Spil fra barndommen
Kan du huske alle disse spil? © Foetex.dk, Partyhallen.dk, Kids-world.dk, Toyspace.dk

15 virkelig sjove spil, vi aldrig blev trætte af som børn

Drømte du også om at blive kirurg, hver gang du spillede Operationspillet?

8. september 2023 af Henny Müller Dahl

Vi kan umuligt være de eneste, der som børn brugte masser af tid på brætspil i stribevis. Der var noget helt særligt ved at samle vores forældre, søskende, kusiner eller veninder til en god omgang Klodsmajor eller Kalaha. Vi har her samlet 15 af de brætspil, vi husker allerbedst fra vores barndom. Og lad os bare sige: Vi bliver helt nostalgiske! 

Pssst... De kan stadig købes i dag, så vi har selvfølgelig linket til dem alle, hvis du får lyst til at prøve dem igen. Hvis du ikke helt kan genkende dem, er det, fordi de nu sælges i en opdateret version. 

1. Spejle æg 

Vi husker Spejle æg som et af de spil, vi elskede absolut allermest som børn. Her handlede det simpelthen om at være den første til at komme af med alle sine æg. Fantastisk koncept, siger vi bare... 

Du finder spillet til 85 kroner her

Spejle æg-spillet
Husker du Spejle æg-spillet? © Bilka.dk

2. Hvem er hvem? 

Er du en rigtig menneskekender den dag i dag? Så er det måske, fordi du har spillet meget Hvem er hvem? i din barndom. I dette to-personersspil skulle hver spiller trække en karakter, og herefter handlede det om at være den første til at gætte, hvilken karakter modspilleren havde trukket. 

Hvem er hvem? kan købes til 179 kroner her

Spillet hvem er hvem?
Hvem er hvem? var klart et af de bedste spil i barndommen. © BR.dk

3. Twister 

“Højre hånd, blå. Venstre fod, gul.” Twister var et lidt mere aktivt spil end de regulære brætspil, for her handlede det om at bruge hele kroppen til at nå de farvede cirkler. Er vi de eneste, der synes, at spillet også er liiidt sjovt i dag som voksne? 

Du kan købe Twister til 199 kroner her

Spillet Twister
Twister var et sandt hit i barndommen. © BR.dk

4. Operation 

Det var ikke så underligt, at mange af os drømte om at blive kirurger, for Operation-spillet var klart et af vores yndlingsspil som børn! Her handlede det om at være forsigtig, når alverdens dimser skulle fjernes fra den stakkels mand på operationsbordet – ellers vankede der stød! 

Spillet kan købes her, og det koster 208 kroner. 

Brætspillet Operation
Har du også opereret i Operationsspillet? © Toyspace.dk

5. Ali Baba 

Et af vores allerførste møder med en kamel! I dette spil handlede det om at hjælpe Ali Baba med at pakke sin kamel til en rejse gennem ørkenen. Den gnavne kamel kunne dog finde på at smide alle genstandene, så det gjaldt altså om at være forsigtig... 

Du finder spillet til 200 kroner her

© Foetex.dk

6. Fiskespillet 

Der fandtes næsten ikke en bedre sommerferieaktivitet end Fiskespillet, hvor det handlede om at fange så mange af dammens gabende fisk som muligt. Hvis bare vi var lige så gode til at fange fisk som voksne, så ville vi spare mange penge på madbudgettet den dag i dag. 

Spillet koster 75 kroner og kan købes her

Børnespillet Fiskespillet
Var du god til at fange fisk i Fiskespillet? © Partyhallen.dk

7. Kalaha 

Kalaha er jo egentlig et virkelig simpelt spil, og det var derfor heldigvis nemt at lære som barn, så vi kunne give både vores mor, farfar og kusine tæsk i dette cool kuglespil! 

Spillet kan købes for 100 kroner her

Brætspillet Kalaha
Vi elskede brætspillet Kalaha som børn. © Kids-world.dk

8. Klodsmajor 

Det kan godt være, vi er nogle kæmpe klodsmajorer in real life i dag, men som børn var vi altså ret dygtige til at løsne de røde, blå og gule blokke fra Klodsmajor-tårnet, uden at få det hele til at vælte. Bare vi havde lidt flere af de skills i dag... 

Spillet kan købes her. Det koster 200 kroner. 

Spillet Klodsmajor
Klodsmajor var en favorit! © Coop.dk

9. Fire på stribe 

Fire på stribe kan ikke forklares meget enklere, end titlen selv så fint siger: Det handler om at få fire på stribe! Det her spil har vi haft med på utallige ferier... 

Køb spillet her til 169 kroner. 

Spillet Fire på stribe
Fire på stribe var et fast ferie-spil! © Jollyroom.dk

10. Matador 

Matador kunne virkelig få os til at blive uvenner med hele familien... Og det kan det (desværre) stadig i dag. Det gik altid strygende, indtil en irriterende medspiller ødelagde hele din plan og købte Rådhuspladsen lige foran næsen på dig. Har vi ret? 

Spillet kan du købe her til 199 kroner. 

Spillet Matador
Det er svært ikke at blive uvenner over Matador. © Nordiskspil.dk

11. Kinaskak 

I dette klassiske spil handlede det om at få alle sine brikker til at nå den modsætte side. Med andre ord handlede det altså om at være den hurtigste og den bedste! Lige noget for børne-os.  

Køb spillet her til 119 kroner. 

Kinaskak
Har du også spillet meget Kinaskak i dit liv? © no1shop.dk

12. Myreturen 

De bedste myrer, vi nogensinde har mødt, er stadig dem i Myreturen. I dette spil, som vi har brugt absurd mange timer på, var målet at samle sin myredronning. Undervejs kunne vores myrer blive stjålet eller sat i fængsel. Meget kritisk til tider! 

Spillet koster 189 kroner og kan købes her

Spillet Myreturen
Har du spillet Myreturen? © BR.dk

13. Coco Crazy 

Aber gemt i kokosnødder. Et lidt mærkeligt koncept måske, men ikke desto mindre lige netop dét, som er omdrejningspunktet i Coco Crazy. Her handlede det om at samle på aber, og en terning fortalte os, hvad vi skulle gøre. Ret spøjst! 

Køb spillet her til 169 kroner. 

Kan du huske spillet Coco Crazy?
Kan du huske spillet Coco Crazy? © Proshop.dk

14. Piccolo 

Vi husker, at Piccolo-spillet faktisk var en anelse stressende – men stadig mega sjovt! I spillet vrimlede det med kufferter i forskellige farver, og det handlede om at ringe på klokken, når der lå fem ens kufferter i en bunke. Vinderen var den, der til sidst havde alle kortene (og det var ret tit os... Skills!). 

Spillet kan købes her til 93 kroner. 

Spillet Piccolo
Piccolo var altid en smule stressende. © Proshop.dk

15. Hønemor 

Er du måske selv som en hønemor til dine børn? Vi siger ikke, at det er, fordi du muligvis har spillet meget Hønemor i din barndom, men titlen er altså bare den samme. I dette sjove spil skulle du, hønemoren, finde dine forsvundne kyllinger og bringe dem sikkert tilbage til hønsegården. Den hønemor, der fandt kyllingerne først, var vinderen. 

Spillet kan købes til 215 kroner her

Spillet Hønemor
Hønemor var et af vores yndlingsspil som børn. © Coolshop.dk