Habbo Hotel, Bubble Trouble
© Miniclip: Bubble Trouble

9 fede ting, du brugte den stationære computer til efter skole i 00’erne

Kan du både krydse Arto, Mujaffa-spillet og resten af på listen?

10. juli 2021 af Rie Louise Kirkebjerg

Før Facebook, Instagram og Snapchat var det blandt andet Arto og MSN Messenger, du brugte, når du skulle chatte med veninderne. Og før Candy Crush og andre apps, du nu kan fordrive tiden med, mens du står i køen i Netto eller sidder i toget, var det altså Sims og Mujaffa-spillet, du forsøgte at blive klassens mester i.

Kan du huske det? Ellers tag tilbage til en skøn tid her, hvor vi har samlet 00'ernes bedste spil, chats og hjemmesider!

1. Bubble Trouble

Bubble Trouble var for alvor et afhængighedsskabende spil, som du sikkert brugte timer på at spille i din barndom. Der var (og er faktisk stadig!) altså et eller andet helt absurd tilfredsstillende ved at smadre den ene boble efter den anden – og så stilede du selvfølgelig efter at blive klassens Bubble Trouble-mester, når I duellerede mod hinanden.

Bubble Trouble
© Miniclip: Bubble Trouble

2. Habbo Hotel

Habbo Hotel var det geniale, virtuelle univers, hvor du kunne indrette dit hotelværelse med cool (og sjældne) møbler, som du købte for Habbo-mønter. Du kunne også snakke med alle de andre i fællesrummene. Noget af det fedeste var selvfølgelig at designe din helt egen bruger med både navn, hår, tøj, sko og kulør!

3. Hundeparken

Åh, alle de gange du har tisset, skidt og parret dig med andre hunde i Hundeparken for at få karma til at besøge Visdomsbjerget, så du kunne stige i rang. Den højeste rang var Ninjahunden, som du selvfølgelig drømte om at blive allerede som hvalp, men det tog lang tid at blive, så i ventetiden stod den på kødbensgravning i Knogleknas og byttehandler med andre hunde om skøre hatte. Måske du ovenikøbet fik dig en HK (hundekæreste)? Gud, hvor vi dog savner DR’s community SKUM!

4. Mujaffa-spillet

Apropos DR’s SKUM, som var det utroligt populære virtuelle samlested i 00’erne, var det også her, vi stiftede bekendtskab med Mujaffa-spillet. Her skulle du designe din egen bil og cruise rundt i København for at hilse på dine fætre og score kvinder. Og vi glemmer altså aldrig den ikoniske sætning: “Hey, smukke pii’! Kom ind i Mujaffas BMW,” hvortil kvinden svarede: “Okay, her kommer jeg!” eller “Skrid! Du har ikke noget gummi!”, hvis du ikke havde samlet nok kondomer op på vejen…

Mujaffa-spillet
© DR: Mujaffa-spillet

5. Sims

Sims 2 blev udgivet i 2004 og med udvidelsespakker som University, Nightlife, Open for Business, Pets og Seasons var mulighederne for dine simmere uendeligt mange. At kopiere snydekoden “Motherlode” et par hundrede gange var nøglen til rigdom, og det benyttede du dig med garanti af, så du kunne bygge det vildeste hus, finde din drømmemand og lave “woohoo” med ham, så I stolt kunne høre babylyden i sengen efterfølgende – og få jer et lykkeligt liv. 

6. Arto

Arto havde det hele! Du brugte timer på at skrive i dine veninders gæstebøger (du skulle jo både skrive venindekærlighedserklæringer til din bedste veninde, andenbedste veninde og tredjebedste veninde) og lure på fyre med en hel bøtte DAX-voks i håret. Hvis en fyr så rigtigt godt ud, kunne det endda være, at han fik en meddelelse fra dig, hvor der stod “kiggede :i”. 

Dét, du med garanti brugte allerlængst tid på, var at designe din egen og venindernes profiltekster med dine selvlærte HTML-skills. Og lignede jeres profiltekster mon ikke tilnærmelsesvis denne?

Arto profiltekst
© Woman

7. MSN Messenger

Kan du huske disse geniale emojis og “winks”, som du kunne sende til dine veninder på MSN? MSN var 00’ernes FEDESTE chat. Her skrev du med veninderne og selvfølgelig også med ham den flotte Daniel fra parallelklassen. Du sendte ham dog ikke en besked lige så snart, han loggede på, og hans navn og profilbillede dukkede op øverst på din skærm – du skulle jo nødigt virke for ivrig. 

8. Myspace

Da du havde Myspace, kendte du endnu ikke til begrebet “selfie”, så i stedet tog du fotografier af dig selv i spejlet (med blitz selvfølgelig) til din profil. Derudover skulle du også skrive en original profiltekst og dekorere din profil med en flot baggrund. Det var også rigtigt cool, hvis du havde din yndlingssang liggende, så den begyndte at spille, når andre besøgte din profil. “Your mind is in Disturbia, it's like the darkness is the light, Disturbia!”

9. Gratisspil og iHimlen

Gratisspil.dk og iHimlen.dk kunne du spille en lang række sjove spil med dine klassekammerater – kan du eksempelvis huske Gold Digger og Playing With Fire? På iHimlen kunne du ovenikøbet finde ud af, hvilket dyr du lignede, hvilken Smølf du var og meget, meget mere i den lange række af skøre tests på hjemmesiden. Så hvis du undrer dig over, hvad du egentlig brugte tiden på før Facebook og Instagram, er disse sider et ret godt bud!

Stationær computer
© iStock