Titanic: Jack og Rose
© 20th Century Fox: Titanic

Vanvittigt plot hul i Titanic! Hvordan kunne vi overse det?

Og nej, det er ikke, at der selvfølgelig var masser af plads til Jack på den flydende dør (for det var der altså!)

9. oktober 2017 af Katrine Ellen Allentoft Haslund

Hvor mange gange har vi ikke siddet foran tv'et og råbt af Jack, at der da var masser af plads på den trædør, Rose ligger på

Men Jack forsøgte jo at komme derop, og det kunne ikke lade sig gøre... Eller hvad?

Faktisk opgav Jack at komme op på døren allerede efter ét forsøg, og den handling (eller mangel på samme) er lige så urealistisk som at se Titanic uden at stortude til sidst (og også jævnligt hele vejen igennem bare ved tanken om slutningen). 

Jacks umenneskelige overlevelsesinstinkt

Forskeren Neil DeGrasse Tyson udtaler, at det menneskelige overlevelsesinstinkt er meget stærkere end det. Især i en karakter som Jack, der jo netop er en fighter. Han fortæller, at det altså ikke giver nogen mening, at han kun forsøger at redde sit liv én gang. 

Så hvorfor giver Jack op så op så hurtigt?

James Cameron, der har instrueret Titanic fortæller, at de muligvis kunne have lavet slutningen mere definitiv, eksempelvis ved at bruge et mindre stykke træ, men én ting er sikkert: Jack skulle dø. Så uanset, hvor mange gange, vi råber af tv'et i de afsluttende minutter af Titanic, så kunne Jack ikke have overlevet. Heller ikke selvom han havde kæmpet mere for at komme op og ligge ved siden af Rose. 

Kilder: Scienceabc.comCosmopolitan.com

Hvad synes mændene?