Betty, Emily og Serena
Regel nummer et: Hold fingrene væk fra din venindes flirt eller kæreste.© Netflix, HBO Max

8 tidspunkter, vores yndlingskarakterer var virkelig dårlige veninder

Ved du, hvad Betty, Emily og Serena har til fælles?

27. januar 2022 af Camilla Stubbe

Hvis du (ligesom os!) er vild med gode tv-serier, som er spækket med kærlighed, drama og gode venskaber – så er du måske allerede godt bekendt med serier som Emily in Paris, Vampire Diaries, Greys Hvide Verden og mange flere. 

Men har du nogensinde overvejet, om din favoritperson i serien overhovedet er en god ven eller veninde? Det har vi! Og efter at have kigget et par stykker af dem efter i sømmene, har vi fundet otte af vores yndlingskarakterer, som på nogle tidspunkter er virkelig dårlige veninder.

1. Serena fra Gossip Girl

Hvis du har set Gossip Girl, er du helt sikkert enten team Blair eller team Serena, for de to veninder har jo hele tiden et eller andet at være uvenner over! Og hvis vi husker rigtigt, har det blandt andet noget at gøre med, at Serena har sex med Blairs kærester... Ja, du læste rigtigt: Kærester. I flertal! 

Serena er nemlig både sammen Nate og Dan, selvom hun ved, at Blair er vild med dem. Blair er nu heller ikke ligefrem en engel selv... Men selvom vi jo godt ved, at de to veninder elsker hinanden overalt på jorden, er du altså en dårlig veninde, hvis du bevidst har sex med dem, din bedste veninde er forelsket i, Miss van der Woodsen!

Serena fra Gossip Girl
Er du team Blair eller team Serena?© HBO Max

2. Carrie fra Sex and the City

Hvis du har set alle afsnit og sæsoner af Sex and the City, har du måske også oplevet at rynke på næsen en gang eller to af Carries opførsel. Vi husker især, da hun bliver mega sur på veninden Charlotte, fordi hun ikke tilbyder at låne Carrie en masse penge til et depositum for hendes lejlighed... Fair nok, at du har brug det meste af din løn på lækkert tøj og flotte sko, Carrie – we get it! Men det er jo ikke ligefrem Charlottes skyld! 

Carries dårlige venindeopførsel fortsætter faktisk også i And Just Like That... Læs her 4 grunde til, at Carrie Bradshaw faktisk er en virkelig dårlig veninde.

Carrie fra Sex and the City
Kan du huske, da hun blev mega sur på Charlotte?© HBO Max

3. Emily fra Emily in Paris

I første sæson faldt Emily for den søde kok Gabriel – og det forstår vi virkelig godt! Dog vidste hun ikke, at hendes nye franske veninde Camille var kærester med ham. Emily fortsatte dog flirten med ham, selv efter hun fandt ud af, at det var veninden Camilles kæreste. 

Emily endte endda med at have sex med ham og forsøgte bagefter at holde det hemmeligt for Camille ved at fortælle hende løgn, på løgn, på løgn... Og da Camille så finder ud af det, går det helt skævt. Det er også lidt af et useriøst undskyldningsbrev, Emily sender til hende på viiiiirkelig dårligt fransk. Har hun mon hørt om Google Translate? Det kan hun altså godt gøre bedre, hvis hun vil beholde din franske veninde!

Emily fra Emily in Paris
Det er et lidt useriøst undskyldningsbrev Emily sender til Camille.© Netflix

4. Kelly fra Beverly Hills 90210

Kan du huske de første sæsoner af Beverly Hills 90210? Her tager Brenda til Frankrig sammen med Donna en hel sommer, og mens de udforsker det franske, finder Kelly, som er Brendas bedste veninde, sammen med Dylan, som er Brendas kæreste. Ikke godt. Faktisk bruger Kelly og Dylan det meste af sommeren sammen, mens Brenda er i Frankrig helt uvidende omkring, hvad der sker derhjemme.

Sommeraffæren var starten på et kæmpe trekantsdrama mellem Brenda, Kelly og Dylan. Vi forstår godt, hvorfor Kelly havde svært ved at holde fingrene væk, men det er altså virkelig, virkelig dårlig stil at gå efter sin venindes kæreste, når hun er ude at rejse... Men vi ved selvfølgelig også godt at der skal to til tango, kære Mr. Mckay!

