Mick Øgendahl
Bliv klogere på den altid sjove Mick Øgendahl. © Microphone Entertainment

Få overblikket over alt, som komikeren Mick Øgendahl har medvirket i

Mick Øgendahl begyndte sin stand-up karriere kun tre uger efter, at han havde set sit første stand-up show!

4. januar 2021 af Henny Müller Dahl

Gennem rigtig mange år har sjove Mick Øgendahl fået Danmark til at grine. Den landskendte komiker har efterhånden optrådt med et hav af one man shows, ligesom han også har haft både større og mindre roller i en lang række film og tv-serier. 

Med sit lange CV må Mick Øgendahl siges at være en af de absolut største danske komikere, og derfor vil vi her give dig et overblik over de mange værker, som den 47-årige herre har været en del af. 

Læs med her og bliv meget klogere på komikerstjernen. 

 

Om Mick Øgendahl 

Mick Øgendahl er født den 7. april 1973 og er derfor en vaskeægte Vædder i stjernetegn. Det forklarer måske lidt om den modige personlighed, som kræves for at stå på en scene! 

Selvom Mick Øgendahl er født i Silkeborg, er han faktisk vokset op på Falster. Efter at have færdiggjort folkeskolen, flyttede den unge Mick til Næstved, hvor han startede på en HTX-uddannelse med hensigten om senere at blive ingeniør. Dog var der andre interesser, der ulmede i baggrunden, og i lang tid drømte Mick Øgendahl rent faktisk om at blive skuespiller. 

I dag er Mick Øgendahl dog som bekendt især berømt for sin sjove stand-up, selvom han rent faktisk også har medvirket som skuespiller i en lang række titler. Karrieren som stand-up komiker startede tilbage i 1993, hvor den dengang kun 20-årige Mick for første gang optrådte med sjove jokes foran et publikum. Heldigvis er han ikke stoppet igen siden da, og vi i hvert fald rigtig glade for. 

Privat er Mick Øgendahl gift med Marlene Øgendahl (der iøvrigt også er hans manager), og sammen har de tre børn. 

Mick Øgendahl
Mick Øgendahl har et langt CV bestående af både one man show, film og tv-optrædener.© Microphone Entertainment
 

Stand-up med Mick Øgendahl 

 • Den ægte vare fra 2002 – Dette stand-up show er lavet af Mick Øgendahl i fællesskab med andre kendte komikerkanoner, nemlig Rune Klan, Anders Matthesen, Jacob Tingleff, Geo og Carsten Eskelund. Formålet ved showet var især, at de seks komikere tilsammen skulle vise seks forskellige stilarter indenfor stand-up. 
 • Micktrix fra 2002 – I sit allerførste one man show tager Mick Øgendahl fat i forskellige kulturer og levevis rundt om i verden, ligesom han også gennemgår livets mange facetter fra ungdom til alderdom. Selvom Micktrix betegnes som et one man show, får Mick Øgendahl dog også besøg af andre komikere gennem showet – blandt andre den grønlandske stand-up komiker Jonathan Klaksvig. 
 • Tåfræser fra 2004 – I 2004 har Mick Øgendahl allerede gjort sig bemærket som komiker, og hans fanskare vokser stødt. I Tåfræser tager han hånd om evner som miljø og arv, og showet siges at være det første, hvor Mick Øgendahl optræder som en mere voksen udgave af sig selv. Men lad det ikke skræmme dig, for voksne Mick Øgendahl er virkelig meget sjovere end alle os andre voksne. 
Stand-up showet Den ægte vare
Mick Øgendahl sammen med resten af holdet bag showet Den ægte vare, som kan ses på TV2 Play.© FBI/TV 2

