TDC, tour de chambre, fest
Børnefødselsdag er et virkelig godt tema til tour de chambre!© Getty Images

Planlægger du en omgang Tour de chambre? Her er 19 temaer, du kan gå efter

Mangler du inspiration til dit næste tour de chambre rum?

5. december 2022 af Maria Dalby Kamper

Tour de chambre kan være virkelig sjovt, hvis du bor på kollegie eller afholder det på studiet. Faktisk kan I med en såkaldt god “gå-bajer” også lave Tour de chambre, selvom I bor et godt stykke fra hinanden. Du kan selvfølgelig også arrangere en omgang Tour de chambre, hvis du ikke er studerende. 

I denne artikel har vi samlet 19 sjove teamer til netop Tour de chambre, så læs med her, hvis du mangler inspiration.

Hvad er Tour de chambre?

Tour de chambre, også omtalt som TDC, er en “tour af rum”, hvor hvert rum, hjem eller værelse har et tema. Rummet er pyntet op med udgangspunkt i temaet, der serveres en drink og måske en snack, der passer til temaet. Det er ofte også sjovest, hvis der er en leg eller en aktivitet, som også passer til temaet. 

Når I har besøgt et rum, så tager I videre til det næste. Det er vigtigt, at I har en god plan, da det ellers kan være svært at bruge lige lang tid i de forskellige rum. Husk også lidt ekstra cider eller øl, så I har noget at drikke, imens I går til næste sted, uden at I skal tage drinksglas med. 

1. Astrologi-tema

Hvis du og dine veninder er helt vilde med stjernetegn, så er dette et virkelig sjovt tema, hvor du kan sætte fokus på det mystiske univers. 

Pynt: Stjerner, glimmer og stjernetegnsmotiver

Drink: En flot, lilla drink med glimmer. 

Snack: Stjernemix

Hovedaktivitet: En quiz, hvor deltagerne skal gætte, hvilke karaktertræk, som passer til hvilket stjernetegn. I kan tilmed gøre det mere personligt ved at skrive, hvem af de forskellige deltagene, det passer på (ifølge deres stjernetegn). 

Alternative lege og aktiviteter til Tour de chambre: Gæt de kendtes stjernetegn (eller Se & Hør-pigen og -mandens stjernetegn, som også er en genial festleg).

2. Tour de chambre med Prinsesse-tema

Så er det tid til at finde alt, hvad du ejer af lyserødt frem, når du inviterer til bal på slottet og en vaskeægte prinsessefest. 

Pynt: Alt med lyserødt og tyl er godt!

Drink: Du kan lave en af disse lækre, lyserøde drinks.

Snack: Fine, lyserøde Maccaroons eller cupcakes. 

Hovedaktivitet: Pynt din egen cupcake. Her er det selvfølgelig vigtigt, at du har forberedt noget lyserød frosting og har fundet nogle flotte typer af krymmel. 

Alternative lege og aktiviteter til dette Tour de chambre-tema: Syng med på så mange Disney-prinsesse sange, som du kan, eller placer de royale (de forskellige kongehuse) i de rigtige lande. 

tour de chambre tema, TDC ideer
I kan pynte nogle fine cupcakes som en aktivitet til dit Tour de chambre!© Getty Images

3. Venner-tema

Friends er en af vores absolut yndlingsserier, så derfor fortjener den selvfølgelig også et tema. Her skal du finde hyggen frem, som sad I på Central Perk. 

Pynt: Sæt en tom guldramme på døren og pynt ellers med udklip fra serien eller elementer fra Central Perk-indretningen.

Drink: Rom og cola serveret i et kaffekrus

Snack: Cookies eller scones – åh, de så så lækre ud i serien!

Hovedaktivitet: Tag en quiz og find ud af, hvilken karakter fra Venner, I er. I kan tilmed lade som om, at I er denne person, så længe I er i dette TDC-rum. 

Alternative lege og aktiviteter til dette Tour de chambre-tema: Byg en Thanksgiving-triffle i bedste Rachel-stil i fællesskab. 