Beverly hills 90210
Trekansdramaet mellem Brenda, Kelly og Dylan var bare ét af mange dramaer i den serie!© Paramount Pictures

5. Elena fra The Vampire Diaries

Hvis der er noget, vi har fuld forståelse overfor, så er det Elenas vilde forelskelse i Stefan... Og selvfølgelig også Damon. Men kigger vi på hendes opførsel overfor hendes to bedste veninder, Bonnie og Caroline, får piben lidt en anden lyd. Det er nemlig ikke altid, at hun sætter særlig stor pris på de to veninder. 

Vi husker godt et tidspunkt, hvor Stefan og Elena gik fra hinanden for hundredetusinde gang, og hvor Bonnie og Caroline lavede hende morgenmad på sengen og gjorde alt for at muntre Elena op. Men da Caroline og Tyler gik fra hinanden efter at have datet i mega lang tid, virkede Elena bare ligeglad, og hun lavede i hvert fald ikke morgenmad på sengen til sin kære veninde. Vi er dog ikke i tvivl om deres tætte bånd, men kærlighed og omsorg går altså begge veje i et venskab!

Elena fra The Vampire Diaries
Kære Elena, kærlighed og omsorg går altså begge veje i et venskab!© HBO Max

6. Meredith fra Greys Hvide Verden

Okay, generelt er Meredith jo en rigtig god veninde – især over for Cristina Yang! Men tænker vi tilbage til sæson to, hvor hun er rigtig gode venner med George, er det dog ikke heeeelt samme opfattelse, vi har af hende. En aften hvor Meredith er ked af det, har hun sex med George, vel vidende at han er smaskforelsket i hende, og at hun overhovedet ikke gengælder følelserne. Meredith havde (ligesom os) nemlig kun følelser for McDreamy. 

At hun bare var ked af det, er altså ikke en undskyldning for at bruge sin gode vens forelskelse til sin fordel. Det gjorde, at deres venskab aldrig mere blev det samme, så George endte med at flytte ud fra huset, som de boede i sammen med flere af de andre turnuslæger. Selvom George måske også burde have tænkte lidt mere fornuftigt, var den altså ikke helt god, Doktor Grey.

Meredith i Greys Hvide Verden
Meredith havde (ligesom os) kun følelser for McDreamy.© Disney+

7. Betty fra Riverdale

Selvom hun i starten virkede så sød og uskyldig, er det altså ikke heeeelt sandt. Betty og Veronica er virkelig gode veninder, så Betty ved naturligvis godt, at Veronica er faldet pladask for Archie, som også er Bettys ven. Veronica og Archie har datet lidt frem og tilbage, da Betty en aften kysser Archie, fordi hun selv har et godt øje til ham. 

Virkelig ikke det bedste move overfor sin veninde... Eller sin kæreste! Ja, Betty har faktisk selv en kæreste på det her tidspunkt: Jughead. Av, av, av. Vi forstår godt, at Veronica og Jughead blev sårede over denne nyhed om deres kærester og bedste venner. For Jughead er faktisk også bedste venner med Archie. Endnu værre – og forvirrende for os alle sammen.

Betty fra Riverdale
Det er virkelig ikke det bedste move, Betty laver overfor Veronica!© Netflix

8. Bamse fra Bamses Billedbog

Denne her går lige i vores barndomshjerte: Bamse var faktisk en ret dårlig ven overfor kylling. Jo ældre vi bliver, jo dårligere synes vi, at Bamse behandler Kylling. Selvom den fjogede bamse med de røde gummistøvler og det røde tørklæde stadig har en stor plads i vores hjerte, kan vi ikke lade være med at bemærke, hvor dominerende han egentlig er overfor Kylling, som jo skulle forestille at være hans allerbedste ven! 

Faktisk synes vi, at Bamse er ret egoistisk, og at han burde få lidt mere selvindsigt i forhold til hans venskab med Kylling... Måske Luna og Aske kan hjælpe ham lidt med det?

Bamse i Bamses Billedbog
Bamse var faktisk en ret dårlig ven overfor kylling.© DR

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.