 • UNDSKYLD! fra 2006 – I dette unikke show blander Mick Øgendahl klassisk stand-up med filmens verden. Showet er nemlig en kombination af en fiktionsfilm og Mick på scenen i en klassisk stand-up opsætning. I filmdelen spiller Mick Øgendahl og Kim Bodnia to brødre, der henter en hundehvalp fra Sverige, men undervejs opstår der en del dilemmaer, som Mick tager udgangspunkt i i sin stand-up på scenen. Vi er vilde med denne unikke og opfindsomme showkombination! 
 • Propaganda fra 2010 – I Propaganda kommer Mick Øgendahl med massevis af skægge jokes om emner, der stikker i alle mulige retninger, men præcis derfor er showet også SÅ genialt! Se dette show, hvis du har lyst til at grine over emner som gratisaviser, rengøringsprodukter og unge butiksekspedienter – ting, som du måske ikke tidligere har skænket en eneste sjov tanke.  

 • SPAS fra 2012 SPAS er fyldt med lige netop det, som titlen siger, nemlig spas i lange baner. Dette femte one man show fra Mick Øgendahl blev set af over 80.000 publikummer og var så populært, at en række ekstrashows blev afholdt. Og vi forstår godt hvorfor – det ER virkelig morsomt, og vi ser det gerne igen og igen på TV2 Play! 
 • FEST fra 2016 og 2017 – I to år turnerede Mick Øgendahl Danmark tyndt med FEST, og igen er showtitlen en god indikation på, hvad showet reelt består af – nemlig Mick, der har en fest på scenen, mens han berør emner såsom ytringsfrihed og sine egne udfordringer. 
SPAS med Mick Øgendahl
SPAS er blandt Mick Øgendahls populæreste shows til dato. © ArtPeople/TV 2
 

Spillefilm med Mick Øgendahl 

 • Regel nr. 1 fra 2003 – Denne sjove komedie handler om kvinden Caroline, der finder ud af, at hendes kæreste er utro med en anden kvinde. Derfor flytter hun ind hos sin søster, som giver hende datingråd, men alligevel ender Caroline med den ene uheldige date efter den anden. Mick Øgendahl har her rollen som en festgæst. 
 • Tekstmager fra 2006 – Okay, dette er rent faktisk en dokumentarfilm, hvor vi følger Mick Øgendahl og tre andre danskere, der på en eller anden måde arbejder med tekst. Filmen handler om at finde inspiration til sine tekster, og hvordan de forskellige personligheder forholder sig til skriveblokader og lignende problematikker. 
 • Bubbles fra 2006 – Mick Øgendahl har en navnløs rolle i denne film, hvor han spiller en pladenørd. Filmen handler om manden Lasso, der ikke kan komme sig over tabet af sin kæreste. 
 • Blå mænd fra 2008 – Vi husker stadig tydeligt, hvor meget vi grinte over denne mega sjove komedie, der foregår på en genbrugsstation. Udover at medvirke i filmen som en af hovedkaraktererne Dion, har Mick Øgendahl rent faktisk også været med at til at skrive filmens manuskript. Blå mænd er således Micks debut som manuskriptforfatter. 

 • Tempelriddernes skat 3: Mysteriet om slangekronen fra 2008 – I denne eventyrlige familiefilm spiller Mick Øgendahl en mindre rolle som en mand ved navn Jens Günther Andersen. Filmen handler om en slangekrone, som tre børn må drage ud for at finde, da den pludselig bliver stjålet.
 • Julefrokosten fra 2009 – Endnu en virkelig sjov komedie med Mick Øgendahl på rollelisten! Julefrokosten er instrueret af Rasmus Heide, der også står bag Blå mænd, og mange af skuespillerne går også igen i de to film. Filmen handler om en julefrokost på et autoværksted, der går ret meget amok. 
 • Alle for én fra 2011 – Vi er slet ikke i tvivl om, at Alle for én er blandt de bedste danske film, vi nogensinde har set – den fik os i hvert fald til at grine helt ustyrligt. Og mange af vores grineflip skylder vi på Mick Øgendahl, som faktisk står bag filmmanuskriptet og som i filmen blandt andet spiller side om side med komiker Jonatan Spang. I filmen følger vi tre småkriminelle venner og deres mange eskapader. 

