Kvinde kigger sultent på kager
Har du også en veninde, som elsker kage lige så meget som Monica gør?© Getty Images

16 søde ting, du helt sikkert kender, hvis din veninde virkelig elsker kage

... selvfølgelig sidder hun klar lørdag aften, når der er Den Store Bagedyst!

3. november 2018 af Freyja S. Anderberg

1. Hun siger aldrig nej til dessert. Du undrer dig tit over, hvordan hun dog kan få plads til det tungeste stykke brownie, efter I sammen har tømt Dalle Valles buffet. Men du elsker hende for det!

2. ... og hun er heller ikke kræsen. Hun spiser i hvert fald yderst varieret og elsker alt fra snaskede, intense blondies til syrlige og knasende macarons fra Paris

3. Hun går ALDRIG ned på frugt! Altså... Ikke så længe det er som pynt på en lagkage, eller hvis det er rørt sammen med flødeskum og vaniljecreme. 

4. Hun har altid noget lækkert liggende hjemme i skabet til den sene lækkersult. Så I holder selvfølgelig sleepover hjemme hos hende. Det er I begge enige om. 

5. Der skal nok ikke så meget til at imponere hende. Bevares, selvom hun helt sikkert godt kan smage forskel på dyrt og billigt bagværk, så kan selv en sløj citronmåne fra Fakta muntre hende op. 

6. Du ved altid, hvad du skal give hende i fødselsdagsgave. Der er ingen tvivl om, at hun aldrig vil blive helt lige så glad for et stykke tøj eller smykke som for et gavekort til et konditori.   

7. Du kan være helt sikker på, at hun sidder klar ved skærmen hver lørdag aften, når der er Den Store Bagedyst. Og ja, hun serverer kage, for hun kan jo umuligt se på alle de lækre kager uden at nyde en selv! Du ved godt, hvor du skal opholde dig lørdag aften!

8. Og hun har endda udnævnt sig selv som ‘den tredje dommer’... Men du kan altså ikke helt gennemskue hendes avancerede pointsystem, så du nyder bare et stykke mere. 

9. Det er altså ikke helt utænkeligt, at hun har et par sokker med kageprint. Og det er selvfølgelig, fordi du har købt dem til hende. Men hun var nok blevet endnu gladere for det gavekort dér. 

10. Hvis I skal besøge en ny by sammen, så skal I altid forbi et konditori. Paris var jo hendes absolutte paradis. I nåede slet ikke at shoppe, så din kuffert var lidt mere tom, da I tog hjem igen, end du havde håbet på. 

11. Hendes absolutte yndlingsdag på arbejdet eller studiet er, når nogen har kage med. Og hun er altid den første, der står håbefuldt klar, når der annonceres over intranettet, at der er snacks i frokoststuen. 

12. Det er faktisk ofte hende selv, der har kagen med... Men hun bliver seriøst snart bedt om at skrue ned for al den medbragte kage, for hendes kollegaer kan virkelig ikke spise mere kage.

13. Hun har nok en helt Pinterest-opslagstavle KUN med flotte kager. Og hun er da utvivlsomt også den første, du tagger, når du falder over en lækker én på Facebook. 

14. Hun elsker højtider... ALLE højtider! Og hun har endda selv udnævnt et par stykker, for der er alt for længe mellem julens klejner til fastelavnsbollerne i foråret. 

15. Måske er hun endda også vild med selv at bage… Hendes køkkenskabe er i hvert fald fyldt til ekstremerne med alverdens fancy bageudstyr, som hun ikke nødvendigvis har styr på hvad er...

16. Og hvis det er tilfældet... Så behøver du kun at spørge hende én gang, om ikke hun vil afprøve den nye opskrift på rabarbertærte, du har fundet. Og du er selvfølgelig smagsdommeren. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.