Monica Geller | Friends
© Warner Bros. Television

12 ting, alle vi überplanlæggere gerne vil have, at vores venner (og kærester) skal vide

Noterer I jer lige dette? Tak på forhånd

15. januar 2020 af Katrine Vendelbo

1. Det skaber en dyb, indre tilfredsstillelse hos os at lave lister og tapetsere væggen med post-its. Følelsen af at se dit farvekoordinerede post-it-værk på væggen kan bedst sammenlignes med turen i rutschebanen i Tivoli på din Blå Mandag (læs: det kildede alle de rigtige steder) 

2. At komme hjem til et uorganiseret hjem (den her er henvendt til dig, kæreste!) suger langsomt livet ud af os. Hvad fanden laver din Fifty Shades-bog under K-segmentet i bogreolen?

3. Vi har liiiiidt svært ved at koncentere os om sjov, før gryderne er vasket op, tøjet er strøget, kogepladen er pudset og poleret, mælken i køleskabet står på den rette hylde, og pudderne i sofaen er banket tilbage til rette form. Alt. Skal. Være. Snorlige. 

4. Vi vil helst ikke have, at I blander jer i, hvordan vores hjem ser ud. Hvis I alligevel beslutter jer for at flytte rundt på noget, gør I klogt i at afmærke tingenes præcise placering. Vi anbefaler lineal og tommestik – og et kamera til dokumentation. I kunne i stedet lade de overivrige fingre blive i lommen. Capiche? 

5. Vi føler ikke, at I værdsætter vores talent for planlægning. Hvem er ellers up-to-date med DMI 14 dage frem i tiden og sikrer, at ingen mangler regnjakke, gummistøvler og make-up fjerner til pandaøjnene, når regnen står i lårfede stråler? Hvem uddeler glædeligt tamponer, nøddemix og vabelplastre på daglig basis? Nå, ingen andre end os? Surprise... 

6. Vi kommer aldrig for sent. Nogensinde. Og vi beder jer i virkeligheden om at møde op en halv time, før I rigtigt skal være der (men vi ender alligevel tit med at stå og trippe som en junkie, der mangler sit fix, fordi I ikke dukker op til tiden).

7. Vi er jeres organizer i menneskelig form. I slipper for at tænke en selvstændig tanke om, hvordan tingene skal gøres. Vi har allerede lavet mellemregningerne og fundet løsningen – you’re welcome.

8. Vi bliver sååå glade, når vi kommer hjem til et ryddet gulv. Ikke så meget som en sok på gulvet. Nå nej, never happens!

9. Vi har generelt svært ved at deale med, at I bevæger jer i et langsommere tempo og glemmer mere end vores kære mormor fra plejehjemmet. For hvad er jeres undskyldning? Men fordi vi holder så meget af jer, prøver vi V.I.R.K.E.L.I.G. at holde frustrationen inde. Lidt ligesom Hulk, lige inden tøjet brister, og han bliver grøn, I ved. 

10. Vi har det stramt med at åbne dørene til vores rod for dig. Vi undskylder altid, når puden i sofaen blotter lynlåsen, eller jakken i gangen hænger med vrangsiden ud. Det er simpelthen så pinligt. 

11. Vi udretter mere på én time, end I gør på en uge. Men vi misunder måske i virkeligheden lidt jeres laissez-faire tilgang til livet. For I ser afslappede ud – og på længere sigt udvikler I langt færre rynker. 

12. Vi ved godt, at vi til tider er lidt for herskesyge, og vi prøver også at beherske os i frygt for at skræmme jer væk. Så når vi tvinger jer til at tage en beslutning om noget, der sker flere måneder fremme i tiden, er det fordi, at vi både elsker at have styr på kalenderen OG jer! 

So sorry, men det er lidt af et dilemma for os at balancere vores besættelse af planlægning med vores kærlighed til jer. Vi skal nok prøve at tage en slapper i ny og næ. Dét noterer vi lige på en post-it.

Vil du ikke gå glip af andre sjove lister fra Woman? Så er det her, du skal klikke!