Lille pige piller næse
Godt forsøgt mor, men nu ved vi altså godt, at fingeren ikke sætter sig fast!© Getty Images

10 ting, du er blevet bildt ind som barn – og som du fuldt ud troede på

“Du får firkantede øjne, hvis du ser for meget fjernsyn”

26. marts 2022 af Simone Overgaard Aaberg

1. “Der dannes et tyggegummi-træ i maven, hvis du sluger dit tyggegummi.” På en og samme gang var det en ret skræmmende og dog fascinerende tanke. Vi gad godt se det træ!

2. “Hvis du bider negle, så ender det med, at de river hul i din hals.” Vi stoppede med det samme! (Eller, vi forsøgte i hvert fald…)

3. “Fingeren kan ende med at sidde fast, hvis du piller næse.” Den løgn havde maksimalt fem-minutters virkning mod vores næsepilleri…

4. “Du må ikke gå for tæt på svanerne, for så kan de brække din arm.” Det er løgn, løgn, løgn og latin, det du siger!

5. “Hvis du gør dig skeløjet med vilje, så sætter dine øjne sig fast!” Tanken om aldrig mere at kunne se vores yndlings børneprogrammer var SKRÆKKELIG! 

6. “Julemanden kommer kun med gaver til de artige børn.” Tshh… Alle og enhver ved da, at han kommer uanset hvad! 

7. “Leger du med ild, så tisser du i sengen om natten.” Jeps, den virkede, for vi havde VIRKELIG ikke lyst til at vågne op i en kæmpemæssig våd pøl klokken ged om natten… 

8. “Du får firkantede øjne, hvis du ser for meget fjernsyn.” HA, vores øjne er altså stadig runde på trods af de 764.000 timers Fjernsyn for dig!

9. “På et fly ryger alle toiletrester gennem en luge, mens flyet er i luften.” Vi har brugt mange timer på at holde hænderne over hovedet som et beskyttende skjold, når fly fløj over os. 

10. “Monsteret kommer og spiser dine tæer, hvis de stikker ud over sengen.” Verdens værste løgn! (Vi sørger stadig for, at tæerne er i sikkerhed godt oppe under dynen.)