4. Juletema til Tour de chambre

Et godt tema, som virker hele året rundt, er juletemaet. Det er nemt at skaffe pynt til, og så kan det genbruges til jul!

Pynt: Julepynt – selvfølgelig! Du kan flette nogle julehjerter eller lave en guirlande, og så er der fint pyntet op. 

Drink: Gløgg eller varm kakao med lidt rom. 

Snack: Pebernødder og julekager. Du kan jo bage lige de julekager, som du allerbedst kan lide.

Hovedaktivitet: Hvis du pakker en gave ind i virkelig mange lag gavepapir, så bliver den svær at åbne. Det er dog netop dét, dine gæster skal forsøge... Selvfølgelig iført nissehue og luffer. Den, der først får pakket gaven ud, vinder. Hver person har 30 sekunder til at få nissehue og luffer på samt at åbne gaven, inden den bliver sendt videre. 

Alternative lege og aktiviteter til dette Tour de chambre-tema: Pakkeleg, Gem en nisse og lad gæsterne finde den, flet julehjerter og lav julepynt, lav en jule(musik)-quiz eller julemusik-bingo, afholde en hvem får mandlen- konkurrence ved at placere en hel mandel i desserten, gløggen eller et tredje sted.

tour de chambre tema, TDC ideer
Til julebal, til julebal i tTour de chambre-land!© Getty Images

5. Paradise Hotel-tema

Hvis du har drømt om at være en del af Paradise Hotel, så er dette tema jo helt perfekt! Her kan du lege, at du er sydpå, imens alle de gamle Paradise-sange spiller på repeat på din Spotify-liste.

Pynt: Tropisk! Og hvis du har flere døre i hjemmet, kan du passende sætte et skilt på med rum-navnene fra reality-serien. Det kunne være Fortuna eller Alegria – og dit badeværelse kan være solo.

Drink: En eksotisk drink som en Piña Colada er oplagt... Men okay, det er en Breezer også. 

Snack: Udskåret frugt! 

Hovedaktivitet: Pandoras æske! Få alle hemmelighederne omkring hinanden ud! Her kan I helt selv styre, om I vil overdrive og stikke til hinanden, eller om det er kærlige hemmeligheder, som kommer på banen. 

Alternative lege og aktiviteter til dette Tour de chambre-tema: Kostumefest! Der ligger kostumer på Fortuna. I kan også lave den helt store troskabstest eller lave Miss Paradise.  

Tip: Det behøver ikke at være Paradise Hotel! Vælg eventuelt dit yndlingsreality-program som tema!

6. Tour de chambre med Frankrig-tema

Oui, oui, er du klar til en tur til det franske? Så lav da et Tour De Chambre-tema, hvor Frankrig har en hovedrolle! 

Pynt: Franske flag og baguettes. 

Drink: Atså duh, I skal selvfølgelig have helt vildt lækker vin!

Snack: Ost eller croissanter. 

Hovedaktivitet: Som aktivitet kan I finde jeres kreative side frem. Mal Eiffeltårnet på et lærred (eventuelt med bind for øjnene, hvis I vil gøre det lidt mere spændende). 

Alternative lege og aktiviteter til dette Tour de chambre-tema: Vinsmagning (gæt, hvilken der er papvin). 

Tip: Dette tema kan også laves med andre lande såsom Tyskland, Spanien, Italien, USA eller Sverige, hvor I kan spille beer pong med kødboller! 

tour de chambre tema TDC ideer
En god vin hører til dette Tour de chambre-tema!© Getty Images

7. Festivalstema

Skud ud til festivalsæsonen, som vi altid savner, når den er ovre. Hvis du også savner den, så er dette tema oplagt, nemt og sjovt!

Pynt: Telt, luftmadras, bøllehatte og øl. 

Drink: Harboe øl – den gode. Eventuelt kan du supplere med Mintu til at “børste tænder”.

Snack: Chips!

Aktivitet: Der er rigtig mange aktiviteter forbundet med festival, så du har utallige muligheder. Vi synes personligt, at karaoke, når hovednavnet (en af dine gæster) går på scenen, er en virkelig sjov aktivitet!

