Teenageværelse 00erne
Havde du alle disse ting på værelset derhjemme?© Amazon, Canon, Hits for Kids, Singstar, Fortrek

14 ting, du sikkert havde på teenageværelset i 00’erne

Umuligt at leve uden et webcam! Vi skulle jo ‘camme’ med veninderne på MSN

4. december 2019 af Rie Louise Kirkebjerg

At være 16 år var fedt. Du brugte lige så mange timer med veninderne i folkeskolen, som du brugte med dem over ‘cam’ på MSN efter skole, når I skulle spille goSupermodel. Du tog billeder med blitz ind i spejlet, når du skulle dele et nyt billede på Arto, og du kendte slet ikke til begrebet selfie endnu. Til gengæld kendte du til the real struggle, det var, når trykkede forbi utallige 00'er-hits i et forsøg på at finde Disturbia på din iPod Shuffle.

Lyder det bekendt? Så kan du sandsynligvis huske et par af disse ting fra dit teenageværelse.

1. Digitalkamera

Billederne til Arto (kan du huske disse 14 ting fra Arto?) skulle tages, og da dette var en tid før selfies og iPhones, blev billederne taget med et digitalkamera i spejlet. Gerne med blitz.

Canon Digital kamera
Digitalkameraet måtte meget gerne være pink. © Canon

2. Webcam 

Det var ikke kun det populære sociale medie Arto, der stjal vores tid, for en anden tidsrøver var MSN Messenger. Her sendte vi hinanden winks, lavede (u)originale profiltekster med kliche-citater og (nok vigtigst af alt) ‘cammede’ med vores veninder i timevis – for vi havde jo ikke lige brugt syv timer med dem henne i folkeskolen...

Vi lærte også ret hurtigt tricket med at sætte pølsefingeren henover webcamet, når vi ikke magtede at blive set i vores Hello Kitty-nattøj. “OMG. Mit LORTE cam virker ikke (efterfulgt af en million tude-smileys)”.

Web cam 00erne
Nok den vigtigste ting på teenageværelset!© Fortrek

3. Plakater som dekoration på væggen

Jesse McCartney var bare én af dem, vi var forelskede i som teenagere... Så han fik naturligvis en velfortjent plads ved siden af sengen, så vi havde noget rart at vågne op til om morgenen. I hans selskab var blandt andre Chad Michael Murray, Zac Efron og Orlando Bloom – se flere sprøde stjerner, vi var besat af i 00'erne, her.

Jesse McCartney plakat
Jesse McCartney var i selskab med blandt andre Zac Efron.© Amazon

4. Sækkestol

Helt komfortabel var den faktisk ikke at slænge sig i, mens vi så High School Musical eller Disney Channel (sådan her ser Disney Channel-stjernerne fra 00'erne ud i dag!), men smart så den ud. 

Sækkestol fra fat boy
En sækkestol pyntede på værelset i 00'erne. © Fatboy

5. Singstar

Karaoke hjemme på det hormonfyldte teenageværelse udførte vi med manér på vores Playstation 2. Singstar var nemlig spillet, hvor vi kunne skråle med på alt fra Sean Kingstons Beautiful Girls til Johnny Deluxes Drømmer Jeg? GENIALT!

Singstar playstation 2
Singstar var uundværligt på teenageværelset.© Sony/Singstar

6. Sko

Bamsestøvler, Vans og Kawasaki-sko var bare nogle af sko, vores forældres gang var propfyldt med, da vi boede hjemme. Se flere af de populære sko fra 00'erne, du sikkert har forkælet dig selv med, her.
Vans, Kawasaki
Puha, vi havde mange forskellige Kawasaki-sko.© Vans, Kawasaki

7. Friis & Company-taske

Garderoben var ikke kun fyldt med sko, for vi berigede også vores sprøde 00'er-stil med accessories som Friis & Company-tasker og -bælter. 

Vi har samlet en lang række af ting, du sikkert (også) havde i garderoben som teenager i 00'erne lige her.

Friis & Company taske
Friis & Company-tasken var perfekt som skoletaske! Dog ikke så praktisk...© Kaza, Friis og co.

8. Briller – selvom du slet ikke gik med briller

Hvorfor var det lige, at det var fedt at tage et par briller på, hvor vi kun kunne se halvdelen af, hvad der foregik, når vi delte et billede af os selv med dem på på Arto, mens TiK ToK af Kesha spillede fra vores computer? 

Vi bar også briller uden styrke... eller helt uden glas. Men vigtige var de altså på vores teenageværelse!

shutterbriller
Shutterbriller var ret smarte. Men hvorfor?© Amazon

9. En fancy rumdeler

Vi brugte utrolig meget tid på vores værelser som teenagere, og den blev kun afbrudt af måltider og toiletbesøg. Derfor gjorde vi alt for at pynte vores værelse med plakater og flotte ting – også en rumdeler a la denne!

10. Christina Aguilera-parfume

Havde du også den her? Eller var du mere til den populære grønne, runde DKNY Be Delicious-parfume? Da vi blev teenagere, blev det pludselig spændende at dufte godt, og derfor blev det til ret mange Matas-besøg med veninderne. 

Christina Aguilera-parfume
Christina Aguilera-parfumen var ret populær.© Christina Aguilera

11. Latterligt mange DVD'er

Hver anden uge købte vi på det nærmeste en ny DVD til en 50'er (medmindre det var en spritny High School Musical-film, som sagtens kunne koste 199 kroner!). Vores samling blev større og større, men for lige at forsvare vores DVD-køb en smule, så blev filmene altså set flere gange.

Har du lyst til at få endnu et flashback til teenagetiden? Så se listen over de bedste tøsefilm fra 00'erne her.

film fra 00'erne
Vi havde cirka 50 gange så mange DVD'er som vist på billedet her.© DreamWorks, Paramount Pictures, Summit Entertainment, Alcon Entertainment, Fox 2000 Pictures, Warner Bros.

12. TV til at bruge utallige timer på at se Disney Channel

TV'et skulle naturligvis også bruges på at spille Singstar, men når vores unikke sangstemmer havde brug for en pause, var det klart Disney Channel, der blev zappet hen på. 

Var du også vild med Disney Channel? Så tag vores quiz om serierne på tv-kanalen her

Disney Channel
Vi tør slet ikke tænke på, hvor mange timer vi har brugt på at se Disney Channel. © Disney Channel, It's a Laugh Productions, Disney Television Animation, That's So Productions, Disney

13. iPod

I 00'erne blev vi beriget med iPods, som mirakuløst gjorde, at vi kunne høre vores yndlingssange hvor som helst... Efter vi havde betalt otte kroner per sang i iTunes. 

Havde du også en iPod Shuffle (fra 2005) eller iPod Touch (fra 2007)?

iPod Shuffle og iPod Touch
Den pink iPod Shuffle var virkelig populær i folkeskoleklassen.© Apple

14. Hits for Kids-CD'er

Og inden vi betalte i dyre domme for en enkelt sang til vores iPod, stillede vi os naturligvis mere end tilfredse for de hjerneklæbende Hits for Kids-sange. 

Hør de sange, vi aldrig havde lært at elske uden Hits for Kids her.

Hits For Kids
© Universal, Hits For Kids

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.