Kvinde med hund i cykelkurv
Kærligheden til de bløde væsner vil ingen ende tage.© iStock

Undersøgelse viser, at kæledyrene vinder over kæresten

Hvorfor er de firbenede mere populære end ham den lækre?

9. august 2018 af Michelle Andersen

Er du lykkelig ejer af et kæledyr, eller har du tidligere været det, så kender du med garanti til den enorme mængde ubetingede kærlighed, som de pelsede væsener er eksperter i at give – og kærligheden er i den grad gengældt! 

Faktisk er kærligheden så gengældt, at over en tredjedel af kæledyrsejere foretrækker deres kæledyr over deres kæreste – det viser en britisk undersøgelse for Freshpet. 

Gode til at lytte 

Ud af de 2000 kæledyrsejere, som har medvirket i undersøgelsen, svarer mere end halvdelen, at de foretrækker at bruge tid med deres kat eller hund fremfor deres kæreste. Men hvad er det så lige, at vores kæledyr kan, som vores kæreste ikke kan? 

Svaret er, at vores kæledyr er gode til at lytte, aldrig svarer igen og altid er i godt humør – og netop derfor er vi helt vilde med at tilbringe tid med dem. Desuden giver næsten halvdelen af kæledyrsejerne udtryk for, at det er rart at tilbringe tid med deres kæledyr, fordi det hverken dømmer eller betvivler sin ejer. Og hvem kan ikke lide det? 

Bedre puttepartner

Vil kærligheden til dit kæledyr heller ingen ende tage? Tager du dig selv i at tænke mere på din firbenede ven end på din kæreste? Så er du ikke alene om det! 

Mere end fire ud af ti kæledyrsejere indrømmer, at de giver deres kæledyr mere opmærksomhed end deres kæreste og savner dem langt mere, end de savner deres bedre halvdel. Faktisk synes hele 29 procent, at deres kæledyr er en bedre puttepartner end kæresten og foretrækker derfor at ligge i ske med de bløde venner fremfor ham den lækre. 

Kvinde putter med kat
Katten er en populær puttepartner.© iStock

Kærligheden er enorm

Også på sociale medier favoriseres kæledyrene, når stolte ejere poster flere billeder af den bløde kanin, den nuttede hvalp eller den højtelskede kat end søde parbilleder med kæresten. Måske er det noget du selv genkender fra din egen Instagram-profil? 

Det vildeste ved hele undersøgelsen er dog, at 14 procent af kæledyrselskerne ville vælge deres kæledyr over deres partner, hvis de var tvunget til at vælge én af dem at leve resten af livet med! 

Der er ingen tvivl om, at kærligheden til kæledyrene er enorm! Måske er du selv en cat-lady – eller kender en, som er? Det kan også være, du overvejer at anskaffe en pelset bedste ven – i så fald kan du teste hvilket kæledyr, som vil passe bedst til netop dig.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.