Alternative lege og aktiviteter til dette Tour de chambre-tema: Ølbowling, Lip-sync-battle, beer pong og alle de sjove drukspil, som I spiller på festivaller.

8. Bryllupstema som Tour de chambre tema

Kirkeklokkerne ringer til bryllup, og dine gæste skal med! Måske dine gæster faktisk er brude eller gomme, brudepiger eller den fulde onkel! Det kan være virkelig sjovt, hvis du giver hver gæst en rolle. 

Pynt: Tyl! Og slør og hat til brudeparret.

Drink: Bobler!

Snack: Bryllupskage eller andre bryllupssnacks. 

Hovedaktivitet: Brudeparret skal selvfølgelig giftes, og alle spiller deres roller, imens I er i rummet. I kan i disse roller lege det klassiske ryg mod ryg-spil for at se, hvor godt parret kender hinanden og gæsterne. 

Alternative lege og aktiviteter til dette Tour de chambre-tema: Brudevals eller mal et fællesmaleri af brudeparret.

tour de chambre tema TDC ideer
Vælg en person, der skal være den smukke brud i dette sjove Tour de chambre-tema. © Getty Images

9. Ferietema

Frem med din bedste ferieskjorte eller kjole. Du holder et ferietema! Den går altid rent ind, for alle elsker jo ferie.

Pynt: Palmer, badedyr, blomster – hvad du nu måtte have derhjemme. 

Drinks: En lækker Mai-tai eller en af vores andre gode drinks med rom!

Snack: Skåret frugt. 

Hovedaktivitet: Limbo! Find en kost eller et andet skaft frem og gå limbo!

Alternative lege og aktiviteter til dette Tour de chambre-tema: Gæt en drink- type eller placer hovedstæder rigtigt

Tip: Skiferie eller afterski er ligeledes gode temaer!

9. Tour de chambre med Halloween-tema

Så står den på en masse (u)hygge! Alligevel vil dette tema uden tvivl tage kegler. Det er desuden også smart, at du kan gemme pynten til Halloween.

Pynt: Spindelvæv og uhyggeligt Halloween-pynt.

Drinks: Fine Halloween-drinks, såsom en lækker Halloween-punch!

Snack: Sjove Halloween-snacks, såsom mumie-pølsehorn!

Hovedaktivitet: Ormespisning på tid er en virkelig sjov aktivitet. Alt, du skal bruge, er sliksnørrebånd i den farve, som du synes er passende! Den, der først får spist sin orm, vinder – selvfølgelig uden brug af hænder.

Alternative lege og aktiviteter til dette Tour de chambre-tema: Bland en uhyggelig mikstur (en drink) og drik den, skær græskar eller tegn græskar-ansigter på clementiner eller appelsiner. 

tour de chambre tema TDC ideer
Søde halloween-cookies er også oplagt til dette sjove Tour de chambre-tema! © Getty Images

11. Kærlighedstema

Love is in the Air! Så lad os fejre det med en fest – skal du lege Amor? Kærlighed er et virkelig hyggeligt tema, og der findes så mange gode kærlighedsplaylister!

Pynt: Hjerter overalt! Her taler vi balloner, udklip og alt derimellem!

Drinks: Igen er en lækker lyserød drink en vinder!

Snack: Hjerteslik! 

Hovedaktivitet: Snak om pinlige eller gode kærlighedshistorier. I kan også skrive dem ned, og så kan I trække dem fra en hat og forsøge og gætte, hvis historie det er.

Alternative lege og aktiviteter til dette Tour de chambre-tema: Musikbingo med kærlighedssange eller prøv at gætte kendisser, der er sammen eller har været det. 

tour de chambre tema TDC ideer
Få hjælp til pyntningen, og så er du klar til Tour de chambre!© Getty Images

12. Disney-tema til Tour de chambre

Hvis du også elsker Disney, så er dette tema virkelig sjovt og hyggeligt. 

Pynt: Mickey-hoveder! 

Drinks: Plutos Punch. Laves ligesom en klassisk Planters punch, men du udskifter bare navnet.

