Aarhus
Prø'li'hør'her, Aarhus er bar' en hammer go' by!© Getty Images

14 ting, der kun giver mening, hvis du er fra Aarhus

“Skal vi mødes på Spanien før kampen om det gyldne bækken?”

19. marts 2021 af Ida Storm Frøslev Hansen

1. Trøfler – Prø' li' hør her, der er gået noget helt galt i landets bagerier, når de tror, at den lækre, lille hapser med tivolidrys hedder en Romkugle. No way! De hedder trøfler!

2. Der er ingen større hæder end at modtage det Gyldne Bækken. Ja ja, det er et forgyldt toiletbræt, men at vinde Kapsejlads er uden tvivl det største for en ægte århusianer.

3. Enten er du en Royal-shawarma pige, ellers er du Ali Baba-pige. Enhver ved, du ikke kan være begge dele.

4. “Ja, jeg skal bare be' om et Aarhus-sæt, tak!”, og nej, vi taler ikke om et eller andet specielt Aarhus-joggingsæt. Vi taler selvfølgelig om det sæt, du får på Vinstuen klokken lort en lørdag nat: Ceres Top og Arnbitter! En Aarhusiansk delikatesse. 

5. Det er en big deal, hvor du har gået på gymnasie. Er du en af hippierne nede fra Katten eller en af de rich kids ude fra Marselis? 

6. Alle byture ender på Store Torv, hvor du lige skal have tre chicken taquitos eller et par pøllehorn. 

7. Randersvej kunne lige så godt omdøbes til Mount Everest. Vi burde seriøst få en medalje, når vi har prustet fra Mejlgade-krydset og hele vejen til Skejby. Der er ikke én person i byen, der ikke er lidt bange for den bakke! 

8. Vi kunne aldrig finde på at gå ind ad bussens forreste dør. Altså... Det gør vi bare ikke! Medmindre, det er de blå busser. Der skal du selvfølgelig ind forrest. Men det ved alle jo. 

9. “Kom så de hviii'e!”. AGF er hele byens stolthed, og der er intet weird over, at din kæreste gerne vil have et kæmpe AGF flag hængende ud af vinduet. Det er der jo så mange, der har. 

10. Når vi har lyst til at bade, skal vi lige mærke efter, om vi vil i Spanien eller på Den Permanente. Okay i bund og grund handler det vel mest, om vi lige har penge til at betale indgang til Spanien... 

11. Vi holder vejret, når vi skal igennem pisgyden. Hvis du ikke ved, hvor den ligger, lover vi dig for, at du kan lugte det, når du går igennem den.

12. Vi har hverken Den Lille Havfrue, Rundetårn eller Amalienborg, men vi har Aros – og den har en kæmpe REGNBUE! Så hvem vinder den? Det tror vi vist godt, vi allesammen ved.

13. Kurts Mor vil altid have en særlig plads i vores hjerte. Punktum. Og nej, det er ikke en midaldrende kvinde, men derimod en perfekt bodega (og hvis du er heldig, kan du møde Susan K dernede!).

14. Aarhus vil altid have en helt særlig plads i vores hjerte. Som Tina Dickow sagde det: “Du ka' ta' pigen ud af Aarhus, men du kan ik' ta' Aarhus ud af den her pige”.  

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.