kvinder
“Det har jeg ikke overskud til lige nu”© Getty Images

11 sætninger, vi kvinder skal huske at sige til hinanden

Det er ligeså vigtigt at være kærlig, som det er at være ærlig (og så rimer det)

8. juli 2021 af Sara Møller Christensen

1. “Det kan du sagtens!” Når din veninde præsenterer dig for et nyt projekt, hun gerne vil kaste sig over, er du så hende, der opmuntrer og skubber i den rigtige retning, eller er du hende, der spænder ben ved at spørge, om hun er sikker på, at hun kan klare det? Prøv at være den første. Helt ubevidst er det let at komme til at lade Janteloven råde – også når det gælder personer, du egentlig gerne vil støtte.

2. “Tak!” Hver gang en anden kvinde stiller op, hjælper, har din ryg eller bare giver dig en kærlig kompliment, så husk at sende hende et dybfølt tak. Det betyder mere, end du tror.

3. “Det har jeg ikke overskud til lige nu.” Stiller du op til middage, flytninger eller byture med veninderne, selvom du egentlig ikke har tid (eller lyst)? Gør dig selv og andre den tjeneste at være ærlig omkring, hvad du kan – og endnu vigtigere: ikke kan overskue. 

4. “Du er virkelig sjov/klog/smuk/sød.” Tænker du tit sådan om andre kvinder, men glemmer du at sige det højt? Gør det, for pokker! Vi elsker alle at få komplimenter (også selvom vi tit kommer til at give disse elendige svar, når det sker...)

5. “Mit sexliv er noget lort.” Har du lagt mærke til, at de kvinder, der er mest bramfri omkring sex, også tit har et vildt fedt og eksperimenterende sexliv? Det er selvfølgelig dejligt for dem, men det er altså vigtigt, at vi også snakker om, at sex kan være svært. Gå forrest med et godt eksempel, og vær ærlig, hvis der er lavvande i sexkassen. Du vil opdage, at du ikke er alene!

6. “Jeg elsker dig.” Tre små ord, som mange af os siger alt for sjældent til kvinderne i vores liv. Og nej, de er ikke forbeholdt din kæreste, selvom han er sød.

7. “Jeg har brug for hjælp.” Prøver du at klare alting selv – og at klare det til perfektion? Så minder du om mange andre kvinder, og nogle gange skal vi altså blive bedre til at bede om hjælpen, inden vi er så udkørte, at vi ikke har andet valg end at tage imod den.

8. “Jeg kunne ikke have gjort det uden dig.” Når du har bedt om hjælpen – og fået den – så husk at give udtryk for, hvor meget den betyder for dig. Vores veninder gør så mange ting, som vi tager for givet, men ikke kunne leve uden, og det er fedt, når du husker at anerkende det.

9. “Jeg beundrer dig helt vildt meget!” Vi kender nok alle en kvinde, der bare er (lidt for) perfekt. Men i stedet for misundelse så prøv at dyrke den lidt mere positive følelse beundring. Det vil betyde så meget for hende at høre det – og det vil også gøre dig selv gladere. Prøv det!

10. “Jeg har det ikke så godt for tiden.” Du behøver ikke vente, til du står på randen af en depression, før du melder ud, at du ikke er på toppen. Dine omgivelser kan nemmere hjælpe og støtte dig, hvis du tør være ærlig omkring, hvordan du i virkeligheden har det.

11. “Undskyld.” Fik du hængt din veninde ud ved at dele nogle pinlige historier om hende for selv at virke sjov? Eller brændte du hende af med en sløj undskyldning, fordi du var lidt tømmermændsramt? De fleste ting kan fikses med en undskyldning fra hjertet – og en tilhørende pose bland selv-slik skader heller ikke.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.