Snacks: Chip og chap-chips og Dumbos dip. 

Hovedaktivitet: Spil et af de mange sjove Disney-spil, som eksisterer. Det vil uden tvivl bringe nostalgien tilbage!

Alternative lege og aktiviteter til dette Tour de chambre-tema: Disney karaoke eller sjove Disney-quizzer; se for eksempel om, I kan matche Disney-hunden til filmen?

13. Frost-tema

Nej, ikke Disney-filmen, men du kan pynte op med sne og snefnug og måske en hvid eller blå dug – så er du klar!

Pynt: Sne, snefnug samt hvidt og blåt pynt. 

Drink: En lækker Isbjørn!

Snacks: Snebolde eller blå og hvide saltpastiller. 

Hovedaktivitet: Klip fine snefnug, ligesom dengang I klippede gækkebreve. De bliver virkelig søde og fine!

Alternative lege og aktiviteter til dette Tour de chambre-tema: Tegn eller byg en snemand med vat eller sæt gang i en sneboldskamp!

tour de chambre tema TDC ideer
Måske I skal klippe snefnug til jeres Tour de chambre?© Getty Images

14. Tour de chambre Bodega-tema

Findes der noget meget bedre end bodegamusik? Vi tvivler! Der er desuden altid en god stemning, så tag stemningen med til dit Tour de chambre-rum!

Pynt: Askebæger, halvfyldte ølglas og flasker!

Drink: Øl. 

Snacks: Nødder.

Hovedaktivitet: Spil det klassiske bodega-spil Meyer!

Alternative lege og aktiviteter til dette Tour de chambre-tema: Dart, ølsmagning, Pool, Billboard eller Poker. 

tour de chambre tema TDC ideer
Skål siger vi bare! Så er det tid til Tour de chambre. © Getty Images

17. Cirkus-tema

Mine damer og herre, piger og drenge, og alt der udover og indimellem! Det er tid til cirkus-løjer med dette sjove tema! Her kan du give dine gæster hver deres rolle i cirkusset. Hvem er løvetæmmeren, tryllekunstneren, linedanseren og klovnen?

Pynt: Flagguirlander og balloner i flotte farver.

Drink: Klovnedrink! Lav en flot rød og orange drink, såsom en lækker vodka-sunrise.

Snacks: Popcorn er bare den ultimative cirkus-snack, hvis du spørger os. 

Hovedaktivitet: Du kan lade dine gæster optræde ud fra den rolle, som de har fået tildelt. I kan også alle være klovne og tage lidt vand i munden, imens I sidder overfor hinanden to og to. Her gælder det så om at få de andre til at grine. Den med mest vand i munden til sidst må tydeligvis have vundet. 

Alternative lege og aktiviteter til dette Tour de chambre-tema: Prøv at jonglere, gå på line eller ramme klovnen med en flødebolle. 

16. Børnefødselsdagstema til Tour de chambre

I dag er det din fødselsdag. Hurra, hurra, hurraaaaaa! Tillykke med det, du bliver 5 år, og du holder børnefødselsdag som Tour de chambre-tema. Her handler det virkelig om at finde din barnlige sjæl frem! 

Pynt: Fødselsdagsflag og serpentiner!

Drink: Kakao med malibu-rom eller sodavand (blandet med din yndlingsalkohol).

Snacks: Flødeboller og slik fra din barndom.

Hovedaktivitet: Der er dømt stopdans! Alle danser, indtil musikken stopper, og så gælder det bare om at stå stille, når den gør. Den sidste, der er tilbage, vinder! 

Alternative lege og aktiviteter til dette Tour de chambre-tema: Stoledans, snørrebånds-spisning eller flødebolleræs!

tour de chambre tema TDC ideer
Der er så mange minder ved at holde en ekstra børnefødselsdag som TDC-tema!© Getty Images

17. Pandemi-tema

Vi har stadig en masse af de blå engangsmasker liggende, men det gør ikke noget, for de er genialt pynt til dette tema! Hvis du kan skaffe en kittel til dig selv, så er temaet næsten allerede fuldendt!

