Glade veninder
“I lægger telefonen i lommen”© Getty Images

20 ting, virkelig gode veninder husker at gøre sammen

Det er sindssygt vigtigt, at du plejer dine fantastiske venskaber

6. juli 2021 af Maria Broe Trustrup Hansen

1. I bruger (ellers kedelige) hverdagsaftner sammen. Det betyder, at I både deler de store, små og halv-nedern øjeblikke, hvilket gør jer lige så tætte som smør på tebirkes. 

2. I prøver jer selv af med helt nye oplevelser, som I aldrig har prøvet før, og I gør det arm i arm. Når I for eksempel hænger i et tyndt reb på en klatrevæg, lærer I hinanden at kende på et helt nyt plan, og det gør jeres venskab endnu stærkere. 

3. I tilbringer et hav af ferier sammen. Og hey, det er altså kun virkelig gode veninder, der ikke har lyst til at rive hovedet af hinanden, når jeres kufferter ikke er på bagagebåndet efter 10 timer i luften, og I står og kampsveder i en røvsyg luftshavnsterminal uden aircondition.

4. I introducerer hinanden for jeres familier – også selvom I først har lært hinanden at kende som voksne, og I ikke har rendt på besøg i hinandens baghaver som små rollinger.

5. Der er ingen andre, der fester som jer! Og ja, det inkluderer tit stribevis af shots, men I kan også sagtens fyre den af på et improviseret dansegulv en stenet søndag, for jeres venskab er altid lig med fest og farver.

6. I griner højt, skørt og fuldstændig ukontrolleret, og det er ikke usædvanligt, hvis jeres grineflip ender i et reelt krampeanfald.

7. I er ikke bange for at vise følelser, og I græder gerne i hinandens selskab. Tårer renser, og det gør alting lidt nemmere, når I låner hinandens skuldre til at græde ud ved.

8. I husker at sige alle de søde, vigtige ord til hinanden, som betyder alverden, men som mange glemmer at sige højt. Nogle gange er det face to face, og andre gange smider I en kærlig sms til hinanden.

9. Surpriiiiiiiiise! Både store og små overraskelser er geniale, så selvom en surprise-fest naturligvis er det ultimative, kan mindre altså også gøre det, og I husker at overraske hinanden gang på gang. 

10. I taler om det, der gør nas. Altså virkelig nas. I hjælper hinanden, når alting brænder på, og I rører ikke kun ved overfladen – I kommer HELT ind i kernen.

11. I lytter oprigtigt – også når den andens historier er røvkedelige, eller I har snakket om kærestesorger over den samme mand i evigheder (og ja, nogle gange er det reelt flere år, at I kan snakke om de samme problemer igen og igen og...).

12. I tør at skændes, og selvom det (forhåbentlig) ikke er hver eller hveranden dag, at bølgerne går højt, så skal I se det som en kæmpe styrke, at I tør smide et skænderi på bordet.

13. I husker at sige “Ja, du var lidt en idiot, men jeg tilgiver dig!” Veninder, der ikke husker at sige de ting højt, har nemt ved at blive låst fast i de dårlige cirkler, men I tager fat i tidslen, selvom den stikker og kommer stærkere ud på den anden side.

14. I støtter hinanden, når alt er svært, og når verden føles helt vildt uretfærdig. I støtter også hinanden, selvom I af og til tænker, at den andens valg mildest talt er rimelig tåbelige.

15. I fjoller, loller og skaber jer, som om I stadig var børnehavebørn på tur i BonBon-Land. Det er helt genialt at slippe tøjlerne, og jeres indre barnlige sjæle fyrer for alvor op for grinern øjeblikke i jeres venskab.

16. Der er ikke noget, som I ikke kan snakke om – og det gælder også sex. Måske er en af jer liiiidt mere bramfri end den anden, men I er ret seje til at være åbne om de ting, som normalt er meget private.

17. I siger sandheden – og det gælder eksempelvis også, når I shopper sammen, og “den blå velourkjole ser fuldstændig gyselig ud!” Den bitre sandhed skal ud!

18. I er ikke bange for at svinge brysterne eller gå med røven bar i hinandens selskab. Nøgne kroppe er über nice, og I føler jer ekstremt trygge til at vise jer selv frem, når I hænger ud.

19. I lægger telefonen i lommen og glemmer alt, der hedder Facebook, Instagram, Snapchat og alt det andet gøjl, I bruger oceaner af tid på til dagligt. I er nærværende, og I nyder, at have offline-tid sammen.

20. I steeeeeeeener. De bedsteste bedste veninder kan lave absolut ingenting sammen, uden at det føles akavet eller mærkeligt – rent faktisk føles det som det mest naturlige i verden, og jeres stener-tid er guld værd!

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide