Tyggegummi fra barndommen
Husker du disse tyggegummier fra din barndom? © Bilkatogo.dk, Slikposen.dk, Partyking.dk

11 typer tyggegummi, vi fik ømme kæber af som børn (men aldrig blev trætte af at gumle på)

Hvis nu bare smagen holdt liiidt længere...

10. juni 2022 af Henny Müller Dahl

En af barndommens mange glæder var alt det lækre slik, vi altid overtalte vores mødre til at købe til os, hver gang vi besøgte en tank eller en kiosk (hvis vi bare havde lige gode forhandlingsevner i dag, suk...). 

Der findes virkelig meget slik fra vores barndom, som vi faktisk savner lidt den dag i dag, og det samme gælder i den grad også for alle de typer tyggegummi, vi gumlede løs på, dengang vores eneste udfordringer i livet var brøker og geometri i matematiktimerne. 

Husker du også disse 11 typer tyggegummi fra din barndom? 

1. V6 Junior tyggegummi 

Denne lille fætter var altid et sikkert hit, og det var som om, at vores forældre syntes, at denne tyggegummipakke egentlig var helt okay. Den var jo af mærket V6, som de også selv benyttede dag ud og dag ind. Vi husker især, at vores mål altid var at lave lige store tyggegummibobler som den søde, blå kanin på pakken (det krævede dog lidt øvelse). 

V6 Junior tyggegummi
Hvem har ikke spist tonsvis af denne type tyggegummi? © Bilkatogo.dk

2. Tyggegummifrugter 

Denne type tyggegummi var genial, fordi vi med vores børnehjerner tænkte, at vi faktisk var lidt sunde, når vi valgte at smide dem her i munden – de var jo, trods alt, formet som frugter! 

Fini Tyggegummi
Disse tyggegummifrugter fra Fini husker vi tydeligt! © Partyking.dk

3. Tennisbolde 

Som børn elskede vi faktisk bare alle de godter, som udgav sig for at være noget, de egentlig ikke var. Det gjorde sig selvfølgelig også gældende for disse tyggegummibolde, som lignende, ja, tennisbolde. 

Tennisbolde tyggegummi
Hvem har ikke tygget på en tennisbold eller to? © Nordicsweets.dk

4. Tyggegummicigaretter 

Det er efterhånden en del år siden, at vi har set disse tyggegummicigaretter ude i butikkerne, fordi de, forståeligt nok, er noget kontroversielle – men som børn elskede vi dem! Vi syntes, vi så så seje ud, når vi kom gående med en lille cigaret i mundvigen. 

Tyggegummi cigaretter
Tyggegummicigaretter var så vilde. © Kioskenrodbyhavn.dk

5. Bubblicious Bubble Mix

Denne klassiker fanger vi nogle gange os selv i at købe den dag i dag. Som børn kunne vi heller ikke få nok af Shake-, Jenka- og Bubblicious-tyggegummierne! 

Bubble Mix
Disse tyggegummier kunne altså noget! © Bilkatogo.dk

6. Hubba Bubba Bubble-Tape 

En af de sjove ting ved denne tyggegummi-tape var at se, hvor meget lyserødt tape vi egentlig kunne få plads til i munden. Vi kom aldrig i Guinness Rekordborg, men vi var alligevel altid godt tilfredse med vores indsats. 

Hubba Bubba Bubble Tape
Vi elskede dette lange tyggegummi! © Slikposen.dk

7. Bubblicious Strawberry Splash 

Endnu en Bubblicious-favorit, som vi gang på gang sneg ned i vores forældres indkøbskurv, når vi var ude at handle (hvorefter vi benægtede, at VI skulle have gjort noget... Pakken var tilfældigvis bare faldet ned i kurven). 

Bubblicious Strawberry Splash
Dette tyggegummi med jordbærsmag kunne altså noget! © Getty Images

8. Tyggegummikugler 

Åh, hvor husker vi tydeligt disse tyggegummikugler, som vi også havde tendens til at kyle ind i munden igen og igen, indtil der ikke var flere tilbage i pakken. Good times! 

Tyggegummikugler
Tyggegummikugler var så sjove at spise! © Partyking.dk

9. Tubble Gum Tutti 

Denne tube tyggegummi er endnu et bevis på, at søde sager altid bliver sjovere i en finurlig indpakning. Vi elskede at klemme tuben tom for dens lyserøde, klæbrige stads – men smagen holdt godt nok ikke længe. 

Tyggegummi BIP Tubble Gum Tutti
Hvem husker ikke denne tube af tyggegummi?© Slikposen.dk

10. Jawbreaker tyggegummi 

Som små elskede vi alle former for såkaldte Hold Kæft-bolcher og Jawbreakers. Vores forældre var derimod ikke meget for disse forvoksede sager, som de mente ville gøre skade på både kæber og tænder. Denne Sour Jawbreaker her var bestemt ingen undtagelse! 

Jawbreaker tyggegummi
Vores kæber gjorde godt nok ondt efter en omgang med dette tyggegummi. © Dorita.dk

11. Vandmelontyggegummi 

Endnu en type tyggegummi, som lignede frugt og derfor var totalt sund (not...). Som børn kunne vi slet ikke stå for den kunstige fornemmelse af vandmelon, som disse tyggegummier fyldte vores smagsløg med. Megalækkert!

Vandmelon tyggegummi
Vi elskede dette tyggegummi med smag af vandmelon. © Slikposen.dk