The Other Woman, Cameron Diaz, Kate Upton, Leslie Mann
© Twentieth Century Fox, LBI Productions

10 kvinder fortæller: “Det beundrer vi allermest ved vores veninder”

Er du omringet af lige så cool kvinder?

20. januar 2018 af Redaktionen

Når du ser dig omkring i dit liv, er du helt sikkert omringet af cool kvinder. Her fortæller ti læsere, hvad de beundrer allermest ved deres veninder.

Hun er en fantastisk mor – og veninde

Som single kan jeg nogle gange føle, der er et ‘os’ og et ‘dem’ i forhold til mine veninder med kærester – og har de børn, lever de liv, der er endnu mere forskellige fra mit. Men jeg har én veninde, der er god til at få det hele til at gå op. Hun er en fantastisk mor, ja, men hun VIL også have plads til eksempelvis sine veninder og fester. Hun og hendes mand giver hinanden plads, og så er de også gode til at få børnene passet, så de kan gå ud sammen. Når jeg en dag bliver mor, håber jeg, at jeg bliver lige så sej som hende!”

– Julie


Rejser helt alene

“Generelt beundrer jeg folk, der bare springer ud i diverse rejseeventyr uden at tøve. Jeg har en veninde, som i en alder af 31 år har været på alle kontinenter, og som altid rejser rundt i verden på egen hånd. Det, synes jeg, er modigt og inspirerende.”

– Anne


Inspirerer på den fedeste måde

“Jeg har en veninde, der går meget op i økologi, miljøet, Fairtrade og alt sådan noget. Det er i sig selv beundringsværdigt, men det, jeg elsker mest, er den måde, hun gør det på. Hun prædiker aldrig eller prøver at give os andre dårlig samvittighed. I stedet lever hun bare det liv, hun selv synes er rigtigt, og det har virkelig inspireret mig til også selv at være sødere ved miljøet. Det er den fedeste måde, du kan præge andre på!”

– Laura 


Rummer alle mennesker

“Jeg beundrer min veninde, fordi hun er helt fantastisk til at favne alle, hun møder. Hun giver plads, og hun kan tale og grine med hvem som helst. Hun hviler så meget i den, hun er, at hun altid er 100 procent sig selv, og jeg tror, det er lige præcis det, der gør, at hun har overskud til at være så meget for andre – også selvom hun kæmper med sine egne udfordringer. Hun er et af de varmeste mennesker, jeg kender.”

– Janne 


Gik efter drømmen

“Jeg har kendt min bedste veninde, siden vi var seks år gamle, og så længe, jeg kan huske, har hendes drøm været at blive dyrlæge. Som børn talte vi jo alle meget om det, vi ville være, når vi blev voksne (eksempelvis ville jeg både være designer, jurist og skuespiller), men min veninde er den eneste, jeg kender, der altid har holdt fast i det, hun sagde dengang. Gennem folkeskolen, gymnasiet og videre på Landbohøjskolen har hun arbejdet sig frem mod det, og jeg var simpelthen så vanvittigt stolt af hende, da hun endelig tog sin dyrlægeeksamen. Tænk, en viljestyrke og dedikation det kræver at forfølge sin drøm gennem mere end 20 år.”

– Maria 


Hun spreder glæde

“Når min veninde går ind i et rum, er det, som om hun er en lille sol, der bare skinner på alle og spreder glæde. Hun er simpelthen det mest glade og lattermilde menneske, der findes, og jeg ville ønske, at jeg selv kunne være mere ligesom hende. Men mest af alt er jeg glad for, at hun er min ven.”

– Linette 

Brød den sociale arv

“Min tætteste veninde har ikke haft det nemt. Hendes mor fik hende som 18-årig, hendes far døde af druk, og morens nye kæreste var en tyran. De havde aldrig nogen penge, og der var absolut ingen kram, kys eller kærlige ord, da hun voksede op. Som konsekvens har hun altid kæmpet med sit følelsesliv og haft svært ved at vise kærlighed og tillid. Men kampen har båret frugt! I dag er hun gift med sin søde kæreste gennem mange år, er mor til tre børn, har taget en høj uddannelse og tjener godt. Hun er en af de skønneste og kærligste mødre, jeg kender, netop fordi hun altid har været opmærksom på ikke at gøre som sin egen mor. Hun er mit forbillede.”

– Lina 

Skammer sig aldrig

“Ud over at hun har ben i næsen og er festligt selskab, er noget af det bedste ved min skønne veninde, at hun aldrig nogensinde er skamfuld. P.t. er hun den vildeste single, og hun lægger ikke skjul på antallet af mænd, hun dater (læs: knalder). Hun dømmer heller aldrig andre kvinder eller mænd. Selvom vi lever i et moderne samfund, kan vi nok alle sammen være liiidt fordømmende over for folks antal af sexpartnere. Men min veninde er stolt over at være herre over sit eget liv og af de valg, hun træffer. Jeg er stolt over at have hende som veninde.” 

– Sophia

Tog springet og blev selvstændig

“For nyligt har min veninde kastet sig ud i livet som selvstændig. Hun er ellers lidt af en tryghedsnarkoman, så den beslutning var meget grænseoverskridende for hende, men alligevel fulgte hun sin mavefornemmelse, og det går bare så godt. Faktisk har hun så travlt, at hun må sige nej til flere kunder. Det er altså virkelig godt gået!”

– Amanda 


Går mod strømmen

“Det med at gøre som alle andre er på ingen måde noget, min veninde dyrker. Hun har altid været sin egen, og det er simpelthen så fedt! Hun er uddannet grafiker – noget, der har bragt hende til både London, New York og Hamborg, hvor hun har boet i længere perioder. Men en dag fik hun lyst til noget andet. Hun tog på yoga-retreat i Indien, og her mødte hun ham, hun er kærester med i dag. Sammen rejser de nu rundt i verden og underviser i yoga, og lige nu er de i Thailand. Hun gør altid lige præcis, hvad hun føler for, og jeg er spændt på at finde ud af, hvad hendes næste eventyr bliver.”

– Marie 

Artiklen er tidligere bragt i magasinet Woman og skrevet af Rikke Lyskjær-Rudbæk.

Vil du deltage i konkurrencer og læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.