veninder
Barndomsveninder er noget helt særligt! © Getty Images

11 grunde til, at din barndomsveninde er den bedste

Der kan gå måneder mellem, at I ses, men alligevel føles det, som om I aldrig har været væk fra hinanden

31. maj 2021 af Sara Møller Christensen

1. I kan være sammen helt uden at sige noget. I er for længst nået over det høflighedsstadie, hvor I føler, I bør underholde hinanden – det har I jo tv'et til!

2. Du kender hendes familie, og hun kender din. Nogle gange gør det altså tingene lidt lettere, når du skal forklare, hvorfor din søster er træls for tiden, eller du har brug for et godt råd til en julegave til din far.

3. I har et helt livs historier sammen, som I kan få grineflip over. Det er nok, at en af jer siger: ‘Kan du huske dengang på Jesperhus Camping...‘, og så ved I begge, hvad I snakker om.

4. Hun må gerne se dig græde. Du behøver ikke være stærk og holde tårerne tilbage for hendes skyld. Det er alligevel ikke noget, hun ikke har set før.

5. Du behøver ikke give hende en lang update, når du skal forklare, hvorfor du gør, som du gør i dit datingliv. Hun husker udmærket, hvor meget Søren sårede dig, og hvorfor du derfor har lidt svært ved at stole på Morten.

6. Jeres intimsfære er for længst nedbrudt. Hun kan sagtens lægge mascara, mens du tisser. Og hvis du nogensinde skal have fjernet et pessar ligesom Carrie i Sex and the City, så ved du, hvem du skal spørge.

7. I behøver ikke ses eller snakke i telefon hele tiden. Der kan gå flere måneder mellem, at I ses, og alligevel føles det, som om I aldrig har været væk fra hinanden.

8. I legede de samme åndssvage lege som børn. Det kan godt være, at andre ikke kan se det sjove i dem, men det kan I!

9. Hun laver altid mad, du kan lide, når du er på besøg. Hun ved jo udmærket, at du hader dild, men elsker persille. Hun ved endda, hvilket bland-selv-slik du kan lide!

10. Hun valgte dig for den, du var. Det var før smarte jobs, det rigtige tøj og ‘vi er begge single, ergo er vi veninder’. 

11. Du skal aldrig være bange for at skræmme hende væk. Nu har jeres venskab holdt så længe, så I lever helt sikkert lykkeligt til jeres dages ende.