Pynt: Engangsmasker og håndsprit på bordet. 

Drink: Corona-øl eller (influenza)shots (altså bare dine yndlingsshots).

Snacks: Karamel eller slik, som er pakket ind enkeltvis. 

Hovedaktivitet: Mange fik nye hobbyer under den seneste pandemi, så tag de hobbyer op igen!

Alternative lege og aktiviteter til dette Tour de chambre-tema: Puslespil eller fangeleg, hvor det virkelig gælder om at distancere sig selv.

tour de chambre tema, TDC ideer
Du har nok mere pynt, end du lige går og tror til dette Tour de chambre-tema. © Getty Images

18. MGP-tema til dit Tour de chambre værelse

MGP! Det bare noget, vi leger, og så er det et virkelig sjovt Tour de chambre-tema, som alle vil være vilde med! Og så får du selvfølgelig lov til at høre al den gode musik!

Pynt: Balloner og børnefest-artikler.

Drink: Sodavand (eventuelt med lidt alkohol i).

Snacks: Chips, slik og popcorn, som dengang I selv så MGP. 

Hovedaktivitet: Lip-sync-battle til de største MGP-klassikere!

Alternative lege og aktiviteter til dette Tour de chambre-tema: Tag en sjov MGP-quiz.

19. Dyretema

Dyr er et tema, som spænder virkelig bredt, og det er perfekt til tour de chambre. Du kan vælge, om du vil fokusere på en zoologisk have, junglen eller safari! 

Pynt: Grønt og frodigt. Dertil alle de dyrebamser, som du kan få fat i!

Drink: Der er virkelig mange muligheder for drinks. I kan drikke elefant-øl, Isbjørne-drink, Små Sure Jungle Fruits shots og ikke mindst Safari-likør i din favorit- opblanding til alkohol.

Snacks: Skåret frugt. 

Hovedaktivitet: Nævn et dyr på skift, og den første, der gentager sig selv eller ikke kan komme på et dyr, taber og må tage en tår. I kan også begrænse kategorierne, så der kun må siges pattedyr, dyr på savannen eller noget helt tredje. 

Alternative lege og aktiviteter til dette Tour de chambre-tema: Tænk på et dyr, som de andre skal gætte eller sæt gang i en quiz om dyr!

tour de chambre tema TDC ideer
Der findes mange sjove dyremasker, som du kan have klar til formålet!© Getty Images

Andre temaer til Tour de Chambre, som du selv kan brygge videre på!

 • Fangirl-tema
 • Oscar-fest
 • Nytårstema
 • Tema efter et bestemt årti (80'er tema)
 • Boyband-tema
 • Girlband-tema
 • Danmark har talent-tema
 • Keeping up with the Kardashians
 • Sex and the City
 • Den Store Bagedyst-tema
 • Afterski
 • Babyshower
 • Lille-nørd-tema
 • Fjernsyn for dig-tema
 • Polterabend
 • Pyjamas-fest
 • Greys Hvide Verden-tema
 • Biograf-tema

Sådan planlægger I et godt Tour de chambre

Det kan være en god idé at forventningsafstemme en smule, inden I kaster jer ud i jeres første Tour de chambre.

Det er en god idé, at I aftaler, hvor mange steder I skal hen, hvem der holder noget sammen, og hvor længe I skal være hvert sted. I skal også være hvert sted længe nok til, at I kan nyde værelset eller rummet og måske nå en aktivitet eller to, imens I drikker drinks og snacker løs. 

Hvis der er langt imellem jer, så skal der også tænkes en rejseplan eller cykeltur med ind i overvejelserne. Tidsplanen skrider altid, så sæt hellere lidt ekstra tid af.

Det kan være, at I planlægger, at I skal bruge hele dagen. Derfor er det også vigtigt, at I ved, hvor I eventuelt skal have nogle lidt større snacks eller frokost og aftensmad.

Husk at aftale, hvorvidt I skal være det sidste sted, indtil I ikke gider mere, eller om I skal videre i byen. Det kan være meget rart at vide – især for den sidste vært.