 • Alle for to fra 2013 – Mick Øgendahl optræder selvfølgelig endnu engang i opfølgeren til den populære Alle for én. Alle for to foregår to år efter den første film, og den lille trokløver er gået lidt i opløsning, men så sker der ting og sager, der gør, at de igen må stå sammen. Mick Øgendahl er har også været med til at skrive manuskriptet til denne to'er. 
 • Kolbøttefabrikken fra 2014 – I denne film, der foregår på et psykiatrisk hospital, spiller Mick Øgendahl rollen som karakteren Mikael. Også andre kendte skuespillere som Mia Lyhne og Paprika Steen er med på rollelisten. 
 • Alle for tre fra 2017 – Igen vender Mick Øgendahl tilbage sammen med Jonatan Spang og Rasmus Bjerg i deres roller som de småkriminelle fyre, Timo, Ralf og Nikolai. Og det er stadig ligeså sjovt, som det altid har været! 
 • Klovn The Final fra 2020 – Mick Øgendahl lægger et kort visit forbi i denne sidste Klovn-film, hvor han optræder som ingen ringere end sig selv. 

Film med Mick Øgendahl som stemmeskuespiller 

 • Madagascar fra 2005 – I den danske udgave af denne sjove, amerikanske animationsfilm lægger Mick Øgendahl for første gang stemme til en animationsfigur, som her er den spøjse zebra Marty. 
 • Arthur og Minimoyserne fra 2006 – Animationsfilmen Arthur og Minimoyserne er baseret på en række franske børnebøger, og her lægger Mick Øgendahl stemme til karakteren Betameche. 
 • Ice Age 2: På tynd is fra 2006 – Vi elsker Ice Age-filmene! Og her hører vi faktisk Mick Øgendahls stemme komme ud af pungrotten Crash. 
 • Madagascar 2 fra 2008 – Endnu engang hører vi Mick Øgendahls stemme, da han i denne opfølger til den første Madagascar-film endnu engang snakker for zebraen Marty. 
 • Ice Age 3: Dinosaurerne kommer fra 2009 – Igen beviser Mick Øgendahl sit talent som stemmeskuespiller i denne film, hvor han igen lægger stemme til Crash, pungrotten over dem alle. 

 • Olsen-banden på de bonede gulve fra 2010 – I denne animerede udgave af de klassiske Olsen-banden-film lægger Mick Øgendahl stemme til karakteren Johnny.
 • Jensen & Jensen fra 2011 – Her lægger Mick Øgendahl stemme til karakteren Jimmy Jensen, der sammen med sin bror forsøger sig som dusørjæger i et fremtidigt Danmark, hvor kriminaliteten er steget voldsomt. 
 • Madagascar 3 fra 2012 – Ingen tredje film om Madagascar-dyrene uden Mick Øgendahl som stemmelægger til zebraen Marty. Her viser komikeren endnu engang sit store talent for at give en animationsfigur masser af karakter kun ved hjælp af stemmebrug. 

 • Kæledyrenes hemmelige liv fra 2016 – Vi elsker denne søde animationsfilm, der handler om... Ja, det hemmelige liv, som vores kæledyr (måske?) lever, uden at vi aner det. Mick Øgendahls stemme kan her høres i form af kaninen Snefnug (hvor cute).
 • Kæledyrenes hemmelige liv fra 2019 – Igen lægger Mick Øgendahl stemme til den lille kanin Snefnug i denne opfølger til den første animationsfilm om kæledyrenes skjulte liv.
 • Mugge & vejfesten fra 2019 – Denne animationsfilm handler om den lille dreng Mugge, hvis forældre pludselig skal skilles, da hans mor bliver forelsket i en crossfit-træner. Mick Øgendahl lægger her stemme til karakteren Weirdoen fra Nakskov. Vi har faktisk lidt svært ved at høre, at det er Mick, der taler. Men den er god nok! 
 

