København cykelsti
Cykelstierne er altid propfyldte! © Getty Images

12 uundgåelige situationer, du kender, hvis du bor i København

Når solen skinner, kan du være stensikker på, at ethvert solspot i København er taget

28. april 2023 af Ida Hagsholm Jonassen

1. I rushhour er der ikke kun mange biler på vejene. Også cykelstierne er propfyldt med folk, der skal til og fra arbejde. Det er ganske enkelt umuligt at komme frem på cykelstien (især hvis der er en ladcykel).

2. Med en toværelses lejlighed på 46 kvadratmeter, som du deler med din kæreste, mangler du konstant opbevaring til alle dine ting. Du har fuld forståelse for, at Carrie brugte sin ovn til opbevaringsplads i Sex and the City

3. Der er konstant stilladsarbejde ude foran dine vinduer og dertilhørende larm fra diverse maskiner. Når ét stilladsarbejde er færdigt, så begynder et nyt. 

4. Du føler, at der går en evighed, hvis du skal vente mere end fem minutter på offentlig transport i København. Og du kan slet ikke forestille dig at bo i provinsen, hvor der jo kan gå helt op til 30 minutter, før den næste bus kommer. Gisp!

5. Du bliver lidt for tit fristet til at købe takeaway til aftensmad i stedet for selv at lave mad. Det er jo nærmest umuligt at gå forbi OLIOLI uden at købe en salat med hjem.

6. Når solen skinner, kan du være stensikker på, at ethvert solspot i København er taget. Det er praktisk talt umuligt at finde en plads i solen på en cafe. Øv. 

7. Og det gælder også ved søerne, hvor der altid er utroligt mange, der lige har fået den samme gode idé som dig med en gåtur i det gode vejr. Det var faktisk meget rart, da gå-retningen om søerne var ensrettet under Corona. 

8. Du har mere end en gang stået i en laaang kø for at få fingrene i godt bagværk og kardemommesnurrer. Det kan nærmest sammenlignes med køen til at vælte hegnet på Roskilde Festival. 

10. Ældre generationer skal altid lige fortælle dig historien om dengang, de som nyuddannede købte deres første lejlighed i København... På 115 kvadratmeter... Til 250.000 kroner... Mens du selv betaler over 5.000 om måneden bare for at leje et pulterkammer (snyd!). 

11. Du har ingen idé om, hvem dine naboer er. Det kunne vitterligt være Harry Styles, der boede i lejligheden ved siden af... Måske skulle du faktisk lige tjekke. Altså bare for en sikkerheds skyld. 

12. Det værste du kan gøre er at lade din cykel på Nørreport station stå i en hel weekend. Så er der i hvert fald stor risiko for, at den ikke står der længere mandag morgen...