligt talkshow med Melvin Kakooza som storsmilende vært. Det er et show, hvor alt kan ske, alle kan være med, og der er masser af interviews med sjove og spændende mennesker. Og så er der altid en god anledning til en sang og et par sjove historier.
Komikeren og standupper Melvin Kakooza med hans mor i programmet Helt Sort
Melvin Kakooza og hans mor i TV2-programmet Helt Sort, som kan streames på TV2 Play lige nu. © Anders Witt, TV 2
 • Stormester: Sæson 2 fra 2019 – Okay, vi kan nok alle godt blive enige om, at Stormester er genialt, men sæsonen med Melvin var bare en ekstra smule genial! 
 • Gæsten og Hesten fra 2019 - 2020  I dette program tager Melvin Kakooza sammen med den garvede tv-kvinde Christine Feldthaus ud i Danmark og går på opdagelse bag kulisserne. Den ene har rollen som gæsten og den anden som hesten. Hesten skal arbejde de forskellige steder og opvarte gæsten. Dette kommer der uden tvivl nogle sjove situationer og grineflip ud af.
Melvin Kakooza i Stormester i selskab med Sofie Linde og Thomas Warberg
Melvin Kakooza i det populære TV2-program Stormester i selskab med Sofie Linde og Thomas Warberg. Stormester kan lige nu streames på TV2 PLAY.© Lotta Lemche, TV 2

 • Melvin i Amerika fra 2020 – I denne serie følger vi Melvin Kakooza på hans udsolgte Talk Show-turné i USA. Serien tager udgangspunkt i Melvins once in a life time-fødselsdagsfest, hvor han mødte selveste Jon Stewart og Dave Chappelle, som opfordrede ham til at tage til USA. Så det gør han! 
 • Helt Sort fra 2019 - 2020 Her følger vi Melvin Kakooza, der tager rundt i Danmark for at blive klogere på den danske kultur. Aldeles sjovt program! Vores yndlingsøjeblikke i serien er, hvor Melvin tager hjem til sin mor for at vise alt det “helt sorte”, han har oplevet rundt omkring i det danske land – og det ender altid ud i en sjov kommentar eller måske femten. 
 • Sunday fra 2019 - 2021 – Denne comedy tv-serie (som Melvin Kakooza selv har skrevet!) omhandler afrikanske Sunday, som kommer til Danmark i forsøget på at redde fodboldholdet FC Fredericia fra en nedrykning fra 1. division. Og med denne omvæltning i klubben finder en masse (sjove) misforståelser sted.

Melvin Kakooza og Anders Breinholt i Natholdet.
Natholdet med Melvin Kakooza kan streames lige nu på TV2 PLAY. © Pineapple, TV 2
 

Udvalgt TV med Melvin Kakooza

 • ZULU Comedy Galla i 2019  De sidste par år har Melvin Kakooza været fast inventar på forskellige comedy-awards og -shows. Vi husker især den sjove Melvin vs. Habane-sketch fra ZULU Comedy Galla i 2019. 
 • Gæst på Natholdet (adskillige gange) – Melvin Kakooza har allerede haft sin del af besøgene hos Anders Breinholt i Natholdet, men vi kan nu godt forstå, hvorfor de bliver ved med at kalde ham ind...   
 • Vært for uddeling af Gaffa-prisen i 2020  Melvin Kakooza var vært, da magasinet Gaffa for 30. gang hyldede den danske musikbranche med deres eftertragtede priser. Og vi må sige, at Melvin gjorde et fremragende job!
 • ZULU Awards i 2020  Til dette års ZULU Awards optrådte Melvin Kakooza med den sejeste version Coolio's Gangsta's Paradise, som vi længe har set. Er der noget, som den mand ikke kan?
      
Melvin Kakooza i Helt Sort sammen med et par alpakas.
Melvin Kakoozas Helt Sort kan streames på TV2 PLAY. © Anders Witt, TV 2
 

Fun facts om Melvin Kakooza 

 • Melvin Kakooza var den første person til nogensinde at sige nej tak til præmien i DM i stand-up, som var et års kontrakt med arrangørerne af mesterskaberne. Efter kun 11 måneder følte Melvin sig simpelthen for ny i branchen til at tage imod kontrakten. 
 • Melvin Kakooza har lavet comedy-tv-serien Sunday i samarbejde med Jesper Rofelt – ingen ringere end instruktøren bag Klovn. Mega sejt.
 • Melvin Kakooza er trommeslager og har spillet med Bredballe Gospel Quire, Aarhus Gospel Quire og South City Gospel Quires. Det er meget gospel.
 • Melvin Kakooza var elevrådsformand i gymnasiet og blev valgt på samme dag som Barack Obama. Melvin for president! 
Melvin Kakooza i TV2-serien Helt Sort.
Melvin Kakoozas serie Helt Sort kan streames på TV2 PLAY. © Anders Witt, TV 2

Hvad bliver det næste fra Melvin Kakooza?

Melvin Kakooza er en eftertragtet komiker og standup'er, og vi er 100 procent sikre på, at hans kalender er fuldt booket med projekter for de næste mange år. 

En af de ting, vi kan glæde os til med Melvin i 2021, er Smæk for Skillingerne, som er et ny tv-program fra TV2. Her er Melvin vært, og han udfordrer tilfældige forbipasserende på gaden til at sige noget sjovt – og deltagerne aflønnes alt efter deres præstation. Nogle får ikke en øre, og andre kan vinde helt op til 5000 kroner – men så skal de sørme også være sjove! 

I 2021 kommer vi også til at se Melvin Kakooza hver fredag, for han skal nemlig være vært på selveste X-factor, imens Sofie Linde er på barsel. Hvor sejt er det ikke lige? 

En ting er i hvert fald sikkert: Vi glæder os til alle de fremtidige smil og latterkramper, som Melvin uden tvivl vil give os – uanset hvad han er med i.

Kilder: Imdb, Lokalavisen Aarhus, Ugeavisen, DR, Instagram og TV2

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.