Udvalgt TV med Mick Øgendahl 

 • Casper & Mandrilaftalen fra 1999 – Mick Øgendahl medvirker i dette satiriske sketchprogram med Casper Christensen som vært. Showet kørte fra 1999 til 2003 på DR2. 
 • Intermezzo fra 1999 – Dette sketchprogram blev lavet af Mick Øgendahl og Anders Matthesen til Danmarks Radio, hvor programmets syv episoder kørte i efteråret 1999. 

 • Gintberg Show Off fra 2000 – Endnu et satirisk program fra Danmarks Radio, denne gang med Jan Gintberg som vært, hvor Mick Øgendahl også optræder et par gange.
 • Vindhætterne fra 2002 – Også i dette program får vi lov til at se Mick Øgendahl ved siden af Jan Gintberg, som her agerer som nyhedsvært, der præsenterer nyheder i et studio.
 • Langt fra Las Vegas fra 2001 og 2002 – To gange er Mick Øgendahl med i den populære serie Langt fra Las Vegas. Første gang i 2001, hvor han her spiller en døv mand, og anden gang i 2002, hvor Mick spiller en karakter ved navn Stig Lise Rittenhouse.
 • Nissernes Ø fra 2003 – Vi husker tydeligt denne julekalender, som er blevet genudsendt på DR et par gange, siden den udkom første gang. Mick Øgendahl kan her opleves i rollen som karakteren Fiffig-Junior. 

 • Monberg og Tuxen fra 2004 – Dette satiriske program handler om karaktererne Jesper Monberg og Martin Tuxen – to lidt useje fyre, der bor i København. Mick Øgendahl har her rollen som Martin Tuxen. 
 • Jul i verdensrummet fra 2006 – I voksenjulekalenderen fra Danmarks Radio spiller Mick Øgendahl Georg Gajol Andersen, en af besætningmedlemmerne på en dansk rumstation, som sammen med andre karakterer skal (som titlen indikerer) holde jul ude i verdensrummet. 
 • Hvor fanden er Herning? fra 2009 – I denne sjove komedieserie spiller Mick Øgendahl den jyske Martin, der få dage inden sit bryllup (hvor han skal giftes ind i den rigeste familie i Jylland) kommer galt afsted til polterabend i København. Han ender i problemer, og pludselig er der meget langt hjem til Herning. 
 • Anstalten fra 2011 – Her følger vi en række beboere og ansatte på en lukket anstalt. Mick Øgendahl spiller her karakteren Leon, der lider af skizofreni. 
 • Danish Dynamite fra 2012 – Mick Øgendahl optræder som gæsteskuespiller et par gange i rollen som Anders Kolling i dette populære satire tv-serie. 

 • Tomgang fra 2013 – I komedieserien Tomgang, der kørte fra 2013 til 2015, medvirker Mick Øgendahl sammen med blandt andre Rune Klan. Mick spiller rollen som Mathias, der ved hjælp af sine to venner forsøger at få opmærksomhed fra en pige, der netop er flyttet ind overfor den butik, som Mathias er ejer af. 
 • Grand Danois fra 2016 – Mick Øgendahl optræder her som iværksætteren Phillip Wedelboe. I satireshowet, der har til formål at skildre danskere på forskellig vis, medvirker også en række komikere, skuespillere og sjove personligheder – blandt andre Bodil Jørgensen og Lars Hjortshøj. 
 • Danmarks største YouTuber fra 2018 – Denne sjove børneserie fra DR Ultra handler om drengen Kasper, der bor alene med sin far. En dag beslutter Kasper at pranke sin far ved at uploade en video af faren til YouTube – og pludselig bliver faren, der spilles af Mick Øgendahl, til en af Danmarks største YouTubere under navnet Bimsefar. Virkelig morsomt! 

