Charlotte og Carrie i Sex and The City The Movie
Charlotte og Carrie er og bliver et af vores favorit-venindepar – og de er meget forskellige. © New Line Cinema, Home Box Office, Darren Star Productions

5 grunde til, at det er en kæmpe fordel, at du og din veninde er meget forskellige

Din veninde fortjener faktisk et kæmpe tak!

31. oktober 2018 af Rie Louise Kirkebjerg

Selvom det måske umiddelbart lyder ret skønt med veninde, der er en tro kopi af dig selv, er der en række værdifulde fordele ved at være komplet modsætninger! Modsætninger mødes nemlig, og det gælder altså ikke kun i jagten på drømmemanden, men også i dit valg af veninder.

Jeres forskellige meninger giver for det første en god dynamik i jeres venskab, og I kan sikkert sætte mange timer af til at diskutere et enkelt afsnit af en Netflix-serie, en underlig Snap fra ekskæresten eller hvordan fremtiden mon ser ud for jer begge. 

For det andet skal du sætte pris på, at du og din veninde er forskellige, fordi det giver dig nogle kvaliteter i livet, du virkelig kan være stolt af. Dem har vi samlet lige her. Måske du allerede kan genkende dig selv i nogle af dem?

Monica og Rachel i brudekjoler i Friends
Monica og Rachel er meget forskellige.© Warner Bros. Television, Bright/Kauffman/Crane Productions

1. Du værdsætter andres kvaliteter

Mens du måske selv er lidt konfliktsky, kan din veninde være brutalt ærlig og have en klar mening om alt – og den skjuler hun ikke. Det kan også være, at du selv er dygtig til matematik og statistik, mens din veninde elsker at være kreativ. Hendes kreative evner kan du ikke kun udnytte, når du i sidste øjeblik finder ud af, at du skal lave bordkort til din nieces konfirmation, for din venindes talenter har åbnet dine øjne for, hvor fedt det er, at vi hver især er gode til noget forskelligt.

At du værdsætter andres kvaliteter kan du både bruge på studiet, på arbejdet og i parforholdet. For det er nu meget rart, at Lise fra receptionen altid spørger ind til din weekend, og selvom du selv er et meget planlæggende menneske, er det da også ret fedt, når din kæreste spontant inviterer dig på kærestetur i weekenden. Ikke?

2. Du er god til at tage beslutninger

Når du og din veninde er sammen, kommer I ikke udenom at skulle tage nogle beslutninger. Og da I som modsætninger kan have meget forskellige holdninger, kan I stå over for at tage valg hele tiden! Skal I selv lave mad eller spise ude? Skal I træne sammen eller slappe af foran fjerneren? Skal I tilbringe kvalitetstid sammen eller invitere 15 andre veninder til hygge?

Da I hele tiden bliver udsat for at skulle tale stilling og gå på kompromis, får du virkelig øvet din evne i at tage beslutninger, og det kan sikkert gøre dig mere klar på at tage andre beslutninger i livet, som ikke omhandler din veninde. 

Cece og Jess fra New Girl
Skøre er de begge, men Cece og Jess fra New Girl er også meget forskellige.© Elizabeth Meriwether Pictures, American Nitwits, Chernin Entertainment, 20th Century Fox Television

3. Du slipper mange af dine fordomme

Du har efterhånden brugt rimelig mange timer i selskab med din veninde – og hendes veninder fra frisørskolen/jura-studiet/sygeplejerskeuddannelsen (eller et andet sted, du måske har et par fordomme om).

Selvom hendes omgangskreds sandsynligvis interesserer sig for andre ting, og måske går klædt anderledes end dig selv, har du fundet ud af, at du altid bør tage dine fordomme op til overvejelse. Sygeplejersker er jo slet ikke så slemme, som du havde troet!

4. Du kan se tingene fra flere synsvinkler

… og det er virkelig en kæmpe fordel for dig, når du studerer eller arbejder sammen med andre. At din studiekammerat Jørgen altid afbryder dig, når I laver gruppearbejde, kan være pisseirriterende, men du har måske lært fra din gode veninde (som også har en dårlig vane med at afbryde) at han virkelig kun gør det, fordi han er så ivrig efter at deltage i samtalen.

Selvom det kan være svært at se tingene fra flere forskellige vinkler, har du med hjælp fra din modsætning af en veninde fundet ud af, at det også kan være en god ting, at du ikke har samme mening som dem, du arbejder, studerer eller bor sammen med.

Noora og Sana fra Skam
Både Noora og Sana fra Skam har stærke holdninger, og de kan lære meget af hinanden. © NRK

5. Du er god til at lytte på andre

Og for lige at nævne studiekammeraten Jørgen igen: Du har affundet dig med, at han har en helt anden holdning end dig selv, og du har også lært at lytte til, hvad den kære fyr har at fortælle. Nogle gange siger han måske endda noget meget klogt?

Takket være din veninde, som personlighedsmæssigt ikke ligner dig, har du i hvert fald lært, at alle skal have en chance. Og hurra for det!

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.