Fjollede veninder på cykel
© iStock

3 fantastiske grunde til, at dine veninder styrker dit helbred

Grineanfald er noget af det bedste, dine veninder kan give dig – for dit helbreds skyld!

21. februar 2018 af Anne-Mette Søndergaard

Dine veninder er der altid for dig. De hjælper dig, når du skal score ham eller hende den lækre i baren, og når du skal slå op med vedkommende igen. De hører på dig, når dine kolleger har været fuldstændige urimelige, og de trøster dig, når du ikke fik det job, du virkelig ønskede dig. 

Hver gang står de klar med is, hygge og et opmuntrende ord med på vejen for at holde dig oppe. Men vidste du, at veninder faktisk også er gode for dit helbred? Vi giver dig her tre facts, der bekræfter, at veninder er det bedste i hele verden!

1. Kærlighedshormonet

Forskellige undersøgelser har vist, at når du er sammen med dine veninder, producerer din krop oxytocin, der også er kendt som krammehormonet eller kærlighedshormonet. 

Mænd og børn får os også til at producere det, men de er ofte også grunden til at angsthormonet bliver dannet – det bliver det ikke sammen med dine veninder. Dine veninder er faktisk med til at afstresse dig, så det faktisk bare ren kærlighed(-shormon), når I er sammen!

2. Hellere snakke end flygte

Her er vi helt tilbage til urmennesket, hvor mænd var jægere, og kvinder var samlere, som de gamle myter jo fortæller os her. En undersøgelse foretaget af kvindelige forskere på UCLA viser, at kvinder er kodet anderledes end mænd, og vi derfor har en mere diplomatisk tilgang til forskellige krisesituationer og generelt bare nye ting – altså, det vidste vi jo godt, men det er jo meget rart at have papir på det. 

I samme undersøgelse viste det sig, at mænd havde en tendens til at flygte, når de blev stillet over for et problem, hvor kvinders tilgang var at søge hjælp hos hinanden; det var med til at reducere spændinger, hvilket også er derfor, vi kvinder bruger hinanden, når lokummet brænder. 

Så når du bruger dine veninder (nye og gamle) til at hjælpe dig, får jeres kroppe et biokemisk boost fra jeres reptilhjerne – det er faktisk det samme boost, du får, når du spiser chokolade eller får løn.

3. Latter er den bedste medicin

Vi ved det; det er en latterlig kliche, men ikke desto mindre er den sand. Som du helt sikkert ved, så fungerer latter som en kraftfuld eliksir af endorfiner, der er hjernens feel good-kemikalie og skyller gennem hele din krop.

Er det ikke sjældent, at du er sammen med en veninde, og I ikke griner efter et øjeblik sammen, ligegyldigt hvad I laver? Latter kan være med til at minimere problemer og kan i øvrigt være med til at træne din hjertemuskel, for latter minder faktisk en smule om en orgasme.

Kilder: Feedyourneedtoread.com

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.