Steven Avery Making a Murderer true crime-serie
Folk sender dig bekymrede blikke, når du fortæller om din true crime-passion© Synthesis Films, Getty Images

14 ting, du kender alt for godt, hvis du elsker true crime

Du har ofte overvejet en karriere inden for kriminologi

1. oktober 2020 af Henny Müller Dahl

1. Dine veninder, din mor og din kæreste fortæller dig gentagende gange, at de er lidt bekymrede for, hvad du skal med al den viden om mordsager. Gang på gang svarer du, at du altså bare har en sund interesse for retssystemet. 

2. I det hele taget er du vant til forundrede blikke, når du fortæller folk, at din favorit afslapningsaktivitet er at dykke ned i skumle sager om kidnapninger, kulter og mistænkelige beviser. Men du bliver overlykkelig, når du endelig møder en, der elsker serier som I Am a Killer lige så meget, som du selv gør.

3. Du bliver helt ekstatisk, når din veninde skal til at starte på den true crime-serie, du har anbefalet hende i månedsvis. “EJ, den er bare så god. Du kan godt glæde dig!” 

4. Du har overvejet, om du selv skulle opsøge en karriere som enten anklager eller forsvarer. Det er vel aldrig for sent at starte på jurastudiet? 

5. Eller måske skulle du søge ind på kriminologi? Med al den viden, du har, føler du dig allerede meget kvalificeret til at opklare alle mulige mordgåder. 

6. Du tænker også over, hvad du mon ville tro på, hvis du selv sad et sted i retssalen under den retsag, du ser på skærmen. Det vidne er da langt fra troværdigt. Hvordan kan de ikke se det?

7. Du tænker ofte over, hvad der får folk til at gøre så forfærdelige ting. Og du bliver ret chokeret, når en dokumentars opsætning en gang imellem får dig til at føle sympati med den forkerte person. ”Hallo, det sker altså kun, fordi de klipper det følsomme interview på den måde”. 

8. Du har ret godt styr på, hvilke love der gælder i de forskellige amerikanske stater. Dine venner lytter med et halvt øre, når du plaprer løs om, at Colorado netop er blevet den 22. stat, der forbyder dødsstraf. 

9. Du har altid elsket krimi, og din lærer var meget fascineret over, at du allerede læste Sherlock Holmes-bøger, da du gik i tredje klasse. Men nu synes du, at intet helt kan måle sig med de fortællinger, der rent faktisk er fra virkeligheden. 

10. Din watchliste på Netflix består af 75 procent film og serier inden for true crime-genren. Du skulle nødigt løbe tør for kriminalsager at fordybe dig i. 

11. Og når en ny krimi-serie udkommer, er din weekend reddet! Undskyld, farmor, men nu får jeg simpelthen alt for travlt til at tage med i havecenteret... 

12. Du vil langt hellere have et film-maraton bestående af true crime-film end romantiske komedier. Altså, det er ikke, fordi du ikke kan lide lykkelige slutninger. Meeen der er altså bare ikke de samme overraskelseselementer i de sukkersøde fortællinger. 

13. Du bliver skuffet, når den serie, du lige er startet på, viser sig at handle om en svindelsag i stedet for om en mordsag. Undskyld, men... Så er det altså bare ikke helt det samme. 

14. Så snart du er færdig med en true crime-serie, skynder du dig at Google, hvor seriens personer er i dag. Okay, så John er blevet flyttet til et nyt fængsel? Og Helen arbejder ikke længere som forsvarsadvokat? Spændende! 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.