Provinsen
Provinsen er et vidunderligt sted!© Instagram: Ravnhansen, FrkFritten

17 ting, du kender, hvis du kommer fra provinsen

Du er blevet verdensmester i at vurdere klokken 17, om du har lyst til Click Mix klokken 21

30. november 2020 af Ida Storm Frøslev Hansen

1. At køre en tur er en helt almindelig hæng-ud-aktivitet. Køretur ned til vandet, ned i skoven eller bare en rundtur i byen – hyggeligt!

2. “Låse min cykel? What, som om nogle skulle snuppe den?” – det sker bare ikke. I ville alligevel hurtigt kunne regne ud, hvem der havde snuppet den. 

3. Uanset om du skal i fitness, ned at handle eller lignende, møder du altid nogle, du kender. Altid lidt akavet at være ved lægen og få lavet tjek for kønssygdomme, når lægen er din kærestes moster...

4. Alle dine venner hjemmefra har enten fået et barn, købt et hus eller en stor bil. 

5. Du forstår ikke provinsens negative omdømme. Provinsen er hyggelig, smuk og afslappet – what's not to like?

6. Det var et reelt problem, inden du var fyldt 18, hvis du skulle hænge ud med dine veninder, og dine forældre ikke kunne køre dig. Der er bare ingen metro i Brovst, der lige kan køre dig de 15 kilometer hjem til Camilla for at se Venner eller de bedste serier på Netflix

7. Du kunne vælge mellem tre fritidsaktiviteter: håndbold, fodbold eller gymnastik. Der er bare ikke så mange rollespilsforeninger, ukulele-sammenspilshold eller skøjteløbs-muligheder i Thyborøn eller Varde. 

8. Du har altid lige skullet dobbelttjekke med din bedstemor, at du ikke i forvejen er i familie med din nye kæreste. Det er jo svært at vide, om I er gran-gran-fætre- og -kusiner, når begge familier stammer fra samme, lille egn!

9. Du er blevet verdensmester i at vurdere allerede klokken 17, om du har lyst til Click Mix og Pepsi Max klokken 21. Det værste i verden er, når Marabou-lysten melder sig klokken 20.01, og Fakta lige har lukket. Damn it!

10. Alle er ligeglade med din nye, dyre moderne jakke, eller dine nye moderigtige støvler. De registrer slet ikke, at du faktisk er hammer smart i dit nye, fancy outfit. 

11. Du tager ikke i byen, hvis ikke du er sikker på, du kan blive hentet. Ellers må du i gang med den irriterende runde, når klokken slår 03, og du har fået lidt for mange Små Sure indenbores: “hej hej, kan jeg måske crashe hos dig i nat?”

12. Snefri er en reel ting! 

13. Ingen aner, hvor din by ligger henne. “Nå, Mors? Det er på Sjælland ikke?”... Nej, det er godt nok i Nordjylland, men tæt på... 

14. Det er helt normalt, at din far prøver at prutte et par sokker med i prisen på sine nye løbesko. Det er jo også din fætter, der arbejder i sportsbutikken, men altså, den var måske alligevel ikke gået inde i byen. 

15. Alle har kørekort, og du bliver oprigtigt bekymret for dem, du møder, der er over 18, og som ikke har et. Fejler de noget, siden de ikke bare tog kortet med det samme?

16. Folk, der har McDonalds og H&M lige i nærheden, aner ikke hvor heldige, de er! For jer er det en heldagsudflugt, hvis I skal sætte tænderne i en Big Mac-menu eller have billige jeans. 

17. Men der er dog ingen McDonalds, stormagasin eller 45-kroner kaffe, der kan måle sig med havet, markerne og venligheden i provinsen. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide