© Getty Images

10 grunde til, at din kusine er den bedste veninde, du nogensinde vil få

Hun er den eneste, der nogensinde må sige noget kritisk om din familie, for det er jo også hendes familie

16. april 2017 af Sara Møller Christensen

1. I har været venner altid. Og når vi siger altid, mener vi altid – altså siden I blev født og ikke det der ‘vi mødte hinanden i børnehaveklassen’-pjat.

2. I deler gener. Måske betyder det, at I har samme lyse hud og fregner? Eller at I begge er helt vildt høje? Uanset hvad er det rart med en slags ‘tvilling’. 

3. I ved præcis, hvor skør jeres familie er, og I kan tale om det sammen. Hvis andre af dine veninder siger så meget som ét negativt ord om din familie, gør det så ondt, at hun ligeså godt kunne have stukket dig med en kniv.

4. I behøver ikke gøre jer umage for at holde kontakten. I ved, at I nok skal se hinanden igen, og at jeres forhold vil være præcis ligeså godt, som det plejer at være.

5. Der er noget eksotisk ved en kusine frem for en veninde. Du kunne for eksempel ikke lege med hende hver dag, fordi I (højst sandssynligt) ikke gik i samme klasse, og i dag husker alle, præcis hvem af dine veninder, der er ‘kusinen’.

6. I har delt vigtige øjeblikke. Hun havde en sang med til din konfirmation, I dansede sammen til jeres tantes bryllup, og I holdt om hinanden, da jeres bedstemor blev begravet. De oplevelser har du ikke med dine andre veninder.

7. I er ikke nødvendigvis samme alder, og det kan være godt for venskabet. Det var fedt for den ældste at have en trofast beundrer, og det var fedt for den yngste at have en beskytter at se op til.

8. I er ærlige over for hinanden. Du ved, du kan sige alt til hende, for hun stopper jo ikke med at være din kusine af den grund.

9. Hun er anderledes end dine andre veninder. I skolen fandt du hurtigt sammen med dem, der mindede om dig selv og delte dine interesser. Det gælder ikke nødvendigvis din kusine, og måske havde du slet ikke ‘valgt’ hende, hvis ikke I var i familie. Det gør jeres venskab til noget særligt.

10. Uanset hvad der sker, vil I altid være forbundet. Hun er jo ikke bare din veninde – hun er din kusine!

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.