Kirkekor
Vi har alle taget en slurk altervin til morgenmaden, ikke?© dsn24.dk, jyskkaffe.dk, bibelselskabet.dk, Getty images

11 ting, du kender, hvis du har sunget i kirkekor

Se nu stiger solen lyder faktisk bedst, når den synges med tømmermænd

8. november 2021 af Ida Storm Frøslev Hansen

1. Du kan ikke synge om juletræet med familien uden lige at tilføje en lille overstemme til Dejlig er jorden. Eller være til barnedåb, begravelse, julegudstjeneste eller til fællessang uden liiidt at føle, det er din personlige scene, når du smider en terts på samtlige salmer. 

2. En prædike er perfekt til en lille lur. Kirkegængerne kunne jo alligevel ikke se dig, når du lige tog en lille powernap på gulvet, mens Det Gamle Testamentes ord blev forkyndt. 

4. Se nu stiger solen lyder faktisk skide godt, når den synges med lidt tømmermænd. Det gælder faktisk for alle salmer. 

5. Det evindelige regnestykke, når du blev inviteret til fest en lørdag aften. ‘Okay, jeg skal være i kirken 08.30, så jeg skal op 08.15, så hvis jeg bare er hjemme klokken 5.15, får jeg i hvert fald tre timers søvn’.

6. Du er overraskende skarp på bibelske begivenheder, selvom du aldrig har læst biblen. “Neeej, det var Job, der blev sat på prøve, ikke Gabriel. Gabriel er jo en engel for pokker, det ved alle jo!”

7. Du har spist oblater og drukket altervin til morgenmad titusind gange. Og jo, Coco Pops eller havregrød ville da være lækrere, men altså... 

8. Det var toppen af poppen, når I havde lange øvedage i koret, og menighedsrådet valgte at give pizza. Du fandt aldrig helt ud af, hvad det der menighedsråd lavede, udover at købe pizza til jer en gang om året. 

9. Julegudstjenesterne var både verdens hyggeligste og absolut mest nederen. Hyggelige, fordi folk var glade, og der var mange i kirke til at høre din skønsang, forfærdelige fordi Et barn er født i Bethlehem (if you know it, you know it). 

10. Du scannede altid lige salmerne for at se, hvor mange vers der var i hver. Dine favoritter var altid dem med to vers, og dine hadesalmer var dem, der havde mere end ti vers. Totalt ligegyldigt hvordan de lød, jo kortere de var, jo større sandsynlighed var der for, de blev favoritten. 

11. Du og dit kor trak gennemsnitsalderen i kirken væsentligt ned, og du takker kirkedagene for at være blevet verdensmester i at tale med gamle mennesker: “Jamen Oda, du er sådan en selskabshest med al' den bridge og kortklub, du render til!”

12. Du følte dig heldig med at have et job, hvor du skulle synge, og når du i dag sidder ved dit skrivebord med din arbejdscomputer, kan du godt lidt komme til at savne dagene, hvor din fornemmeste opgave var at synge sopranstemmen i Op al' den ting.  

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide