teater, pige på scene
Var du familiens stjerne som barn?© Getty Images

15 ting, du helt sikkert kender, hvis du gik til teater som barn

Det var til teater, du første gang lærte at lægge en tyk make-up

17. november 2022 af Maria Dalby Kamper

1. Du gik op i skuespil med liv og sjæl. Det ville faktisk ikke undre os, hvis du også kunne de andres replikker til skolestykkerne.

2. Opvisningsdage var virkelig fede, for adrenalinen pumpede rundt. Nårh ja, og så var det også virkelig fedt, at du fik lov til at være længe oppe, når der var aftenopvisninger.

3. Du fik nogle virkelig gode (men også lidt dramatiske) venner. Det har forberedt dig på den dramatiske måde, dine veninder senere har talt om sine dumme eks'er på.

4. Du lærte at lægge et virkelig tykt lag make-up, for det skulle kunne ses fra bagerste række! Du ville ønske, at du ikke havde taget det så meget til dig i dine teenageår også, hvor du lagde en lidt for tyk foundation.

5. Du elskede den selvtillid, det gav dig at tage et kostume på og stå på scenen. Du var jo en superstjerne – medmindre du faktisk også havde lidt sceneskræk.

6. Du syntes, det var nervepirrende, men også lidt pinligt, når familien var kommet for at se på. Hvorfor skal mødre altid pifte så højt og klappe på de forkerte tidspunkter?

7. Når du ser tilbage, kan du have lidt ondt af dine søskende, som altid blev slæbt med til dine teaterstykker. Men kun lidt... For du har da også været tvunget med til en fodboldkamp i regnvejr eller to. 

8. Du kan være helt sikker på, at der er en gammel, rystet video af din optræden på et bånd eller en gammel computer et sted. Din far har måske bravt forsøgt at holde kameraet stille og zoome ind på det rigtige barn.

9. Du gik altid efter hovedrollerne til skole-teaterstykkerne. Altså, du siger ikke, at du var bedre end de andre... Men det var du.

10. Du kunne få helt ondt i maven op til, at du fandt ud af, hvilken rolle du havde fået tildelt. Ventetiden kunne være sååå lang.

11. Når du fik den part, du havde ønsket dig, så skulle du stadig spille cool. Mest så de andre ikke blev for kede af det, men den cool rolle spillede du (også) godt.

12. Hvis du ikke fik din drømmerolle, så galt det virkelig om at gemme skuffelsen. Du måtte i stedet bruge den frustrerede passion i dit skuespil, så du virkelig kunne give en god performance.

13. Juleshows var stressfulde, men også virkelig hyggelige. Du har til gengæld virkelig (og vi mener virkelig) spillet julenisse mange gange. 

14. Du havde en drøm om at blive Hollywood-skuespiller eller stå på en scene på Broadway. Nu tænker du, at det er mere realistisk at drømme om at sidde som publikum til en musical på Broadway eller West End.

15. Du holder skuespillerdrømmen lidt i live, når du får overbevist din partner om at bryde grænser i soveværelset. Rollespil er da meget sjovt, når du nu har så meget talent.