børnefødselsdag
Børnefødselsdag var seriøst højdepunktet, da vi var små! © Getty Images

11 ting, der altid skete, når du holdt fødselsdag som barn

Stopdans, stoledans og ballondans... Hold da op, hvor “dansede” vi egentlig meget...

15. januar 2023 af Maria Dalby Kamper

1. Lydniveauet var seriøst ekstremt, når klassen var på besøg til din fødselsdag. Egentlig imponerende, at du og dine klassekammerater ikke mistede stemmen...

2. Det var et klart højdepunkt, når du fik lov til at blande sodavand. Også selvom rød og grøn sodavand egentlig mest af alt bare fik en grim farve, og smagen ikke var exceptionel. 

3. Hvis du har søskende, så prøvede de sikkert at blive en del af festen dengang. Så irriterrende! “Gå nu væk, Mads!”

4. Hvis du til gengæld havde et kæledyr, så gjorde det lille væsen helt sikkert alt for IKKE at være en del af festlighederne. Mivsen skulle ikke risikere endnu et træk i halen. 

5. Der var altid kø til det fede legetøj! Uanset om det var trampolinen, gyngen eller dine Bratz-dukker, der var altid laaang ventetid. Her hjalp det at kunne trække “jeg er fødselsdagsbarnet”-kortet, så du kunne få tid med dit eget legetøj.

6. Det var det vildeste, hvis du fik lov til at holde en tema-børnefødselsdagsfest. Disney-prinsseser ud over det hele! Engangstallerkener, -kopper og servietter i flotte lyserøde farver. Alt imens mor og far måtte punge ekstra ud, da flagservietterne ikke var gode nok

7. Du blev iklædt det fineste tøj, som allerede inden for den første time var blevet beskidt... Eller også var der gået hul på det. Du ville jo gerne kravle op i træet med de andre!

8. Du spiste så hurtigt, som du kunne, så du kunne vinde snørrebånds-spisekonkurrencen! Okay, måske du snød lidt til tider, hvis du kunne komme afsted med det... Det var jo lidt nemmere at blive hurtigst færdig, hvis du brugte hænderne lidt...

9. Andre populære lege til dine børnefødselsdage inkluderede flødebollespisning, stopdans, stoledans og ballondans. Hold da op, hvor “dansede” vi egentlig meget.

10. Du var garanteret popularitet, hvis mor havde lavet nogle virkelig lækre slikposer fyldt med slik fra din barndom! Det var en helt anden sag, hvis mor havde fyldt posen med rosiner, frugtstænger og klementiner. 

11. Hele din fødselsdag blev selvfølglig fanget på mors helt nye digitalkamera eller de famøse engangskameraer. Flere af billederne var dog ret overeksponerede og slørede... Gad vide, hvor de egentlig er nu? Alle de barndomsminder...

12. Du enten hadede eller absolut elskede, når der blev sunget fødselsdagssang for dig, og du var i centrum. Ja, det afspejler måske, hvorvidt du er introvert eller ekstrovert i dag.

13. Det gode ved fødselsdagssang var, at det ofte betød kage lige bagefter. Så det gjaldt bare om at puste de lys hurtigt ud.