 • Minkavlerne fra 2019 – Denne komedieserie, der kan ses på TV2 og TV2 Play, handler om en nordjyske familie, der driver en minkfarm, som de kæmper med at få til at løbe rundt. Mick Øgendahl har her rollen som den lidt smarte fyr René, der arbejder som kørende fiskehandler. 
 • Sunday fra 2019 – Sunday er skrevet af (det ret nye) komikerstjerneskud Melvin Kakooza, der også selv har hovedrollen i serien. Serien handler om en afrikansk fyr, der kommer til Danmark for at redde fodboldklubben Fredericia FC fra en nedrykning. Serien er stadig i gang, og Mick Øgendahl har indtil videre medvirket i ni episoder i alt som karakteren Tommy. 

 • Centrum fra 2020 – I denne YouTube-serie, der følger en gruppe af unge københavnere og deres daglige liv under Covid-19 pandemien, laver Mick Øgendahl en gæsteoptræden som læreren Hans, der forsømmer sine elevers digitale undervisning. I serien optræder også andre kendte ansigter såsom Andreas Jessen.
 • Danmark på hovedet fra 2020 – Ligesom mange af os andre blev Mick Øgendahl også rastløs, da Danmark lukkede ned tilbage i marts 2020. Dog var Mick lidt mere produktiv end de fleste, for nedlukningen førte nemlig til, at han stablede sit eget sketchprogram på benene under titlen Danmark på hovedet. Corona-nedlukningen blev altså lidt (eller meget) sjovere på grund af dette program. Tak, Mick, tak! 
Mick Øgendahl i Minkavlerne
Mick Øgendahl i rollen som René i TV2's komedieserie Minkavlerne. © TV2
 

Fun facts om Mick Øgendahl

 • Mick Øgendahl er 169 centimeter høj, og i sine shows joker han ofte selv med sin højde. 
 • I sin opvækst havde Mick Øgendahls familie mange tyske tv-kanaler, og her plejede den unge Mick at se en masse ældre programmer med blandt andre Charlie Chaplin og Gøg og Gokke. Han elskede komikken, som også sidenhen har inspireret ham. 
 • Som yngre søgte Mick Øgendahl ind på Teaterskolen, der dog afviste ham efter den første optagelsesprøve. Selvom Mick overvejede at søge ind igen, var han allerede på det tidspunkt så godt i gang med sin komikerkarriere, at det aldrig blev til noget. 
 • Mick Øgendahl begyndte faktisk sin stand-up karriere kun tre uger efter, at han havde set sit allerførste stand-up show. Ret vildt! 
 • Mens Mick Øgendahl optrådte med sine første stand up shows, arbejdede han som kassemedarbejder i Netto og som postbud ved siden af optrædenerne. 
 

Hvad bliver det næste med Mick Øgendahl?

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at Mick Øgendahl stadig efter rigtig mange år i branchen er en særdeles eftertragtet herre, som vi ikke kan undgå at se på skærmen i ny og næ. Heldigvis! For vi elsker stadig at grine ad hans mange jokes og sjove optrædener – både som sig selv og i de mange roller, han påtager sig.

Vi er næsten sikre på, at Mick Øgendahl har kalenderen fuldt booket i den kommende tid med et eller andet sjovt projekt. I øjeblikket ved vi, at kan forvente flere episoder af serien Sunday, hvor vi igen forventer et gensyn med Mick Øgendahl. 

Mick Øgendahl skulle oprindeligt slutte året 2020 med sit show Nytårsknald – Fut i raketten på Bremen Teater, men ligesom med så meget andet har Covid-19 situationen også haft indflydelse på disse ellers så sjove planer. I stedet forventes showet nu at blive gennemført i december 2021. 

Vi kan i hvert fald ikke vente med at se, hvad Mick Øgendahl kommer til at finde på af sjove ting i fremtiden – vi har allerede en klar forventning om, at det nok skal blive hylende skægt uanset hvad. 

Kilder: Berlingske.dk, Mickogendahl.dk, TV2.dk, Imdb.com, Kino.dk

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.