fire galde veninder sidder på badedyr i en pool
De bedste veninder er guld værd.© iStock

6 tegn på, at din venindegruppe den helt rigtige for dig

Intet ændrer sig, lige meget hvor længe der går, før I ses

5. juli 2021 af Freyja S. Anderberg

Gode veninder er det bedste, vi ved – men det er ikke altid, at flere veninder fungerer godt sammen som gruppe. Måske har I forskellige forventninger til hinanden, og I kan måske være for forskellige til at kunne nyde de samme aktiviteter. 

Men det kan også være, at I er nogle af de heldige, som har fundet de helt rigtige matches, og som på trods af forskelligheder kan finde ro og tryghed i hinandens selskab. Læs med her, og bliv klogere på, om din venindegruppe er den helt rigtige for dig – måske kan du nikke genkendende til alle seks punkter...

1. Du bliver aldrig holdt udenfor

I er veninder, fordi I har valgt hinanden, og fordi I fortsat vælger hinanden til. I er der for hinanden, og du føler dig altid elsket og lyttet til. Det kan godt være, at du sommetider bliver nedstemt, når I skal træffe en fælles beslutning om, hvilken film I skal se, men du føler dig aldrig jordet eller nedslået – og du får da i det mindste altid et forsøg til at overbevise de andre om, at det lige netop er The Notebook, som I skal se (endnu en gang).

2. Der er plads til forskellighed

Det kan godt være, at I ikke deler alle hinandens interesser, men det er netop også derfor, at I er med til at flytte hinandens grænser og udvide hinandens horisonter – og I får hver især oplevelser, som I ellers ikke ville have fået. I supplerer hinanden på forskellig vis, og derfor er alle i gruppen lige vigtige – og du ville for intet i verden undvære en eneste af de andre.

tre veninder sidder på en bil ude i naturen
Jeres forskelligheder kan være venindegruppens styrke.© iStock

3. I kan tale om alt

Er kæresten irriterende? Stiller din mor for høje krav? Eller er du bare så træt af, at SU'en ikke også rækker til de der lækre sko, som du bare må eje? Går du og tumler med et problem, eller har du haft en øv-dag, så lægger dine veninder altid et øre til, og du kan altid dele dine tanker og bekymringer med dem.

Du kan desuden være helt sikker på, at dine dilemmaer vil blive diskuteret frem og tilbage, og at du helt sikkert vil få forskellige perspektiver og løsninger på din skokrise, som du ikke selv ville være kommet på – om de så er brugbare for dig eller ej. 

Der er ikke noget, der er for skræmmende eller pinligt at tale om – for I kan i det mindste få et godt grin ud af selv dit mest mærkelige eller pinlige dilemma. 

4. Intet ændrer sig, lige meget hvor længe der går, før I ses

I har nok allesammen travlt, og det kan være svært at finde tid til hinanden, når nu der er så meget andet, der skal hænge sammen i en travl hverdag. Og så kan det jo være utrolig svært at få alles kalendre til at gå op – så der kan sagtens gå flere uger, måske endda måneder, mellem I ses. 

Men det føles aldrig sådan. For når I ses, føles det, som om der ikke er gået en dag, og der er ikke gået noget tabt – nu har I blot det mere at tale om. Det giver dig ro at vide, at uanset hvor længe der går, før I ses, så kan du stadig være dig selv. 

Fire veninder der griner sammen
Dine bedste veninder kender dig på både godt og ondt.© iStock

5. De dømmer dig ikke

Vi kvinder kan jo desværre have tendens til at dømme hinanden. Så du ved med sikkerhed, at du befinder dig i det rette selskab, når din venindegruppe på ingen måde dømmer dig. Du kan altid være dig selv, og du skal ikke leve op til et kunstigt eller uopnåeligt ideal, for du er god nok, som du er – og det er en kæmpe lettelse. 

Det kan godt være, at det ikke er alle veninderne, som er enige i din beslutning om at få tatoveret et billede af din kat på armen eller i dit valg af livsstil, men de tager glædeligt del i dit liv og dine beslutninger alligevel. 

De er nok i øvrigt selv skyld i mange af dine halvdårlige beslutninger, som du muligvis ikke ville træffe igen – ligesom du nok heller ikke vil være den, der står for afblegningen af dine veninders hår igen (når det lidt for mange gange er blevet tis-gult). 

6. De er dem, der kender dig bedst

De ved, at når du er ked af det, bliver du i bedre humør af et afsnit Venner og hjemmelavet drømmekage. Men når du er himmelhenrykt, skal I ud at stå på rulleskøjter, mens I lytter til de bedste 90’er-hits. Og du ved omvendt, at et brætspil og en omgang drinks kan samle hele gruppen en almindelig onsdag. For I er dem, som kender hinanden allerbedst. 

De er desuden drøngode til at give dig gaver, for de ved altid præcis, hvad du ønsker dig – også når du selv er i tvivl. Og så er der altid mindst én af dem, som støtter dig i dit allerskøreste påfund. 

Kan du nikke genkende til alle seks punkter og er din venindegruppe derfor helt perfekt for dig? Så kan det være, at I skal anskaffe jer et super sødt venindestamtræ i form af en smuk halskæde med navne, som symbol på jeres venskab. 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide