Flotte kager til babyshower
Pynt kagerne til et babyshower på en sød og fin måde. © Getty Images

10 uundværlige tips til dig, der vil planlægge et suverænt babyshower for din veninde

Temaet behøver ikke kun være enten blåt eller lyserødt

6. april 2019 af Helene Hyldgaard-Jensen og Amalia Kristiansen

Jubiii, der er en baby på vej! Selvfølgelig skal det da fejres, for du glæder dig sikkert enormt meget til starten på din venindes nye eventyr som mor. 

Vi skal huske at fejre hinandens fødselsdage, bryllupper, successer og andet – men det er ligeså vigtigt at få skabt en uforglemmelig dag med babyshower for din gravide veninde, som hun aldrig vil glemme. 

Hvad er et babyshower?

Et babyshower holdes inden, at barnet er blevet født, så det er en fejring for, at dette snart sker og en perfekt mulighed for at vise sin støtte og kærlighed som veninde. 

Der findes et hav af forskellige former for babyshowers, men det er jo, hvad det bliver gjort til. Og ligesom en hver anden festlighed, skal der planlægges! Her er en god guide til dig, som vil holde et babyshower for en, du holder af. 

Tre måneder før babyshower

Der er nogle ting, der skal arrangeres omkring tre måneder før, at du skal holde det hyggelige babyshower for din veninde. Vi har listet tingene for dig, så du nemt og overskueligt kan tjekke dem af, når de er klaret. 

1. Hvem står for babyshower?

Når der skal planlægges et arrangement som dette, er det vigtigt at få styr på, hvem der skal stå for det hele. Er det dig alene, eller vil du alliere dig med nogle andre? 

Et godt babyshower kræver ressourcer, mennesker og ikke mindst mad. Dette kan godt være en smule uoverskueligt alene. Med flere involverede kan I fordele arbejdsopgaverne og splitte budgettet.

Veninder der krammer hinanden til babyshower
Spørg din gravide venindes veninder, om de vil være med til at planlægge babyshower. © Getty Images

2. Tid og sted for babyshower

Det er altid en god start at få afsat en dato i god tid. Forhør dig hos din venindes tætteste familie og venner, om de kan den valgte dato, så du får et overblik, om de i hvert fald kan komme og fejre hende. Beliggenhed er også vigtig, da et babyshower kan komme i mange størrelser.

Husk at tænke over, om babyshoweret skal være en overraskelse for veninden, for hvis det er tilfældet, skal kæresten måske ‘invitere hende ud’ samme dato, så hun ikke laver andre aftaler.

3. Få styr på gæstelisten 

Det er naturligvis sjovere at holde et babyshower, når der er gæster til at løfte stemningen op. Det er op til dig, om det skal være småt og godt og kun for de tætteste – eller et større arrangement med mange gæster. 

I forhold til gæstelisten skal du overveje, om festen kun skal være for kvinder, par, venner eller familie – eller en blanding af det hele. Når gæstelisten er lavet, er det nemmere for dig at finde ud af, hvor mange eller hvor få du skal handle ind til. 

To måneder før babyshower

Når du nærmer dig det fantastiske babyshower (og har fået styr på de første tre punkter), kan du gå i gang med den mere detaljerede planlægning. 

1. Babyshoweret skal have et tema

Skal alt være blåt eller lyserødt, tænker du nok? Det er jo de klassiske temaer, hvis din veninde venter en pige eller en dreng. Dog kan du sagtens tænke ud af boksen og lave et mere kreativt babyshower, som hun aldrig vil glemme! 

Det kan være et årstids-tema (eksempelvis hvis hun skal føde til efteråret). Du kunne også lave et tema med biler, superhelte, jungle, havfruer, Disney, Barbie, dyr eller prinsesser? Det er kun fantasien, der sætter grænser!

2. Invitationerne til venindens babyshower

Folk skal gerne vide, hvornår din venindes babyshower skal foregå. De tætteste ved måske allerede besked, hvis du har sørget for, at de har reserveret dagen for en måned siden, men de andre skal jo også vide det. 

Igen handler det om babyshowerets størrelse – måske bare en sms eller en kreativ invitation med posten? Invitationen kan altid inspireres af dit tema, så hvis temaet er biler, kunne invitationen til babyshower måske være formet som et køretøj. 

3. Indkøb af pynt til babyshower

Et babyshower skriger næsten dekorationer og pynt, og det skal der jo helst være en masse af – hvis du spørger os. Både i Søstrene Grene, Tiger og på Amazon kan du finde alverdens festligt pynt til babyshower i alle mulige forskellige farver og former. 

Slik til babyshower
Så nemt kan du pynte bordet med lækre snacks. © Getty Images

4. Planlæg menuen til babyshower

Kage, snacks og drikkevarer er en nødvendighed for at gøre gæster glade til et babyshower. Kender du venindens yndlingskager eller -drikke, er det genialt at vælge nogle af de ting, som du ved, at hun vil værdsætte. 

Skal I spise en hel middag, eller skal der bare være snacks rundt omkring? Skal det være tapas, buffet, pølsehorn og mini-pizzaer – eller blot et rent kagebord? Det er igen kun fantasien, som sætter grænser for mad til babyshower. 

Den sidste forberedelse til babyshower

En måned inden, du skal holde babyshower for din veninde, skal du gå i gang med den sidste forberedelse. Alt efter hvor detaljeret og stort arrangementet skal være, vil selve planlægningen selvfølgelig variere. Vi har samlet den sidste forberedelse, som du skal have in mente.

1. Du skal forberede underholdning

Underholdning og spil er klart en fordel for at få et babyshower op at ringe og sørge for, at gæsterne hygger sig. Til et babyshower kunne det give mening enten at lave en quiz, som din gravide veninde skal besvare – eventuelt med sjove spørgsmål om børnepasning, bleskift og børnegråd. 

Der findes et hav af forskellige aktiviteter og spil, der kun vil skabe en endnu bedre stemning til et babyshower. En idé kunne også være en hjemmelavet photobooth, hvis en af gæsterne, eller du selv, har et godt kamera (eller en iPad) og kan stille det op på et stativ med en sjov baggrund. Så kan din veninde få printet billederne og have dem som et minde om hendes babyshower resten af livet.

Pynt og kager til babyshower
Overrask din veninde med et personligt babyshower. © Getty Images

2. Du skal finde på en præmie til vinderen!

Hvis du skal lave en genial omgang underholdning, kræver det næsten også nogle præmier enten til veninden eller gæsterne. Det kan være eksempelvis din venindes yndlingsslik eller hendes graviditetscraving (hun bliver helt sikkert glad for det, når hormonerne springer rundt i hende!)


Arrangér det bedste babyshower

Alt skulle gerne være på plads nu. Det eneste, som du bør mangle, er, at stedet skal pyntes, og maden skal forberedes. Har du bestilt en kage, så tjek op på, hvornår du kan hente den. Få nogen til at hjælpe med at pynte stedet op med alle de fine ting, som du har lavet eller købt.

Skab et overblik over, hvordan din veninde skal komme hen til babyshoweret uden at fatte mistanke, hvis det er en overraskelse, og forbered lidt af maden, som dagene går. 

Uanset hvordan du vælger at planlægge din venindes babyshower, skal hun nok blive enormt lykkelig over dit engagement og over at blive fejret.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori