Monica, Rachel og Phoebe fra Friends
Der er ingen, der siger, at du kun kan holde polterabend, hvis du skal giftes! © Warner Bros. Television, Bright/Kauffman/Crane Productions

7 grunde til, at du skal holde en polterabend for veninderne, selvom ingen af jer skal giftes

En heldagsfest er altid en god idé!

25. februar 2018 af Amalie Kjær Boel

Det kan være, at du aldrig har været til en polterabend? Eller rigtig gerne vil til en mere, men ved, at det nok ikke lige sker foreløbig, da ingen af dine veninder er forlovet...? 

Op med hovedet, for hvem siger, at DU ikke kan arrangere en – også selvom du eller dine veninder ikke skal giftes! Det burde da ikke være mærkeligt at have en sjov eller hyggelig dag og aften sammen med veninderne, der kan være lige så sjov som en ‘rigtig’ polterabend.

Vi har samlet syv gode grunde til, at du skal holde polterabend, selvom du ikke skal giftes.

1. En god undskyldning for at samle alle dine veninder

Hvis du inviterer dine veninder i god tid, så ved du, at dine veninder har tid og lyst til at mødes, og at de har sat hele dagen af til fest og finurligheder. Og hvis de kommer langt væk fra, kan de jo altid overnatte.

2. En heldagsfest er altid en god idé

Det optimale vil være, at du har planlagt, hvad I skal lave hele dagen. Det kan være, at du føler for at diske op med en lækker brunch hjemme i din lejlighed efterfulgt af nogle sjove aktiviteter.

Det kan være, at dine veninder og dig altid har ville spille paintball og være badass-kvinder! Hvis det er tilfældet, så er det bare at booke en tid og informere dine veninder om, at de nok skal have et ekstra sæt tøj med.

Efter I har haft en formiddag i mudderet, kan det være lækkert at bestille tid til massage eller en spa-eftermiddag, hvor I bare kan slappe af og være rigtig ladies. Drik lækker champagne, og gør jer derefter klar til en vild aften i byen! For hvem siger, at I ikke kan lade, som om en af jer skal giftes og klæde jer ud til den anledning?

3. Det skader vel ikke at prøve...

Det kan være, at du altid har drømt om at prøve bryllupskjoler, men du har ikke turde prøve nogle, da du ikke er forlovet. Det kan også være, at du bare har set afsnittet The One with All the Wedding Dresses fra Venner igen og igen og igen og gerne selv vil prøve at have en hel dag, hvor du bare kan gøre, hvad du vil – og gerne i en bryllupskjole! 

Så hvorfor ikke bare arrangere en bryllupskjole-fitting for tøserne og udleve din drøm? Og husk endelig at tage billeder, da I formentlig gerne vil huske tilbage på denne sjove og anderledes dag.

4. Et tema-polterabend kan altid nå nye højder

Når du sender invitationen ud – enten oldfashion med posten eller laver en Facebook-begivenhed – kan du bestemme dig for, om der skal være et tema for jeres ‘polterabend’. 

Det kan for eksempel være ‘Polterabend a la Olympisk Lege,’ hvor du deler dine veninder op i to grupper, som skal dyste mod hinanden. Du kan selv have lavet legene til dagen eller googlet dig frem til dem, du synes, der passer bedst til din venindegruppe. 

Hvis I laver olympiske lege som tema, kan I for eksempel tage ud at klatre, og det hold der først kommer til toppen vinder så denne udfordring. Du kan altid vælge at køre temaet hele dagen eller bare noget af den.

Hvis du hellere vil et mere tøset eller ligetil polterabend-tema, kan du arrangere et Sex and the City-tema, hvor I forkæler jer selv med shopping, photoshoot, vinsmagning, wellness, lejer en limousine, får fingrene i en stripper og selvfølgelig drikker en masse cosmopolitans.

5. Du kan altid arrangere den perfekte pubcrawl

Hvis dig og dine veninder elsker at tage i byen for at svinge hofterne i ny og næ, så kan I slutte jeres dag af med den perfekte pubcrawl. Du skal bare sørge for at planlægge den i god tid, arrangere en rute og være klar med nogle udfordringer til dine veninder. 

Når det er på plads, så handler det bare om, at I får en god nat med masser af vilde historier, som I kan fortælle hinanden morgenen efter eller næste gang I ses! 

I kan også se, hvor mange gratis drinks I kan komme igennem i løbet af natten. I kan altid sørge for, at I skiller jer ud med matchende trøjer. Det er trods altid sjovt at være kikset sammen!

6. En aften med film, popcorn og masser af hygge

Det kan være, at I har haft en meget aktiv dag med masser af fart over feltet. Hvis I har det, kan du arrangere en mere stille og hyggelig aften, hvor I holder film-maraton. 

I kan igen her lave et tema for, hvilke slags film I skal se – det kan eksempelvis være ‘Hottest Hotties’. Hvis det er tilfældet, kan I se Magic Mike XXL, The Proposal, That Akward Moment eller Crazy, Stupid, love

Et film-maraton kræver også kun en stor mængde popcorn, vin og godt humør. For at lave et twist, kan du også sige til veninderne, hvad filmens tema skal være, og så skal dine veninder selv tage deres yndlingsfilm med inden for det valgte tema.

7. Få brugt jeres lattermuskler

Hvis I vil ud og lave noget om aftenen, uden at det behøver at blive for vildt, kan I tage til åben mic eller tage i Comedy Zoo (som ligger i København). Hvis du giver dem besked på, at I kommer i god tid, kan det være, at de giver et shout out til jer – specielt hvis I er dressed up som brud og brudepiger. 

En aften med humor på højt plan, kan måske endda sikre jer en sixpack – som resultat på, hvor meget I har brugt jeres lattermuskler! 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori