Irriteret kvinde med telefon
© iStock

11 frustrerende øjeblikke, alle os, der har en Facebook-tråd med veninderne, kender til

Nummer 9: Når du kan se, at veninderne har læst din besked, men ikke svarer...

6. december 2016 af Maria Broe Trustrup Hansen

1. Når alle har forskellige meninger. Og ja, vi kan godt blive ved med at diskutere, om vi skal give Mette en Kählervase eller en stripper i fødselsdagsgave, men behøver vi at skrive frem og tilbage om det i 13-fucking-dage? 

2. Når ingen tager teten, når I skal lave en aftale. Vi har alle sammen forskellige roller – en er planlæggeren, en anden er skeptikeren, og en tredje er hende, som altid hepper og bakker op. Men hvis der går kludder i rollerne (eller hvis planlæggeren melder sig syg), hvem tager så initiativet? Kom ind i kampen, venner.

3. Når der er manglende engagement fra 'afhopperne'. Vi har alle de venner, som hopper ind og ud af samtalen, så de mangler halvdelen af informationerne og spørger om det samme igen og igen. Et lille tip: Læs HELE tråden igennem, så I ikke behøver at stille dumme spørgsmål (og så vi ikke får lyst til at banke jer oveni hovedet med en stegepande).  

4. Når du bliver nødt til at sende en reminder-sms til veninden, som aldrig tjekker Facebook. Hvordan får hun i øvrigt sit liv til at fungere uden statusopdateringer, likes og stalking af ekskæresten? Det er et mysterium.

5. Når det aldrig lykkedes at planlægge en større begivenhed. Nej, det går altså ikke at planlægge Ullas polterabend i en tråd med 27 medlemmer, hvoraf kun de 13 kender hinanden, og de fem vil bestemme det hele. Nogle (læs: de fem) bliver nødt til at mødes in real life og få styr på sagerne.

6. Når det ene billede efter det andet af farverige drinks og dine veninders tømmermændsmad dumper ind i en lind strøm i tråden. Skideskægt. Men har de aldrig hørt om Snapchat?

7. Når dyrevideoer fylder hele tråden. Du nåede din kattevideo-kvote allerede i januar, og nu er det december. Suk. Det er altså ikke os alle sammen, som er helt pjattede med de små kræ.

8. Når ingen svarer i laaaaaang tid. Det er typisk – lige præcis når du har brug for et svar (fordi du virkelig ikke aner, hvad du skal svare din nye flirt, og har brug for hjælp ASAP), leger alle dine veninder seriøse og er ikke på Facebook i arbejdstiden. Hvad sker der for det?

9. Når du kan se, at veninderne har læst din besked, men ikke svarer. I er afsløret, piger – så svar dog!

10. Når du bliver hæftet på samtalen senere end alle de andre. Ja, det er da meget sødt, at de eeeeendelig husker dig, men du har mest af alt lyst til at melde dig ud igen for at give dem en lærestreg. Det er du dog alt, alt for nysgerrig til. Pokkers.

11. Når du ryster på hånden, fordi du bliver i tvivl om, hvilken tråd det nu liiiige var, at du svarede i. For ja, det ville være pænt dumt, hvis du kom til at afsløre Rikkes surprise-fødselsdag i den tråd, som Rikke selv har oprettet for at finde ud af, hvem der køber gave til Line. Og nej, det er ikke utænkeligt, at det kan ske, når du opererer med 17 forskellige tråde på Facebook. Ikke engang Rejseplanen holder styr på ligeså mange linjer som dig.

Vil du følge med i, hvad vi laver på Woman-redaktionen? Læs mere her.